dijous, 20 de gener de 2011

Banana Sun-Day



Des del pa amb xocolata i el pa amb vi i sucre que els entrepans poden ser dolços. De petita sempre em sorprenia que el meu pare mengés el platan amb pa. És clar que el meu pare és un panarre, i menja el platan amb pa, el meló amb pa i fins i tot el flam amb pa. Amb aquests antecedents començareu a entendre potser com se'ns ha acudit de fer un entrepà de banana split.

En certa manera aquest entrepà vé de París. Si, si de París. El cas és que quan érem estudiants pelades com rates vem fer un vitge a París amb l'Helena, la Marta i la Tat. La nostra minsa econmia no ens permetia grans luxes, per això un dels nostres grans plaers consistia en galetes Maria amb platan i xocolata.

Va, prou batalletes i anem per feina!

Aquest entrepà consta de tres ingredients bàsics: panet de xocolata, platan de Canàries, i curd de mandarina.

Panet de xocolata:

225g de farina de força
2 cullerades de cacau en pols
perles de xocolata
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de sal
30 ml d'oli
110 ml de llet
5g de llevat

Amassem i deixem llevar. Nosaltres ho hem fet amb la panificadora, també es pot fer posant tots els ingredients en un bol formant un "volcà" i afegint l'aigua i l'oli al crater, barrejar amb una espàtula i finalment amassar a ma.
Un cop la massa ha doblat el volum la tallem en petites porcions i en fem boletes. Enfornem a 180º un 5-10 minuts.

Curd de mandarina

1 ou
160g de sucre
50g de mantega
80 ml de suc de mandarina

Posem el sucre a la thermomix a velocitat 12 uns 10 segons, quedarà com sucre glas.
Hi afegim la resta d'ingredients i posem la thermomix a 90º i velocitat 3 durant 25 minuts.
Si no tenim thermomix en un cassó al foc desfem al bany Maria la mantega, el sucre, i el suc de llimona. Quan el sucre s’hagi fos, hi afegim els ous batuts i, anat amb compte que no arribi a bullir, remenem contínuament uns 15 minuts fins que agafi textura de crema.

Muntem l'entrepà obrint el panet i sucant la base amb el curd de mandarina, hi col·loquem una rodella de platan a sobre, i finalment la tapa. Queda més divertit si el montem com un pintxo amb un escuradents. No oblideu treure'l abans d'endrapar!!

Els més llaminers podeu sucar la tapa de dalt amb nutella, aleshores és una bomba!!!

Amb aquest entrepà participem a el bocadillo bloguero de Cocinando Webs.





25 comentaris:

  1. ostres que macoooo i te d'estar bonissimmmmmmmm mmm,crec que ho faré algun dia .un petó

    ResponElimina
  2. Caray como te ha quedado una obra de arte.Buen bocata y perfecta explicacion.
    Espero que uses el wok pronto y te guste incluso con garbanzos
    peto
    miquel

    ResponElimina
  3. A mi m'agradava molt aquesta batalleta!! Je,je!! Boníssim aquest entrepà dolç!! Un petó, Paula

    ResponElimina
  4. M'encanta aquest entrepà, és una autèntica monada i segur que molt bo... i la pizza del 15 dolça, què me'n dius? ;)
    Petonets!
    Sandra

    PD: ais, jo tb vaig fer un mític viatge a París en la meva època d'estudiant d'Hª de l'Art... mon amour!

    ResponElimina
  5. Uau, és l'entrepà més original que he vist mai... ha de ser una passada de bo! I super calòric, ideal per anar després a escalar ben carregat d'energia ;)

    ResponElimina
  6. Jo, com el teu pare, també sóc de pa amb platan, i amb el panet de xocolata....mmmmmm boníssim. Molt original!
    Emma

    ResponElimina
  7. Energia pura...I com dius, si li fiquem nutella fem una carrera com el Forrest Gump, je, je, je...

    ResponElimina
  8. Doncs jo amb el teu pare m'entendria la mar de bé! M'encanta el plàtan amb pa, fins i tot m'he arribat a fer entrepans amb plàtan, de vegades hi afegia sucre i canyella i estava tan bo!!!!!!
    M'ha encantat la presentació!

    ResponElimina
  9. això és un entrepà??? però si sembla sortit de la pelu!!! quina passada! m'ha encantat! la recepta, la presentació i tot!!! Molta sort al concurs! petonets

    ResponElimina
  10. Presumit i calòric però és molt petitó!!!

    Ja veig que els costums del meu pare són més compartits del que semblava!

    El toc de canyella s'haurà de tastar.

    Per la pizza del 15 encara estem en blanc... seguirem pensant!!

    ResponElimina
  11. Quin entrepà més original!! jajajaja... ja m'agradaria a mi jaa....
    Saps?... amb el comentari de panarra del teu pare... em recorda al meu! igual igual :)

    Petonets

    ResponElimina
  12. En ma casa també en menjaven, de pa amb banana! I posaven pa a tot! La fam de certs anys enrere feia que hagueren d'omplir l'estómec amb qualsevol cosa!

    T'ha quedat fantàstic!

    ResponElimina
  13. Quina gràcia! Recordo especialment aquell viatge a París menjant pà amb plàtan i xocolata. Sense un duro, ens vam marcar un únic capritx al dia. Un dia un cafè, l’altre un pastisset.... i a sobre la Marie de l’alberg ens fotia les peles!!!

    M’encanta el bocata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  14. hola, tienes un blog fantastico felicidades, seguire pasando un saludo

    ResponElimina
  15. una monada de bocadillo.
    saludossssss

    ResponElimina
  16. Quina delicia mès bona te ha quedat,m'encanta la xoxolata i el platan...una bona combinació.
    Bon cap de setmana....

    ResponElimina
  17. ostres! quina coseta més maca, bona i original que ens presenteu. és una meravella... Sort en el concurs,

    ResponElimina
  18. Me encanta!!!

    Ha de ser boníssim, a part de ser moníssim de la muerte..jajaj.

    Carinyets!!

    ResponElimina
  19. El bananito s'està posant vermell amb tants piropos!!! Gràcies!

    El concurs és més aviat un sorteig, però ens va fer gràcia fer un entrepà divertit per participar de la iniciativa, que els entrepans són els eterns oblidats i bé que en mengem tots.

    ResponElimina
  20. Un platet de "degustació" amb flaire a l'antiga... una versió molt autèntica!.El meu pare també menjava plàtan amb pa...Una abraçada.

    ResponElimina
  21. que bueno...creo que el curd de mandarina te lo tomo prestadito!!!
    saludos...y para no perderme nada me hago seguidor!
    saludetes del gato

    ResponElimina
  22. A mi també m'encanta el plàtan amb pa, les nous amb pa, els torrons de xixona amb pa, i segur que aquest Sun day també m'agradara ... i potser també provi el del flam amb pa ... ;-))
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Que monada!!! y que bueno debe estar este curd de mandarina! un abrazo

    ResponElimina
  24. Qué chulo!! Es muy original, buena suerte en el concurso

    De pequeño también comía plátano con pan

    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Ostres, quina idea més original!
    Un entrepà dolç basat en un cocktail! Xulo, xulo! Gràcies per compartir la idea!

    Salut!

    ResponElimina