dimarts, 14 de desembre de 2010

CULLERA DE LLAGOSTÍ o sushi a la catalana

Ingredients:


llagostins (2 per aperitiu)
mermelada de pebrot i vainilla
sèsam
sal maldon
olivada
pebre


Quan vaig veure aquesta recepta al blog de Petita Cuina me'n vaig enamorar, i vaig decidir que aquest Nadal cauria. El problema és que dissabte al vespre ens vem acabar el brie, i ahir quan ens vam disposar a fer aquest aperitiu vam haver d'improvisar. Així que us presentem les nostres variacions sobre el tema, que no s'acosten ni de lluny a la recepta original, com diria en Santi "donde esté un buen queso que se aparten las demás!".

Ahir vam provar amb diferents farcits: codonyat; poma, sèsam i reducció de mòdena; i olivada. Ens quedem amb l'olivada, però us els ensenyem tots.

Farcit de poma:
En un bol hi posem: una poma tallada a quadradets, un polsim de canyella, una culleradeta de mantega. Ho posem al microones a temperatura mitjana uns 5-7 minuts.

Preparació:

Treiem el cap i la pell als llagostins, en treiem el budell i els obrim pel mig com si féssim llibrets. Estenem dos llagostins capicuats sobre un plàstic film.

Els salpebrem.

A sobre i al centre dels llagostins hi posem el farcit.


Amb l'ajuda del plàstic film tanquem els llagostins com un farcell, fem un nus perquè no se'ns obrin ni hi entri aigua durant la cocció.

Hem posat una olla al foc, quan l'aigua bulli amb l'ajuda d'un colador hi submergim els farcellets, menys d'un minut. Veurem que està cuit perquè el llagostí es torna vermell.

Tenim preparat un bol amb aigua i gel per posar-hi els farcells tan bon punt els treiem del foc, i així tallar la cocció.


Un cop freds desfem els farcells i emplatem en culleretes.
Posem el farcell de cap per avall i el pintem amb la mermelada de pebrot i vainilla, per damunt hi espolsem llavors de sèsam i sal maldon.

Farcits de ceps també han de ser molt bons, en podeu trobar la recepta aquí. Tot i que personalment jo els farciria de trompetes de la mort.

16 comentaris:

  1. Uau, quina proposta més xula! Queda un aperitiu de luxe, amb ingredients de gran qualitat. Una cullera perfecta per a un entrant de Nadal.
    A mi m'agraden tots tres farcits, segur que en menjaria un de cada ;)

    ResponElimina
  2. Aquesta cullera de llagostí és fantàstica. La presentació perfecta! Sens dubte, serà l'entrant estrella de ca teva aquest Nadal. És una xulada!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. un entrant molt bo! perfecte per un aperitiu nadalenc.

    ResponElimina
  4. Ha començat molt bé, però això de farcir-ho de ceps.. vols dir que cal?!

    ResponElimina
  5. Quan vaig descobrir aquesta manera per fer els ous poché em va agradar molt. És una tècnica senzilla i molt resultona.

    Glòria per tu sense bolets!!!! escalivada i brie?

    ResponElimina
  6. A mi també em va passar el mateix en veure-la! Té una presentació de luxe i segur que està boníssima!

    ResponElimina
  7. És un aperitiu genial! I jo crec que també em quedaria amb la mateixa versió que vosaltres, la d'olivada. :)
    Petons!

    ResponElimina
  8. Jo m'apunto a totes les versions presents i futures

    ResponElimina
  9. Hola nois! gràcies per passar-vos pel bloc! ja em teniu per aquí!!!! quan vaig veure aquesta recepta a petita cuina em va semblar molt original! i amb el vostre toc més! petonets

    ResponElimina
  10. Què bonics que queden! I es veu força senzill de preparar. Prenc nota!! :) Gràcies per la recepta!!

    Petonets!

    ResponElimina
  11. Un entrante muy elegante y super delicioso.
    Excelente post ♥

    ResponElimina
  12. Quina delícia d'entrant! ideal per aquests dies de festa, segur que no deixem ningú indeferent!!
    Molts petons

    ResponElimina
  13. Acabo de descobrir el teu blog i tens coses molt interessants. T’aniré seguint
    Dels farcellets, també amb quedaria amb el de l´olivada.
    Petons

    ResponElimina
  14. Soy tu seguidora numero 21!!!!me encanta este plato !!!enhorabuena!!!

    Saludos.

    ResponElimina
  15. M¨agradat molt aquesta entrada, sobretot, el títol "sushi a la catalana"...compte amb els japonesos que s´ho copiaran.

    ResponElimina