dilluns, 30 de març de 2009

CODONYAT


INGREDIENTS

Codony 1’5Kg.
sucre 1’275Kg.

ELABORACIÓ

Pelem els codonys, els tallem a trossos i en treïem les llavors.
Posem a coure la pela i les granes amb aigua 20 minuts i colem.
Per cada quilo de polpa de codonyat hi posem 850 grams de sucre.
Afegim una mica d’aigua del caldo de les pells dels condonys i ho posem a coure a foc mitjà uns 40 minuts, anant remenant amb l’espàtula perquè no s’enganxin i vigilem els esquitxos. Si cal tapem la cassola.
Quant ens hagi reduït a pasta i agafat el color vermellós ho traïem del foc, ho buidem amb pots quadrats i deixem refredar.

IDEES PRÀCTIQUES

El caldo que fem bullin les pells i les granes és important perquè tenen molt poder de gelificació. Hi podem afegir pells de llimona, o canyella, li pot donar bon aroma.
Es pot fer servir per acompanyar un formatge fresc, una amanida amb pernil d’ànec.

2 comentaris:

  1. Aquesta foto no és nostra, l'hem agafat en préstec de google imetges, però és maca o no?

    ResponElimina
  2. http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-productes/codonyat/

    ResponElimina