dijous, 13 de gener de 2011

Ulleretes salades


A vegades et conviden a sopar inesperadament o se't presenten convidats a casa i no tens res per treure... us proposem un recurs senzill i que es pot tenir a punt a un raconet del congelador i treure al moment indicat.

A més pot ser un snack d'aprofitament si emprem retalls de pasta de full sobrers d'algun altre plat i qualsevol racó de salsa que tinguem per la nevera. També les podem fer dolces amb melmelada, cabell d'àngel, crema pastissera... Imaginació al poder!!

INGREDIENTS

pasta de full
salsa romesco
olivada
orenga
sal

Agrupem tots els retalls, en fem un puzzle sobre el marbre enfarinat de la cuina de tal manera que les diferents peces se solapin. Estirem i uniformitzem amb un corró. Salem (si les fem dolces hi afegim força sucre).
Un cop estirada la massa en forma de rectangle la punxem amb forquilla per evitar que ens pugi de manera desigual al coure. Hi extenem el farcit que més ens agradi. Nosaltres en fam fer unes d'olivada i altres de romesco.
Comencem a embolicar per un dels costats llargs del rectangle, tot fent un espiral "apretadet" fins arribar a la meitat de la pasta de full. Fem el mateix procediment per l'altre cantó.
Agafem els rotlles i els emboliquem amb plàstic film, cap al congelador.
Passades 6 hores o l'endemà, tallem a capes fines. Tindrem unes ulleretes sense coure.

Si les volem guardar per imprevistos:
Per sobre de cadascuna hi tornem a passar el corró per acabar de donar forma. Les escampem en una safata cap al congelador una altra vegada. un cop gelades les podem posar en una bossa o tupper per facilitar l'espai al congelador.

A l'hora de coure:
Posem el forn a alta temperatura.
Escampem les pastetes sobre un silpat i les pintem amb un rovell d'ou allargat amb un xic d'aigua. Per donar-los color.

Si les hem fet dolces un cop cuites les podem pintar amb gelatina de poma.
Enfornem fins que quedin cruixentetes.

16 comentaris:

  1. Són molt bones...jo n´he fet amb pernil i formatge.

    ResponElimina
  2. Hola,
    Dic el mateix que la Cristina, jo les he fet amb pernil i formatge i són molt bones! Provaré amb romeso que és molt original! Petons,

    ResponElimina
  3. bona idea! apuntada queda!!! petonets

    ResponElimina
  4. Jo les vaig fer el dia de Reis amb pesto i olivada!! Queden molt maques i originals!
    Petonets!

    ResponElimina
  5. siempre nos sacan de un apuro son buenas y resultonas,combinan con casi todo.Me gusta la receta
    peto
    miquel

    ResponElimina
  6. La setmana passada en vam fer am ble smeves nebodes, són super fàcils i queden boníssimes! També en vam farcir de sobrassada, de paté i depernil i formatge... és una recepta molt resultona que et fa quedar molt bé, oi?

    ResponElimina
  7. Molt resultona Gemma i Miquel!! Amb pernil i formatge també ens agraden, però aquell dia es tractava de fer una mica de reciclatge de raconets, jejeje.
    Les de pesto els provarem, Sandra, que han de ser molt bones!

    ResponElimina
  8. Este tipo de aperitivos me encantan. Son muy vistosos y muy agradecidos.

    Besos.

    ResponElimina
  9. Ostres quina idea , no se m´havia acudit mai amb romesco, han de tenir l´èxit assegurat, ja en tinc un altra combinació, pesto, olivada, curry i romesco.
    gràcies per l´aportació i salutacions.

    ResponElimina
  10. Aquestes olleres saladas estan genials!! Una idea fantàstica i amb els ingredients que incorpores han d'estar de vici!!
    Molts petons bonica

    ResponElimina
  11. Quina delícia!! M'encanta la pasta de full combinada amb dolç o salat, hi queda bé tot.
    La idea de treballar la pasta de full en format orelletes salades em sembla molt original i com dieu és genial pels imprevistos!No hi ha res com tenir imaginació!
    Us han quedat delicioses, no en van sobrar, oi? :P

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  12. Una idea genial, me l'apunto per a les emergències i per a la normalitat també!

    ResponElimina
  13. Molt bona pinta!!i una bona idea per tenir per un imprevist.Moltes gràcies!!

    ResponElimina
  14. Quines ganes de veure aquests calamars nois!!!
    Doncs per arrebossar sempre hi posem cervesa (la que sobra ens la bevem per acompanyar el plat :P) i queda molt bé, proveu-ho!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  15. Uauuu!
    Aquest aperitiu és de luxe!!! de tots potser el meu preferit seria el de romescu! M'encanta!!!
    ¿No has pensat en participar en el concurs que organitza la Sònia de l'Exquisit sobre aperitius?
    Gourmenderies

    ResponElimina
  16. Gràcies Mglòria!! però la veritat és que ens fa una mica de vergonya, al concurs de l'exquisit hi ha molt nivell!

    ResponElimina