divendres, 4 de febrer de 2011

Focaccia


Gràcies a My Lovely Food, el blog de l'Íngrid, ens hem iniciat al món de la focaccia. Pels que no conegueu el blog us el recomanem molt, està ple de receptes molt ben explicades i amb unes fotos precioses.

La focaccia és una mena de coca italiana, com una pizza però amb la massa més gruixuda i esponjosa. Segur que molts de vosaltres l'heu vista a la cadena Buenas Migas que hi ha per tot Barcelona, almenys jo la vaig descobrir allà.
El cas és que dissabte teníem un sopar i vem decidir provar la focaccia, al recepta de l'Íngrid no ens va fallar!!


Ingredients (per 8 persones):

500 gr de farina de força
1 cullerada d'alfàbrega
1/2 cullerada de sucre
10 gr de llevat
10 gr de sal (2ctes)
325 ml d'aigua tèbia
2 cullerades d'oli

Per la focaccia capresse:

tomàquets cherri
2 mozarelles fresques
formatgets amb pebre
ruca

Per la focaccia bolonyesa
:
carn picada
1/2 ceba tallada a juliana
bacon tallat a tires
pebre

Per fer la focaccia vam posar tots els ingredients a la panificadora amb el programa d'amassar i llevar. Un cop acabat el programa extenem la massa sobre una safata de forn i paper sulfuritzat. L'extenem bé amb les mans i fem algun forat amb els dits. Hi posem els ingredients que haguem escollit per sobre, i deixem reposar entre 10 minuts i una hora. per que quedi ben esponjosa deixeu-ho una hora, però si no teniu temps la podeu deixar menys estona. Al principi sembla que queda petita, però passada l'estona veureu com creix i us omple tota la safata del forn.
Enfornem a 220ºC uns 20 minuts.

Nosaltres vem fer aquestes dues que hem batejat amb el nom de capresse i bolonyesa pels ingredients que porten. En la capresse hi vam afegir uns formatges d'aperitiu amb pebres pel damunt que comprem a Mercadona, la ruca la vem posar un cop la focaccia havia sortit del forn.



A la bolonyesa la carn la vem posar cuita, ja que vem fer servir la que ens havia quedat d'uns macarrons. Però ben segur que també queda boníssima amb rodelles de butifarra crua.

Maridatge:


A partir d'ara intentarem fer una proposta de maridatge pels plats que anem fent. Amb aquestes focaccies segurament tocaria un vi italià, però nosaltres sóm grans defensors dels vins catalans i us proposem l'ABADAL ROSAT : Anyada: 2010. Varietats: 90% Cabernet Sauvignon i 10% Sumoll , D.O. Pla del Bages

No sóm gaire de rosats però aquest ens sembla molt bo, tasteu-lo i ens ho dieu!!





23 comentaris:

  1. sempre m'ha agradat la foccaccia! i aquesta vostre té una pinta tremenda!!! a veure si m'animo!!! bon cap de setmana guapos

    ResponElimina
  2. A mi també m'agraden molt... Quin sopar més bo ambt totes dues. Petons i bon cap de setmana,

    ResponElimina
  3. Té una pinta espectacular!!!

    besets

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta! Us ha quedat molt bé!
    Bon cap de setmana, família!

    ResponElimina
  5. M'encanta la focaccia, gairebé més que la pizza... I la capresse, amb tomàquet, mozarella i ruca és de les meves prefereides. Us ha quedat fantàstica!

    ResponElimina
  6. Ara que ja he provat de fer la massa de pizza i m'ha agradat intentaré fer també la focaccia.Això d'incorpporar l'alf'abrega a la massa (si no ho he entès malament) ha de ser definitiu!

    ResponElimina
  7. Mare meva... té una pinta genial!! Ja tinc apuntada la recepta de l'Ingrid a pendents, però veient les vostres versions encara més!
    Petons macos
    Sandra

    ResponElimina
  8. Qupe bones aquestes foccacies!! No se amb quina de les versions em quedaria perquè totes dues em semblen boníssimes. Jo també tinc pendent de fer una foccacia, i em sembla que no trigaré veient les de la Íngrid i les vostres.. aix!!

    Mlts petonets guapus!!:)

    ResponElimina
  9. a mi m'agraden moltisimmm i aquesta te una pinta mmmm un petó

    ResponElimina
  10. que ricaaa con tu permiso me llevo la receta para hacerla mañan noche, un besico.

    ResponElimina
  11. Mmm...com m'agraden les foccaccies! A casa en feim molts de vespres per sopar, tendré en compte la teva recepta. Un petó, Paula

    ResponElimina
  12. La vaig veure al blog de l'Íngrid i ja me la vaig apuntar. Ara la veig aquí, l'hauré de fer, és un senyal!

    ResponElimina
  13. los viernes me toca generalmente pizza y a veces focaccia.Me gusta tu version y me la llevo.
    miquel

    ResponElimina
  14. Quina bona pinta a casa en faig una de ceba i romaní també boníssima aquetes dues versions vostres m'han agradat molt!!
    Judith

    ResponElimina
  15. Divina aquesta foccacia...ara estic esmorzant una llesca de pa amb margarina i melmelada diet i em fa mal aquesta entrada...mmmmmm!!!

    ResponElimina
  16. Ingrid es majísima y tiene un blog chulísimo y vi una foccacia que me encantó y la tengo en pendientes ejej. La tuya se ve muy rica. Gracias por visitarme, te sigo. bessetsss

    ResponElimina
  17. No he fet mai focaccia! A casa ens agrada molt la pizza, l'haurem de tastar per variar una mica.
    Bona setmana!

    ResponElimina
  18. sempre son una delícia.....
    Un a abraçada

    ResponElimina
  19. unes propostes esplèndides per a una focaccia!

    ResponElimina
  20. Com que no em decideixo, una de cada!

    ResponElimina
  21. Nois!!! quines focaccies que us varen quedar! de veritat que estan tremendes.....ara m'apunto jo la de bolonyesa, que amb la carn ha d'estar deliciosa...només cal véure-la!!!
    Moltes gràcies per les vostres paraules!!!
    Petonetsss

    ResponElimina
  22. No n'he fet mai, però només de veure les fotografies em cau la saliva... T'acabo de descobrir, encantada! espero que ens anem trobant per aqui!

    ResponElimina
  23. Me encantó la focaccia muy saludable y la salsa muy original,me encantaría probarla,abrazos.

    ResponElimina