dilluns, 17 de gener de 2011

Panna cotta de gorgonzola amb pesto

Aquest és un aperitiu que ens vam treure de la màniga aquest Nadal. La veritat és que tot i ser totalment improvisat era prou bo. A més és molt senzill de preparar!!


Ingredients:


250 ml de nata líqida
250 g de gorgonzola
3 fulls de gelatina
glaçons


Salsa pesto:
1/3 tassa d'oli d'oliva
1 tassa d'alfàbrega
1/2 tassa de pinyons
1/3 tassa de parmesà ratllat
sal i pebre


En un bol petit hi posem aigua amb gel i les fulles de gelatina, deixem que vagi estovant.
En un cassó escalfem la nata amb el gorgonzola remenant amb les varilles fins que quedi una crema homogènia. Ho passem per un colador fi i hi afegim les fulles de gelatina. Barregem bé en les varilles.
Posem la barreja en motlles de silicona i deixem refredat a la nevera.

Abans de servir fem la salsa al pesto que hi posarem al cim: Triturem les fulles d’alfàbrega, els pinyons i el parmesà. Hi afegim un polsim de sal i pebre i l'oli d’oliva i barregem fins obtenir una salsa homogènia


Si voleu una recepta de pesto diferent la trobareu  a cuina amb compte.

Se'ns oblidava!! La que té una recepta de panacotta de gorgonzola que fa caure de cul és l'Ingrid de My Lovely Food!! Quan la vem veure vem quedar garratibats!

13 comentaris:

  1. Hola,
    Doncs per ser totalment improvisat, és un aperitiu ben bo i original. Una pregunta: això de posar els glaçons amb l'aigua per què és? es que com sempre ho faig només amb aigua.. Gràcies!

    ResponElimina
  2. Aquí hi ha nivell nois, molt nivell!! ;)
    Els convidats deurien estar encantadíssims!! :D
    Petonets macos!
    Sandra

    ResponElimina
  3. A casa el gorgonzola ens encanta i aquest amb pesto ha d'estar molt bo!
    Si feu això improvitzat si us ho penseu una mica...
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Visca la improvització! una recepta boníssima, encara que amb el vostre permís, quan la cuini, canviaré el gorgonzola! petonets parella

    ResponElimina
  5. La improvització ens ha dut a una combinació perfecta sense que hi hagi cap desequilibri ni en el contingut ni en la idea inicial, BRAVO!
    una abraçada.

    ResponElimina
  6. Eri el gel és per assegurar-nos que l'aigua es mantingui freda i la gelatina s'estovi però sense perdre propietats. Que no es desfaci fins que l'afegim a la nata calenta.

    ResponElimina
  7. Doncs per ser improvisats, us van quedar uns aperitius sensacionals, molt originals i sabrosíssims!

    ResponElimina
  8. Sou els improvisadors oficials dels blocaires...se us dóna molt bé. Al final haureu de patentar les receptes "improvisades". El pesto i la gorgonzola " de muerte".

    ResponElimina
  9. Gràcies maques!!

    La idea original era fer un cilindre amb un pis de'aquesta panna cotta i el segon pis de gelatina de pesto. Com un bombó. Però això va resultar massa elaborat per fer-ho a darrera hora i sense assaig previ... Queda pendent!

    ResponElimina
  10. esta bien esta aperitivo improvisación, el pesto salvo muy bien muchas recetas
    peto
    miquel

    ResponElimina
  11. Visca la improvització!! M'encanta!! un petó, Paula

    ResponElimina
  12. Enhorabona per aquesta meravella, ha de ser deliciós!

    ResponElimina
  13. Dons t'ha quedat perfecte!!!!
    M'encanta la panna cotta i aquest punt de pesto em sembla tot un encert.
    Petonets

    ResponElimina