dilluns, 31 de gener de 2011

Risotto d'espàrrecs, carbassó i gorgonzola


Dissabte vam celebrar l'aniversari de la Gemma i l'Helena amb un sopar italià: focaccia (gràcies a l'Íngrid, no patiu que en penjarem la recepta), risotto i tiramissú. La idea era fer el risotto de bolets, que és el que me´s ens agrada, però com que venia la Glòria que detesta els bolets amb tota la seva ànima en vem fer un de diferent amb el que teníem per la nevera.

INGREDIENTS

Arròs 350gr.
1 manat d'espàrrecs de marge

1/2 carbassó.
1 Ceba
Formatge mascarpone 80gr.
Formatge gorgonzola 50gr.
Brou de verdures 1l.
Oli d’oliva

ELABORACIÓ

En una cassola sofregim la ceba fins que quedi ben dauradeta, aleshores hi tirem els espàrrecs i el carbassó tallats petits i un pessic de sal.
Quant sigui ben cuit hi sumarem l’arròs i deixarem coure en sec uns moments.
Seguidament hi afegirem el brou ben calent de menra que ens quedi doblat el volum del líquid amb el de l’arròs. Anirem remenant perquè vagi desprenent el midó.Aproximadament passats dotze minutets veurem que ja el tenim casi cuit del tot, hi afegirem el formatge sense parar de remenar, que quedi ben cremós.
El deixarem reposar fora del foc tapat amb un drapet tres minuts i cap a taula!

Recent fet l'arròs va quedar molt cremós, però amb l'enrenou del sopar no vam pensar a fer fotos. Aquesta és de l'endemà, i és clar l'arròs ha perdut la textura...

32 comentaris:

  1. Mmmmm, quina bona pinta aquest risotto! Ja esperem en daliri la focaccia i sobretot el tiramisú, que és una assignatura pendent. N'he provat de molt bons però el que vaig fer jo va ser tot un fiascu!
    Petó

    ResponElimina
  2. Una alternativa molt bona! Per cert, el próxim cop que feu un menú així em podríeu avisar, no??? Encara que jo canvio els bolets per el gorgonzola! ;P

    ResponElimina
  3. me encantan los rissotos de cualquier manera y el tuyo de hoy tambien.
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  4. A mi les dues versions em van perfectes, ja em podeu convidar quan vulgueu!

    ResponElimina
  5. Els espàrrecs, el carbassó i el gorgonzola liguen super bé, de manera que segur que va quedar un arròs fantàstic i molt bo.

    ResponElimina
  6. Amb aquest arròs segur que vas triomfar!!! el gorgonzola hi deuria donar un toc boníssim, aquest formatge m'encanta!!
    Bona setmana!

    ResponElimina
  7. Ei, doncs jo també m'apunto a la invitació... per mi sense gorgonzola i amb bolets! jajajaj Una versió genial! Ja tinc ganes de veure la focaccia, jo la tinc pendent que la de l'Íngrid té una pinta fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Nosaltres també som molt de risottos, així que ens apuntem la vostra proposta d'ingredients!. Ah! i coincidim amb el de bolets!

    ResponElimina
  9. Qué bona la combinació!! M'encanta l'arròs i amb vegetals ,genial!!
    Emma

    ResponElimina
  10. El Risotto una de les meves assignatures pendents de la cuina. Te molt bona pinta.

    ResponElimina
  11. Ara mentre sopava mirava per canal cocina el programa de Jaimie Oliver i avui feia risotto...he pensat, aquest cap de setmana en faré un; i ara he vist la vostra recepta, me l'apunto a veure si m'animo a provar-la. Un petó, Paula

    ResponElimina
  12. Buena manera de celebrar el aniversario, absolutamente delicioso.

    ResponElimina
  13. Oh-Oh-Oh-Oh!!!!
    Uauuuuuuu!!!!!
    Mmmmmmmm!!!!
    Nyam-nyam!

    Mglòria

    ResponElimina
  14. realment, l'arròs admet mil companys a la cassola, oi? ara, que aquestes verduretes i el gorgonzola estic segur que els troba ideals.

    ResponElimina
  15. Hola!
    Fantàstic! Molt bona idea,,, m'encantaria provar-lo. Petons,

    ResponElimina
  16. Ohhh Nomès de llegir el títol se'm fa la boca aigua, sens dubte una opció molt bona!!

    ResponElimina
  17. Un risotto ideal, con el gorgonzola....que rico! un beso

    ResponElimina
  18. Però que boo!! Justament ahir mirava el programa de les escapades del Jamie Oliver i era a Venècia. Va fer tres risottos diferents i vaig pensar: Marina, t'has d'animar! Haha. La veritat és que és un plat senzill i té tantes combinacions... A mi m'agrada molt amb verduretes. Trobo que no es fa tan pesat, perquè l'arròs, com diem a Eivissa, "fa es cul gros"! Haha
    Petonassos!

    ResponElimina
  19. Què bo nois!! Aquesta alternativa em sembla molt bona i així ens oferiu una nova recepta de risotto... :P

    Aix...quina gana!! avui he dinat poquet... :(

    Petonets guapus!! :)

    ResponElimina
  20. Hola!!! he trobat el teu blog donant voltes i em quedo seguint-te doncs m'agrada molt!

    M'encanten els risottos, a casa els preferim abans que les paelles, ja que el punt de melós ens agrada molt més! Aquest amb gorgonzola ha de tenir un gust deliciós!!

    Bueno, em quedo com t'he dit seguint-te i vaig donant una volta a veure quina resta de coses bones veig!! :)

    Un petó i fins el teu proxim post!

    ResponElimina
  21. Quin risotto tan xulo, m'encanta els ingredients que hi heu incorporat, segur que estava diví!!
    Moltes gràcies per la menció guapos...i espero que publiqueu la focaccia, que segur estava deliciosa!
    1 ptonass

    ResponElimina
  22. Un risotto amb combinació de formatges! genial! m´agraden els tres formatges de la recepta.

    ResponElimina
  23. Un risotto perfecte pel meu gust!!!...Mmmmmm no en quedaria ni una engruneta!!!
    Petonets

    ResponElimina
  24. Hola! Teniu un bloc molt interessant, el poso a la llista de preferits.
    A casa la meitat som catalans i l'altra italiana i la nostra cuina és una barreja entre les dos cultures. Ens apuntariem a tot el sopar complert.
    El risotto fantàstic amb el toc del gorgonzola. El reste del sopar italià pel puc imaginar, tot plegat deliciós. Felicitats!

    ResponElimina
  25. res com un bon risotto, deliciós!

    ResponElimina
  26. Delicioso adoro el risotto Alba.
    besos

    ResponElimina
  27. este risotto es genial, tiene una pinta delicosa! me ha encantado tu blog! me invitas a tu mesa? me quedo como tu sgeuidroa! besos

    ResponElimina
  28. deliciosa la receta, te conoci a traves del blog del mon de juju, y me encanto el blog!. besos

    ResponElimina
  29. En honor a l'esforç que veu fer per canviar els maleïts bolets per un deliciós Gorgonzola, crec que ja m'he decidit: provaré amb el rissotto.. ja et diré què tal queda!

    ResponElimina