dissabte, 27 de novembre de 2010

CROQUETES DE CARN D'OLLA

1000 g de carn d'olla (i una mica de pernil picadet)
250 g de mantega
250 g de farina
400 g de ceba picada
1,5 litres de llet
nou moscada

Piquem la carn d'olla a ganivet i reservem.

Fem la beixamel:
Posem a bullir la llet amb nou moscada.
Fonem la mantega a la paella i hi sofregim la ceba.
Quan està dauradeta hi afegim la farina tamisada, quan quedi ben homogeni hi afegim la carn. Esperem que recuperi l'escalfor i que torni a quedar homogeni.
Hi afegim la llet per parts (tota de cop quedaria una massa grumullosa) i anem barrejant bé amb l'espàtula de fusta. Baixem el foc i anem treballant la massa amb l'espàtula, amb molt de compte per que no s'enganxi però vagi espessint fins que tingui una bona consistència.
Truquillo: Sabem que està cuita quan amb la ma molla la piquem per sobre i no se'ns enganxa a la mà.

Ho retirem del foc, i ho posem en una safata, tapem i deixem refredar.

Un cop freda la massa en fem cilindres llargs, i el tallem en forma de croquetes. Les passem per farina, ou i pa ratllat. I ja les podem fregir o congelar.



En Jordi va aprendre a fer aquestes croquetes quan treballava al Roig Robí, i son delicioses!!

Són encara millors si enlloc de carn d'olla les feu amb pollastre rostit.

1 comentari: