dimarts, 19 de maig de 2009

EL FESTÍ DE BABETTE


GUATLLES EN SARCÒFAG FARCIDES DE FOIE I TÓFONA


Guatlles 4 unit.
Mie cuit de foie 50 gr.
Tòfona 10 gr.
alls 2 grills
ceba 1 unit.
romaní
Vi negre

4 Volauvents de pasta de full


· Desossem la guatlla, la salpebrem i la farcim amb una barreta de foie i unes llesquetes de trufa.

· Seguidament acabarem d’embolicar l’au i la bridarem amb el fil.

· Rostirem els ossos de guatlla amb una cassola un xic d’oli, hi afegirem les dents d’all enters i deixarem que agafin color. Afegim la ceba tallada juliana, quant hagi agafat coloret fosc ho mullarem amb vi i deixarem reduïr 2/3 parts, fins que ho mullarem amb aigua que cobreixi.

· Deixarem reduïr 25 minutets i que infusioni uns 5.

· Salpebrem els ocells i els marquem amb un rondó que daurin, retirem.

· Els posarem 9 minuts al forn a 200 C*.

· En un tupper i al microones courem la poma pelada, sense cor, tallada i amb mantega. L’anirem trinxant amb una forquilla per varies etapes fins que ens quedi un purè.

· Passat el temps de forn per la guatlla, la desbridarem i tallarem a rodelles per col·locar-les sobre el sarcófac de full, al costat la quenelle de compota de poma i naparem la carn amb una mica de la salsa amb retalls de trufa picada i lligada amb mantega.

2 comentaris:

  1. Doncs te molt bona pinta...la tindré en conte per propers "reptes" cinematografics. La peli, d'una bellesa interior exquisita.
    Veig que el Jordi s'ha criat a la Deu, doncs jo properament vull publicar la meva recepte de patates de la Deu o d'Olot...se que son dificils, i que la recepta es quasi secreta, però crec qeu les he lograt bastant.
    Gràcies per els teus comentaris.
    Salutacions
    April's Kitch

    ResponElimina
  2. Benvolgut amic, gràcies per la seva visita i el seu comentari. L'abril d'aquest any, vaig escriure una història sobre una recepta apareix a la pel · lícula: Guatlles al forn. Segueixi l'enllaç:

    http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com.br/2012/04/gastronomia-no-cinema-festa-de-babete.html

    Veig que tenim el mateix gust en ralação la pellícula.

    Abraçada fratern!

    Luiz

    ResponElimina