dilluns, 20 de desembre de 2010

Lemon Curd


Crec que aquesta deliciosa crema anglesa no necesita presentació, a mig camí entre la melmelada i la crema, àcida, espessa i suggerent... una de les debilitats de l'Alba.

Ingredients

225 ml de suc de llimona
3 ous
240 gr de sucre
150 gr de mantega
un bocí de pell de llimona

Elaboració amb thermomix:

Posem el sucre a la thermomix a velocitat 12 uns 10 segons, quedarà com sucre glas.
Hi afegim la resta d'ingredients i posem la thermomix a 90º i velocitat 3 durant 25 minuts.

Si no tenim thermomix:

En un cassó al foc desfem al bany Maria la mantega, el sucre, i el suc de llimona. Quan el sucre s’hagi fos, hi afegim els ous batuts i, anat amb compte que no arribi a bullir, remenem contínuament uns 15 minuts fins que agafi textura de crema.

Si no la farem servir immediatament la posem en un pot net que tanqui hermètic, girem el pot del revés i esperem que refredi.
Jo el guardo a la nevera, tot i que a les botigues no l'hi tenen pas.

La podem menjar amb torradetes per esmorzar, o la podem fer servir per farcir algun pastís.

Bon profit i ànims amb la setmana!!

10 comentaris:

  1. Mmmmmmm.... quina bona pinta!!!! Jo no l'he provat mai!, però ho faré.... m'encanta!
    Petonets

    ResponElimina
  2. És una de les meves cremes preferides... i també una debilitat: em costa esperar que es refredi. Té una pinta excel·lent!

    ResponElimina
  3. ostres! una recepta fàcil que segur que afegeixo a la meva llista de pendents! petonets

    ResponElimina
  4. mmmmm...sempre tinc un pot de lemon curd a la despensa...xo mai l'he fet!
    sisisi, jo tb sóc de terrassa! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  5. Gràcies per la visita!
    Tinc la impressió que soc la única al món que no l'he tastat!:(

    ResponElimina
  6. Hola!! Aquesta recepta jo també la vaig posar va poc temps i és que es taaaaaan boooooona...m'encanta! Millor no fer-ne, perquè me la menjo a cullarades. Un petó, maca! Paula

    ResponElimina
  7. Gràcies per la teva visita! He fet un s parell de vegades aquesta crema i m'encanta! ara me n'has fet venir ganes! l'hauré de fer.
    una abraçada

    ResponElimina
  8. Coincideixo amb l'Alba, el lemon curd també és una de les meves debilitats, je je je.. m'agrada amb tot i a tot arreu :)

    ResponElimina
  9. Hola!

    Quan vaig aprendre a fer lemon curd vaig ser una mica més feliç :)) M'encanta!!

    salutacions cordials.

    ResponElimina