dimarts, 7 de desembre de 2010

COC DE GARUM

Ingredients:

 450g de farina de força
 1 cullaredeta de sal
 10g de llevat
 40 ml d'oli d'oliva del bo
 2 cullerades de garum (o olivada)
 225ml d'aigua
 fulles de romaní
 sal maldon per empolsar

Barregem tots els ingredients a la panificadora amb el programa d'amassar. Si no tenim panificadora posem els ingredients en un bol gran, fent un cràter al mig on hi abocarem els ingredients líquids, i ho barregem amb una espàtula de fusta i amassem a mà. Deixem llevar la massa.

L'escampem en una safata sorbe paper de forn, fent que agafi una forma de coca. Hi empolsinem la sal, nosaltres la hi hem posat negra, i fulles de romaní o orenga amb un raig d'oli. Ho deixem reposar 20 minuts més mentre el forn s'escalfa a 200ºC.



Enfornem uns 15 minuts, o fins que el punxem amb un escuradents i aquest surti sec.
És cruixent però flonjo de dins, i amb el regustet del romaní, mmm!!


13 comentaris:

  1. Boníssim aquest coc!!!! en prenc nota de la recepta!
    Petonets

    ResponElimina
  2. És un pa per menjar recent fet, calentet. Després perd una mica pel meu gust. Però calentent no té desperdici!

    ResponElimina
  3. En dius coc, però és tipus pa, veritat? M'encanta, ja la tinc apuntada per fer-la aquesta recepta!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Si Dolça, és com un pa d'oli. A alguns llocs en diuen coc quan la fan servir de base com una torrada.

    ResponElimina
  5. Caram cruixent però flonjo per dins... ha de ser deliciós!! Aquesta me l'apunto ;)

    ResponElimina
  6. Òstres noi! m´encanta aquesta coca, en prenc nota i prenc nota del teu blog si m´ho permets i no et perdo de vista.
    Ja et diré que tal quan el faci.
    salutacions i fins ben aviat

    ResponElimina
  7. Ha de quedar molt semblant a una focaccia italiana, oi? I amb el gust potent de l'olivada, deu ser super gustós i molt bo. Un entreteniment de la gana deliciós!

    ResponElimina
  8. Gracies Mai!
    Si Gemma, és semblant a la focaccia pero mes cruixent.

    ResponElimina
  9. Quina guapada, els provaré a casa, han de ser una delícia!

    ResponElimina
  10. El provaré però amb aquesta pinta no crec que quedi res per veure si després perd el gustet com dius. Fantàstic!

    ResponElimina
  11. Hola nois! Us fitxo ara mateix, teniu un bloc amb unes receptes molt interessants! :)
    Aquest pa tan aromàtic ha de ser boníssim, me l'apunto!I prenc nota a això de menjar-lo quan és calentet per apreciar millor els aromes.

    Petons!

    ResponElimina
  12. Hola! Desconeixia el vostre blog. Gràcies pel vostre comentari! :)
    Us afegeixo al reader i així us podré anar seguint. ;)
    Aquest coc té mooooolt bona pinta! Però no sé si el faria de garum... crec que pel meu gust, millor amb olivada. :p
    Fins aviat!

    ResponElimina
  13. Noltros deim Coc a Menorca¡¡¡però aquesta versiò no la coneixia,però pinta molt bé jo prenc nota i el faré te una bona pinta¡¡¡¡¡¡
    Gracies per venir.me a visitar,
    un petò ben gross.

    ResponElimina