dissabte, 22 de gener de 2011

Timbal de bolonyesa de poma al forn


Últimament sembla que estem fent moltes receptes d'aprofitament, suposo que és normal després de Nadal... Amb aquesta participarem a ¡Aprovéchame! de Sano y de rechupete.

El cas és que en Jordi, que és molt trempat, l'altre dia (potser perquè està d'examens?) es va decidir a fer neteja de la nevera, que li convenia!!! Van quedar un munt de rampoines que s'havien de fer servir urgentment.
A més, com ja sabeu, l'Alba va estar a dieta a base de pomes al forn i arrossicu fa poc. I la seva mare que és un sol, li va portar quantitats industrials de pomes al forn. Boníssimes, però s'anaven acumulant...

Per aprofitar aquestes pomes al forn, mig paquet de foiegras dels entrants de cap d'any, la mermelada de pebrots del piquillo que vem fer pels llagostins farcits, i altres raconets de la nevera, vem fer aquest timbal que vem trobar prou bo per compartir-lo amb vosaltres i amb ¡Sano y de rechupete!

Ingredients:
2 albergínies
3 pomes al forn
500g de carn picada
2 cull. de mermelada de pebrot
mig paquet de foiegras
una tasseta de llet

4 pebrots del padró
4 espàrrecs de marge
1 bocí de carbassa

En una cassola sofregim la carn picada amb una mica d'oli, sal i pebre. Quan estigui una mica torradeta hi afegim les pomes al forn pelades i tallades a daus. Remenem bé i hi afegim el foiegras, dues cullerades de melmelada de pebrot per donar-hi color (es pot substituïr per sofregit de tomata o romesco) i una tasseta de llet per fer la mescla més melosa. Remenem bé i apaguem el foc.

Mentrestant en la super planxa elèctrica que ens van regalar per Reis en Jaume i la Conxita (Gràcies reixos!!!!! :) ) fem l'esbergínia tallada a rodanxes i les altres verdures que serviran de guarnició.

Montem el timbal amb un aro de cuina tot alternant capes d'esbergínia i de la bolonyesa.

Si us ha agradat aquest plat no us podeu perdre Imam Bayildi, un deliciós plat a base d'esbergínies que en Jordi va fer per Un toque de canela al cicle de cinema i gastronomia Plats de Pel·lícula.

26 comentaris:

  1. Ostres, quina recepta més original, es nota que es d'aprofitament... I és que em sobres sovint es poden fer plats sensacionals, oi?
    Ha de quedar una bolonyesa solça i molt gustosa, gràcies a les pomes... me l'apunto ;)

    ResponElimina
  2. M'encanten les receptes d'aprofitament, i més si queden com aquesta... genial!!

    Ànims al Jordi... jo ja sóc lliure!! :P

    Petons,
    Sandra

    ResponElimina
  3. Que bueno...que bien presentado!!! y además que sencillo!!! esta me la "copio"
    Saludetes del moix mallorquí!

    ResponElimina
  4. Que buen blog tienes!!, agradecerte que me hayas visitado y tus mensajes tan amables!!!, yo por mi parte me quiero quedar a seguirte pero tengo un problema..no sé porque no deja poner ni mi foto ni mis datos, con lo cual creo que ni siquiera aparecen tus actualizaciones en mi blogroll.
    Lo intento y si nó vuelvo en otro momento, vale??
    Ah!, tu receta de aprovechamiento es estupenda!!!, a esos se le llama aprovechar todo lo del frigo!!!
    Suerte y nos vemos pronto!!! :)
    Besitos!!!

    ResponElimina
  5. Qué bo i original! I molt ben presentat!!
    Emma

    ResponElimina
  6. Quina bona manera d'aprofitar... es veu un plat delicios i molt original!

    ResponElimina
  7. Bonita presentación, y tiene que estar muy bueno.

    ResponElimina
  8. Bueno, bueno... no conocía tu blog y creo que me voy a quedar echando un vistazo a tus interesantes recetas.
    Me encantan las berenjenas y que hayas aprovechado tantos restos me gusta mucho. Es una receta muy curiosa y estoy segurísima que muyyyyyy sabrosa.
    Un besote y muchas gracias por participar

    ResponElimina
  9. Por cierto, no me pusiste el enlace de esta entrada... comentaste, pero te olvidaste de poner el enlace.
    Un besoteeeee

    ResponElimina
  10. Jordi, originalìssima i deliciosa aquesta proposta. Només llegir els ingredients i veure la presentació ja em venen ganes de tastar-la.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Però que original!!!
    La poma cuita m'agrada quasi tant com la crúa! i intercalada amb bolonyesa.. uauuuu!!!
    Gourmenderies

    ResponElimina
  12. ep nois!! si us plau, no presenteu aquestes receptes que llavors els altres no tenim res a fer!! quina xulada de recepta! me l'apunto!!!! petonets guapos

    ResponElimina
  13. Realment deliciòs i molt original¡¡¡¡¡
    açò es diu una recepta d'aprofitament i damunt deu estar deliciosa¡¡¡
    mil petons, Ague.

    ResponElimina
  14. Que bé Sandra que ja estiguis alliberada!!

    Als qui ens visiteu per primer cop (humans i gat) benvinguts!!!!

    Judith, si tu vas presentar un pastís que ens va eliminar a tots directament!!!!!

    Petons a tots i totes!!!!

    ResponElimina
  15. Una presentació espectacular i un aprofitament espectacular!Així dona gust! A reveure.

    ResponElimina
  16. Renoi, això és una recepta excel·lent!! D'aprofitament, amb una presentació exquisita i amb una combinació ben original!!
    Petons!

    ResponElimina
  17. Em sembla una recepta genial, amb aprofitament o sense!

    ResponElimina
  18. Vaja recepta més original!! I ha d'estar bona, bona!! Jo us dic el mateix que la Judith, aquesta recepta és massa bona!! Els altres no podem competir amb aquesta originalitat!! Je,je!! Sort al concurs, nois!! Un petonet, Paula

    ResponElimina
  19. me gusta esta manera de hacerla y original ademas de buena seguro
    Bona setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  20. Bona i ben presentada, un éxit segur!
    M'ha agradat la combinació de la poma amb la carn, me l'apunto!

    ResponElimina
  21. Ostres, això si que és aprofitar!!!
    Sort amb el concurs!

    ResponElimina
  22. Un timbal de lo más original!!! la manzana qu le debe aportar un dulzor fantástico ! un abrazo

    ResponElimina
  23. Que maravilla de presentación, copio bien esta recetita, me ha gustado, un besote grande.

    ResponElimina
  24. Aquest timbal està per repicar!! aquest és de sobres però no cal esperar a tenir-ne... una combinació molt bona!

    ResponElimina
  25. Estupenda receta!!! Esas fotos están para comérselas!!!
    Un abrazo

    ResponElimina