dilluns, 27 de desembre de 2010

Bombons de foie, taronja i anous caramelitzades

Aquest és un aperitiu que vem fer la nit de Nadal. Les fotos les té el pare de l'Alba, així que fins que ens les passsi els posts seran incomplets.


Ingredients


xocolata de cobertura negra
foie gras
anous picades
sucre
melmelada de taronja

Fonem la xocolata de cobertura al bany Maria o bé al microones amb un rajolí d'oli d'oliva.
Amb un pinzell de cuina pintem els motlles de bombons (com els de glaçons però més petits) i reservem. Mentres la xocolata refreda en una paella hi posem 3 cullerades de sucre, no el toquem fins que sigui un caramel. Aleshores hi tirem les anous picades i remenem amb una cullera de fusta. Ho retirem aviat del foc, tot just tirar-hi les anous, perquè no se'ns cremi.
Barregem el foie gras amb un xic de melmelada de taronja, i posem la barreja en una màniga pastissera. Farcim els bombons amb l'ajuda de la màniga, sense omplir-los del tot perquè hi càpiga després un xic d'anous caramelitzades.
Un cop tenim els bombons farcits fem una altra passada de xocolata amb el pinzell, i els posem al congelador. No els servirem gelats, però per desenmotllar serà molt més fàcil.
Penseu a desmotllar-los una estona abans de l'àpat perquè no estiguin excessivament freds.

Són per llepar-se'n els dits!!

4 comentaris:

  1. ostres! quina gràcia, jo tinc pendent de publicar una recepta molt similar però amb festucs! jajajajja. Son un aperitiu genial! petonets

    ResponElimina
  2. Uauuu!!! Espero la crònica fotogràfica...

    ResponElimina
  3. Guau, si només llegint la recepta ja em fa venir salivera... no em puc imaginar les fotos!

    ResponElimina
  4. Si ara ja ens llepam el dits , que farem en veure la foto?? Un petó. Paula

    ResponElimina