dilluns, 30 de març de 2009

BUNYOLS DE BACALLÀ



INGREDIENTS

Aigua ¼ l.
Mantega 100 gr.
Farina 135 gr.
Ous 4 unit.
Bacallà dessalat 1/4 Kg.
All 2 grans
Julivert
Oli d’oliva
ELABORACIÓ

Posarem a bullir l’aigua, la mantega, i un polsim de sal.
Quan ens arrenqui el bull, ho retirarem del foc i hi afegirem la farina barrejant-ho enèrgicament amb l’espàtula.
Continuant fora del foc hi anem afegint cada ou amb la seva sal corresopnent, un a un i sense parar de barrejar.
Ara doncs només ens faltarà incorporar-hi el bacallà esmicolat, l’all i julivert picat.
Escalfarem en un cassó l’oli d’oliva i quan ja estigui ben calent (175*C) podrem començar a fregir els bunyols donant forma a la pasta amb l’ajuda de dues culleres de postres.

IDEES PRÀCTIQUES

La base d’aquesta recepta és la “pasta xoux”, que a partir d’aquí pots substituïr el bacallà per qualsevol altre cosa.
També és la base per fer lioneses, si la posem en una màniga, i les dibuixem en una safata i all forn a 170*C uns 25 minuts aprox. Serviran per farcir-les del que volguem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada