dimecres, 1 de desembre de 2010

TIMBAL DE PATATA I ROPA VIEJA

Una altra manera d'aprofitar la can d'olla de l'escudella. Mmmm!!
Hi ha moltes receptes de ropa vieja, nosaltres ens hem inspirat amb una de gaditana, perquè ens encanta Cádiz i perquè hi tenim bons amics:


Pel purè de patata:
Bullim unes patates amb un xic de sal i un raig d'oli, les aixafem a ganivet. Reservem.

Per la ropa vieja:
Una patata grossa o un parell de mitjanetes
Carn d'olla (pollastre, vedella, pastanaga, butifarró...)
Cigrons de l'escudella (o cuits)
Uns allets
Una fulla de llorer
Una ceba
Vi blanc
Oli, sal i pebre

Tallem les patates a dauets petits i les fregim.
Retirem i resservem en paper de cuina que absorbeixi l'oli sobrant.
Fregim els allets, quan siguin rossos hi afegim la ceba tallada a burnoise i fem un sofregit (hi ha qui hi posa pebre vermell).
Quan la ceba estigui dauradeta hi afegim els cigrons cuits.
Tallem la carn d'olla a ganivet, que quedi desfilada, i l'afeim a la resta, remenem.Ho saltegem bé amb una fulla de llorer i un raget de vi blanc.




Hi afegim les patates fregides.

Preparació del plat:
Amb un aro de metall inoxidable: posem una capa de purè de patata i a sobre la ropa vieja.
Hi podem afegir una salseta feta amb el mateix brou de l'escudella, o un cruixent de carxofa o de cansalada per sobre.



Variacions:
Si fem aquest plat amb purè fer la ropa vieja sense patates fregides, hi podem posar, en canvi, carbassó o pebrot verd. O bé podem fer el purè amb els naps i pastanagues de l'escudella i mantenir les patates fregides.

Bon profit!!!!

2 comentaris:

  1. Hola Jordi (o Albota?)! Acabo de descobrir el teu blog pel comentari que has deixat al meu.
    Veig que hi tens receptes molt bones, des de modernes fins a les més tradicionals...
    Aquest timbal ha de ser bonísism, un plat d'arpofitament però presentat d'una forma ben elegant. Boníssim!

    ResponElimina
  2. Gràcies Gemma!
    Per cert estem a punt de fer el teu pastís de pera i xocolata, ja t'ho explicarem.
    Jordi i Alba

    ResponElimina