diumenge, 29 de març de 2009

AMANIDA DE TEXTURES DE CARXOFA


Ingredients per a 4 persones:

8 carxofes
1 escarola
1 magrana
1 llimona
Farina
Aigua
100g de codonyat
40 g de mostassa antiga
Oli d’oliva
Sal Pebre

Elaboració

Fem la blanqueta :
En una olla amb aigua hi dissolem un grapadet de farina, sal, i exprimida dins mitja llimona. Deixarem que faci el bull.

Mentrestant, traiem les fulles exteriors més dures de la carxofa, i escapcem les puntes de les restants. Tallem el tronc, i pelem la part exterior que també és més dura. Per evitar que s’oxidin quan estiguin a l’espera d’unes per altres les fregarem amb mitja llimona.
Les bullirem deu minutets al caldo que hem preparat.
Quan siguin ja cuites, les retirarem del caldo per tallar-los-hi la cocció i esperarem que es refredi per guardar-se dins per conserva.

Fem els xips de carxofa:
Netegem les carxofa com hem dit abans,
Tallem les carxofes a làmines fines i hi afegim unes gotes de suc de llimona. Les fregim amb oli ben roent.
Netegem l’escarola i l’escorrem bé.
Obrim la magrana i en traiem la grana.
Fem uns daus de codonyat.
Muntem l’amanida amb l’escarola de fons i la resta d’ingredients per sobre.
Fem una vinagreta amb oli, sal i mostassa antiga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada