dijous, 30 d’abril de 2009

CREMA DE BOLETS I CASTANYES


INGREDIENTS

bolets 800 gr.
castanyes 200 gr.
cansalada viada 250 gr.
ceba 1 unit.
caldo de polllastre 1 l.
nata 1 dl.

ELABORACIÓ

· Netegem els bolets rascant la pell esxterior del peu que és més dura, i la caputxa si té sorra hi passem lleugerament un raspall, aigua, i els aixuguem bé.
· Bullim i pelem les castanyes que reservarem per més tard.
· En una paella hi torrem la cansalada tallada a tires, i la aparquem.
· A la cassola calenta ja hi fondagem a foc suau la ceba tallada a juliana.
· Tallem els bolets a làmines, i els afegim amb la ceba quan sigui dauradeta, hi posem un toc de sal.
· Li donem uns tombs i ho mullem amb el caldo, perquè bulli durant un quart d’hora, juntament amb les castanyes tallades per la meitat i la cansalada.
· La lliguem amb el rajolinet de nata, la rectifiquem de sal.
· Ja la podrem triturar, colar pel xinès i llesta.

IDEES PRÀCTIQUES

· Rossinyols, ceps, fredolics, llenegues, rovellons, peu de rata, etc. Com més varietat més bona ens pot quedar.
· Aquesta crema la podem fer amb els bolets trencats o, que hagim hagut de tallar perquè estiguessin curcats.
· El que li pot donar bon gust també és afegir-li algun tall de foie si el tenim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada