dijous, 30 de desembre de 2010

Puding de xocolata


Aquest és un plat d'aprofitament. El dia de Nadal per postres vem fer el Sacher de l'Oriol Balaguer, i ens van quedar uns retallons de pa de pessic de xocolata, i de crema de xocolata. Com que intentem no llençar res, vem improvisar aquest puding.

Ingredients

6 ous
6 cullerades de sucre
mig litre de llet fresca
retallons de pa de pessic
crema de xocolata
(podem substituïr la crema de xocolata per xocolata de cobertura fosa al microones amb un xic de crema de llet).

Escalfem el forn a 180º.
Al fons d'un motlle de pirex hi posem els retallons de pa de pessic (es pot substituir per galetes, melindros...).
En un bol batem la resta d'ingredients. Els posem al motlle amb cura, sense que suri la base.
Posem el motlle al forn al bany maria.
Enfornem uns 20 minuts fins que en punxar el puding el punxó surti net.

Servir fred, amb o sense nata.

14 comentaris:

  1. Déu n´hi do! això si que és aprofitar i improvisar...no se m´hauria ocorregut!

    ResponElimina
  2. doncs us ha quedat molt bé això de reciclar! petonets

    ResponElimina
  3. Visca el reciclatge! Digueu que sí, s'ha d'aprofitar tot! molt bonja cara fa aquest puding ;)

    ResponElimina
  4. Vaja quina recepta d'aprofitament!!! M'agrada molt. Avui veig que estau molt productius, eh?? Bon Any Nou. Un petó. Paula

    ResponElimina
  5. No em puc imaginar un millor destí pels retalls del pa de pessic... amb la crema de xocolata deu quedar un puding ben sucós...
    Feliç 2011!

    ResponElimina
  6. Molt bé! No se m’hagués acudit mai... Una fantàstica idea per acabar l'any. Felicitats i bona sortida i entrada d'any. Petons,

    ResponElimina
  7. A aprofitar-ho tot, clar que sí. Jo també sóc de les d'inventar coses amb les restes que queden per dins de la nevera. De fet, a la cuina eivissenca, hi ha moltes receptes d'aprofitament. Ma àvia sempre m'ho ha dit: -no llencis res, que tot s'aprofita! I aquest pudding n'és un exemple fantàstic. Tan de bo el tingués aquí davant... Nyam! Hehe.
    Una forta abraçada i bona entrada d'any!!

    ResponElimina
  8. Riquisima receta, un beso y feliz año nuevo.

    ResponElimina
  9. magnifica proposta ..... la imaginació al poder!!

    et desitjo una fantàstica nit de cap d'any i un encara més feliç 2011

    ResponElimina
  10. ummm m'encanten els pudings, a veure si en faig un com aquest aviat! m'agrada poguer compartir receptes amb tu, veig que tenim gustos similars. Bona entrada al any 2011!!!!

    ResponElimina
  11. Venc a desitjarta una bona entrada d'Any Nou¡¡¡¡
    i aquet puding de xocolata esta deliciosament bò,
    un petò ben grosss.

    ResponElimina
  12. asi me gusta a la cocina no se tira nada y el resultado fantastico
    buen año 2011
    peto
    miquel

    ResponElimina
  13. Jo sempre tinc el trist problema de la flotació... acabo amb el flam a baix (sense girar-lo) i la part més sòlida a dalt. Serà qüestió d'anar-ho provant més i més :-)

    ResponElimina