dimarts, 25 de gener de 2011

Crema de carbassa i mascarpone

Sempre apurant... bé pels pèls que no arribem a l' HEMC#50 d'aquest mes, que ens agradava especialment perquè va de sopetes, i nosaltres, ja ho sabeu, sóm de plat fondo. I amb aquest fred que fa avui, què millor que una sopeta calenteta?

La cremeta que us presentem és molt senzilleta, però a nosaltres ens agrada molt.


Ingredients:

1 paquet de mascarpone
1/2 carbassa mitjaneta
1 porro
sal
oli d'oliva
pimentón de la vera
llavors de paperola


Elaboració

Escalfem el forn a 200ºC. Amb una cullera treiem les llavors de la carbassa. Posem al forn a escalivar la carbassa sense pelar, amb un rajolí d'oli pel damunt.
Mentres aquesta es cou, en una paella fundegem el porro tallat a juliana. Reservem.
Un cop la carbassa està ben escalivada ens serà molt fàcil treure'n la polpa amb la cullera.
Posem al vas de la batedora o Thermomix el mascarpone, la polpa de la carbassa i el porro. Salpebrem i triturem.


Si ho fem amb la TMX triturem primer uns segons a màxima velocitat i després deixem 5 minuts a velocitat 1-2 i a 90ºC.

Si ho fem amb la batedora, després ho passarem per un xinès i escalfarem la crema amb un cassó o al microones.

Si queda massa espessa pel vostre gust, la podem allargar una mica amb llet o brou.

Un cop emplatada, acabarem el plat (valgui la redundància) amb un polsim de llavors de paperola i pebre vermell de la Vera.




Bon profit!!!

8 comentaris:

  1. guapos, què puc venir a sopar!!! com m'ha agradat la vostre versió amb mascarpone! me l'apunto! 8) petonets parella!

    ResponElimina
  2. I jo també porfi?? Avui he comprat mascarpone per una recepta de demà... si em sobra ja tinc el sopar! Una pregunta: Les llavors de paperola? què son? Si no m'ho dieu per la foto em semblaven de rosella. Gràcies! Petonets,

    ResponElimina
  3. Hola Eri, a casa meva de la rosella en diem paperola 8)

    ResponElimina
  4. Con lo que me gusta la calabaza y el mascarpone esta crema es todo un manjar.
    un besote

    ResponElimina
  5. Ja,ja,ja i jo que em pensava que arribava la última!!!!
    A mi la carbassa no m'agrada gaire però amb el toc de mascarpone ha d'estar bona i així presentada...Ja me'n podeu guardar!

    ResponElimina
  6. una presentacio explendida y una crema de calabaza genial ademas mucha vitamina para combatir estos frios
    un peto
    miquel

    ResponElimina
  7. Una delicatesa de festa!, quina finor... a reveure!

    ResponElimina
  8. M'encanta la crema de carbassa, però amb mascarpone no l'he provada mai, l'hauré de fer algun dia!
    Petons macos!

    ResponElimina