dilluns, 30 de març de 2009

OUS REMENATS AMB BOLETS


INGREDIENTS
Ous , 8
Llet o nata, 1 Raig
Bolets (camagrocs) 1 grapat
Sal/pebre
Oli d’oliva

ELABORACIÓ

Netegem els bolets, tallem els que siguin més grossos i deixem sencers els petits.
Els saltem lleugerament amb un raig d’oli, sal i pebre.
Deixatem els ous amb un pols de sal i un raiget de llet o nata.
En una paella a foc ben suau hi posem un raget d’oli

IDEES PRÀCTIQUES

1 comentari:

  1. Els bolets


    Els bolets són un element conegut en moltes cuines del món, i en la nostra tenen una bona acceptació. A Catalunya tenen molta importància, i sobretot en la temporada de tardor que és quant més varietats trovem.

    Així com en altres camps com el de la pesca, segons la zona on s’ha pescat aquell peix té un nom o un altre, amb bolets també passa. Però a nivell universal reben el seu nom en llatí.


    En entrar a la cuina, són molt diverses les maneres de cuinar-los. Majoritàriament passats per la paella amb all i julivert és la forma més habitual de poder-los disfrutar.

    Ara bé però, existeixen altres maneres de preparar-los segons quin tipus de varietat sigui. Des de fer-ne un carpaccio, un acompanyament d’un guisat, en escabetx, sopes o cremes, farça de per pastes, etc..


    Tenim diferents sistemes per conservar-los, com poden esser assecats, confitats, en escabetx, amb sal, o congelats.

    En general els bolets són un aliment saludable perquè aporten proteïnes d’origen vegetal. Són rics amb coure i fibre, així que facilita la digestió.

    Cada 100 grams aporta 25 calories, molt bé per dietes d’aprimament.

    ResponElimina