dilluns, 3 de gener de 2011

Entrants de cap d'any

Nosaltres per cap d'any sempre sopem a casa els tiets de l'Alba, delicatessen assegurada!! Però aquest any a nosaltres ens va tocar fer el dinar el dia 2 (el dia 1 vem demanar amnistia per ressaca). Aquests són alguns dels entrants que vem fer:

Crema de carbassa
Canapés de pernil d'ànec, foie i carxofa
Minitimbal de poma i foie del Celler de Can Roca
Canapés de salmó marinat, lemon curd, i caviar de salmó



també vem fer:

Croquetes de carn d'olla
Guatlles farcides de foie i tófona negra
Galetes de parmesà
Panets de romesco i de tomata
Parmentier de llobregant a l'estil de Can Roca
amb salseta de trompetes de la mort i tófona d'hivern

Sacher del Roig Robí
amb gelat de platan i gerds liofilitzats




Canapès de pernil d'ànec, foie i carxofa
Ingredients: pa de motlle, crema de carxofa, mantega, foie grass, pernil d'ànec
Demanem que ens tallin el pa de motlle horitzontal, com per fer pastís de tonyina.
La llesca de baix la suquem amb foie, nosaltres ho vam fer amb les restes del timbal i per tant era foie fresc, però es pot fer amb micuit, mousse...
La llesca de dalt la suquem amb crema de carxofa per la cara inferior, i amb mantega per la cara superior. Hi col·loquem el pernil d'ànec al damunt, i tallem en porcions.
Més fàcil impossible!!

Canapès de salmó
Ingredients: pa de motlle, salmó, lemon curd, caviar de salmó, mantega.
Suquem la llesca de sota amb mantega i hi col·loquem làmines de salmó que haurem marinat el dia abans. Hi afegim la llesca de sobre que pintarem per la cara de dalt amb lemon curd. Just abans de servir, per què no s'assequin, hi col·loquem els ous de salmó.

Crema de carbassa
Ingredients: carbassa, ceba, oli, mantega, brou
Tallem la carbassa a trossos i la posem a escalivar al forn. quan està toveta la treiem i separem la polpa de la pell amb una cullera. Reservem.
En una paella fundegem ceba amb oli d'oliva i una anou de mantega. Quan sigui rosseta la barregem amb la carabassa i ho triturem i passem per un colador fi. Allarguem amb brou fins que tingui la textura desitjada.

22 comentaris:

  1. Amb aquests entrants jo ja hauria sopat! Tenen una pinta increïble. Em quedo amb el minitimbal de poma i foie. Una combinació excel·lent.
    Una forta abraçada!!

    ResponElimina
  2. MAre meva... quan dius que tornes a fer el dinar? Tenen una pinta fantàstica tots :)
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quins entrants de luxe per celebrar el 2n dia de l'any nou!! Em té encuriosida el minitimbal! ;)
    Feliç 2011!

    ResponElimina
  4. Iep!! és que sou molt ràpides noies!! La recepta del timbal la penjarà aviat en Jordi!!
    Feliç 2011 !

    ResponElimina
  5. MUy buenas estas ideas de aperitivo.Esperare a que Jordi la publique y me las llevo.
    Que tengais un buen año
    miquel

    ResponElimina
  6. Això si que és una bona manera de continuar després del dia 1. Donen ganes de tastar-ho tot. Felicitats

    ResponElimina
  7. Aquest menú és per treure's el barret, tot té una pinta estupenda, això ja és de categoria celestial eh!
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  8. Quin luxe!. veig que us va anar bé eldescans de 24 hores...a la cuina! Com diu l´Eri em venen ganes de tastar-ho!

    Bon any!

    ResponElimina
  9. oooooooooooooooooo! i no em vàreu convidar? quina llàstima! Tot té una pinta boníssima nois! els convidats segur que estaven encantats!

    ResponElimina
  10. Espectacular, un menú sensacional!
    La combinació del salmó amb el lemon curd ha de quedar molt bona, no l'he provat mai però crec que ha de lligar molt bé.
    M'apunto totes aquestes idees ;)

    ResponElimina
  11. Perdoneu, on dieu que viviu? Quin goig que fan aquests entrants, primers, segons, tercers,... i postres! Té una pinta boníssima.
    I que passeu molt bon any ple de noves receptes.

    ResponElimina
  12. feliç any nou!
    els entrants són boníssims!
    El golden syrup el vaig comprar a Gibraltar, per Barcelona encara no l'he trobat, l'estic buscant...
    pt!

    ResponElimina
  13. Com a gastronómada afeccionat, donc fé que el menú es digne de cuiners "estrellats" amb la Michelin.
    Tot bonísim!!!!!!

    ResponElimina
  14. Jaume aquí hi falten els gintònics de poma de després!!! Espero que dinessiu bé, i que no arribessiu gaire marejats a Olot. A viam si en Jordi comença a apuntar bé amb la canya bé i ho repetim amb peixicu més nostrat!!

    ResponElimina
  15. Renoi quin luxe i quina feinada!!!
    Us ha quedat espectacular aquest àpat!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  16. Molt bon any!
    Ens deixes amb la boca oberta amb aquesta varietat de entrants! són exquisits i segur que són tot un èxit a la taula!
    Molts petons

    ResponElimina
  17. Uns entrants de luxe.
    Una bona forma de començar l'any.
    Felicitats
    ISABEL

    ResponElimina
  18. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  19. Un bon menú amb uns entrants de luxe!

    A casa també ens va tocar fer el dinar de Cap d'Any, però ja fa temps que no faig entrants, perquè era massa feina. Passem directament al primer plat.
    Ja ho diuen, que qui treballa per cap d'any, treballa tot l'any! Així que estic segura que ens ompliràs tot l'any de bones receptes!

    ResponElimina
  20. magnífic assortiment d'entrants!!.. fins, delicats i deliciosos... per a mi: un de cada, com a mínim!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Delicioso todo, no se cual elegir.
    Besos

    ResponElimina