dijous, 30 de desembre de 2010

Salmó marinat


Ingredients

Salmó fresc, del tall del llom
2 tasses de sal gruixuda
1 tassa de sucre moreno
1/2 tassa de Martini
alfàbrega
anet
romaní
1/2 llimona

Elaboració

En un recipient posem el llom de salmó amb la pell a la cara inferior. Per sobre hi escampem les herbes aromàtiques (nosaltres hi hem posat aquestes però hi podeu posar les que més us agradin). Talleu mitja llimona a rotllanes ben primetes i poseu-les per sobre del salmó.
Regueu-ho amb un bon raig de Martini. Nosaltres hi hem tirat també un rajolinet d'orujo d'herbes (serien perfectes unes herbes eivissenques).
En un bol barregem dues parts de sal gruixuda per una de sucre moreno. Recobrim el salmó i el deixem reposar a la nevera entre 12 i 24 hores.
Abans de servir en treiem tots els condiments i les espines. Tallem com més ens agradi: carpaccio, dauets...

Un plat senzill i que es pot fer amb foça antelació!!

1 comentari: