diumenge, 24 gener de 2010

TARTAR DE TONYINA AMB ALVOCAT


INGREDIENTS

Quantitat

Unitats

Tonyina

100

gr.

Escalunya

10

gr.

Tàperes

10

gr.

Rovell d’ou

1

unit.

Alvocat

1/2

unit.

Mostassa antiga



Tabasc



Oli d’oliva



Suc de llimona





ELABORACIÓ


  • Piquem la tonyina molt fina a ganivet

  • Per separat piquem també l’escalunya, les tàperes, i l’alvocat

  • En un bol fem la maionesa amb el rovell d’ou, un pols de sal, unes gotes de suc de llimona i la cullereta de mostassa antiga.

  • Ho batem bé i ho anem lligant amb l’oli d’oliva.

  • Quan estigui ben emulsionat hi afegim l’escalunya i les tàperes.

  • En un bol a part hi posem la tonyina, hi afegim de mica en mica la maionesa, unes gotes de tabasco

  • Rectifiquem de sal.

  • Hi acabem posant l’alvocat i ho barregem delicadament per no trencar l’alvocat i poder diferenciar els diferents colors.



IDEES PRÀCTIQUES


  • Del preperat en podem fer una quenelle per posar al damunt d’una cullera, que podem decorar-ho amb una gambeta pelada.



CANELÓ FRED DE MARISC

Aquesta és una adaptació senzilla i econòmica d'una recepta que feiem amb en Pep Nogué amb llobregant i altres ingredients més selectes. Però la nostra butxaca al taller de cuina no és tan fonda... ja ens agradaria!!


Aquesta recepta la vem fer amb els usuaris de la Fundació Busquets en el taller d'aperitius nadalencs.





INGREDIENTS

Quantitat

Unitats

làmines de pasta

40

unit

barretes de cranc

25

unit

gambeta pelada
200
g
cibulet
1
ramet
ceba tendra
2

sal


anous
1
grapat
vinagre


oli d'oliva


maionesa
1
pot
pebrot escalivat
4
pots


  • Bullim les làmines de pasta i les refredem amb aigua i gel per tallar la cocció.
  • Tallem el marics i el pebrot escalivat, la ceba tendra, les tàperes i cibolet a quadrets petits.
  • Ho barregem en un bol i ho lliguem bé amb maionesa.
  • Estirem les làmines de pasta i les omplim amb el farciment.
  • Enrotllem bé els canelons i els tallem per la meitat.
  • Emplatem sobre una cullera i ho amanim amb una vinagreta d'anous.





RAÏM AMB ANXOVA



INGREDIENTS

Quantitat

Unitats

Cost

Característiques

Raïm pelat en almíbar

7

llaunes


Les fan per cap d’any, a cada llauna hi van 12 grans de raïm

Anxoves

75

Unit



· Escorrem els raïms i hi emboliquem una anxova al voltat de cada un.

· Ho subjectem amb un escuradents

· Ho podem acabar de decorar amb mermelada de toronja

ENFILALL DE GALL D’INDI TROPICAL


INGREDIENTS

Quantitat

Unitats

Cost

Característiques

Gall d’indi

700

G

Pinya en almíbar

2

Kg

ELABORACIO

· Tallem els discs d’embotit de gall d’indi per la meitat.

· Tallem les rodanxes de pinya a octaus i l’escorrem bé.

· Procedim a enfilar, agafem mitja rodella d’embotit, hi emboliquem la pinya i ho punxem amb un escuradents perquè no es desfaci.

Crema de patata fumada i olivada

INGREDIENTS

Quantitat

Unitats

Cost

Característiques

Patates noves

5,8

Kg.



Cansalada fumada

200

G



Aigua





Olivada





Una recepta del mestre Folquer que no em falla mai!

ELABORACIÓ

· Posem a bullir en una olla les tires de cansalada, i quan bulli hi afegim la patata tallada i esqueixada.

· Un cop cuita, en treiem la cansalada, l’escorrem, i triturem la patata amb una mica d’aiga de la cocció a fi d’aconseguir una crema.

· Ho amanim amb un raig d’oli d’oliva per donar-hi gust, ho triturem bé i ja podem servir els xarrups.

· Decorem cada xarrup amb unes llunes d’oli d’oliva amb olivada