dimarts, 15 de febrer de 2011

La recepta del 15: pizza rústica de tremponet



L'Àlex de Mallorca va ser un grany company de carrera, pràcticament de pis (tot i que ell no hi vivia, sempre rentava els plats del que ell anomenava "can taula parada") i d'aventures. Ell ens va ensenyar a fer la coca de trempó, una coca al nivell de la resta de receptes mallorquines que la seva mare cuinava a la perfecció. Només us dic que quan vaig estar vivint a ca seua em vaig engreixar 5 kg en un mes!!!

A casa no sóm massa de pizzes però aquesta ens encanta!


Ingredients

Per la massa:
100 gr de farina
75 ge de farina de sègol
3 gr de sal
3 gr de sucre
12 gr de llevat fresc
10 gr d'oli d'oliva
110 ml d'aigua
1 cc d'alfàbrega

Pel trempó:
1 pebrot groc
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 tomata
1 bocí de carbassa
1/2 carbassó petit


Elaboració

Per fer la massa nosaltres hem posat tots els ingredients a la panificadora amb el programa d'amassar i llevar. En els temps de Lleida no teníem panificadora i posàvem tots els ingredients secs en un bol fent forma de cràter i l'aigua i l'oli al mig. Ho remenàvem amb una cullera de fusta i tot seguit amassàvem a ma.

Estirem la massa en una safata de forn, sobre un paper sulfuritzat.

Mentres deixem reposar la massa, fem el trempó tot tallant tots els ingredients a dauets petits, els posem en un bol, hi tirem oli, sal i pebre generosament i remenem.

Posem el trempó per sobre la massa i ja podem enfornar.



Maridatge:
Vi: Llavors 2007, Celler la Vinyeta.
DO: Empordà
Raïm:Cabernet Sauvignon (55%), Samsó (25%), Merlot (12%), Garnatxa Negra (8%).
Elaboració: vi negre amb una estada en bóta de 5 mesos en bótes noves de roure francès, hongarès i romanés.
Grau: 14.5º
Tast: color cirera picota de capa intensa. Nas intens amb aromes de fruita madura, combinades amb notes de criança en bótes. Molt equilibrat en boca, tanins fins, molt integrats. Predominen notes de cacau, que li donen un punt metàl·lic, amarg i excepcional.

30 comentaris:

  1. Jo sóc una autèntica fan de les pizzes de verdures, i aquest maridatge amb aquest vi em sembla molt encertat ;)
    Per cert el tall de la pizza la fa encara més bona, cruixent i fineta....
    petonss

    ResponElimina
  2. Nois, a mi m'heu ben guanyat... no sabeu com em xifla la coca de trempó!! Una que ha passat molts estius a Mallorca i li porta molts bons records...
    Gràcies per posar-hi tantes ganes macos!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Qué buen plato es la pizza, acepta todo o casi todo, es sabroso y nutritivo, fácil de hacer y a los niños les encanta.

    ResponElimina
  4. oooooooooooooo! quina bona pinta!!! la faig segur! però una cosa, si la menjo m'engreixaré 5 kg? jajajajajaajajajaja. petonets

    ResponElimina
  5. Ma mare fa una coca de verdures molt pareguda i està boníssima, per tant aquesta no ha de ser menys. Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Gràcies a vosaltres per la iniciativa Sandra!

    Judith si en menges cada dia durant un mes potser si, però a mi em van cebar com un marrano, i no només amb coques de trempó!!

    ResponElimina
  7. A casa tinc tots els ingredients de les verdures menys la carbassa, m'heu donat una molt bona idea! Gràcies.

    ResponElimina
  8. Com us aprofitàveu de l' Àlex, eh! El tall de la foto fa una fila que ara mateix li faria una mossegada...m´encanten les pizzes de verdures.

    ResponElimina
  9. mmmm a casa ens agraden molt també aquesta te d'estar molt bona,un petó

    ResponElimina
  10. Hola! Jo també m'hagues engreixat molts Kgs... Apa! doncs apuntada que té una pinta fantàstica! Petons,

    ResponElimina
  11. Mmmmm.. amb això de la recepta del 15 si que disfrutaré....pq m'encanten les pizzes... ;)

    Aquesta m'encanta!, prenc notaaa....
    Petonets

    ResponElimina
  12. Ostres, quina sort tenir un company de pis així ;)
    M'encanta l'escalivada i m'encanta la samfaina, així que aquesta pizza de trempó també m'agradaria moltíssim!

    ResponElimina
  13. Si, això és com una escalivada, encara que si es posa en cru sobre la pizza no deu quedar tant cuit. Us ha quedat amb un aspecte boníssim!
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Aquesta pizza té molt bona pinta!! La massa sembla deliciosa i les verduretes així menudes han de donar una barreja de sabors boníssima. No coneixia el trempó. Ara ja no me n'oblidaré!!

    Molts petons guapos!! :)

    ResponElimina
  15. Que bona amb aquestes verduretes i diferent!!

    ResponElimina
  16. Si t'inicies en la cuina mallorquina, et recomano dos plats molt típics, el tumbet i el frit maridats amb Cap de Barberia (Menorca) un bon café acompanyat d'un Suau, exelent brandy mallorquí

    Jaume

    ResponElimina
  17. Com a bona mallorquina que sóc he de dir que la coca de trempó es boníssima!!No importa dir que aquesta recepta m'ha encantat. Un petó, Paula

    ResponElimina
  18. Doncs que bé que el vostre company us ensenyés a fer la coca de trempó i que bé que vosaltres ens l'hàgiu ensenyat a nosaltres. N'he menjat però no n'he fet mai, així que ara ja no tinc excusa, ja tinc la recepta!.

    ResponElimina
  19. Deu ser boníssima aquesta coca. Crec que provaré de fer-la

    ResponElimina
  20. muy buena esta coca-pizza la tengo que probar
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  21. Quin aspecte més deliciós que té aquesta pizza,a casa meva triomfaria!

    ResponElimina
  22. Quina coca, quin color!. Una coca tradicional i deliciosa. Una abraçada!

    ResponElimina
  23. Sí senyor!
    La coca de trempó és una de les grans joies de les coques salades del país! És boníssima!

    Molt bona idea, portar-la a La recepta del 15!!

    Salut i coques!

    ResponElimina
  24. deliciosa pizza de verdures! a aquesta jo li tirava un rajolí d'oli d'oliva verge i ummmm

    ResponElimina
  25. Quina pizza mes bona!!
    Tota de verdures, a casa segur que agradarà força, tinc la sort que a la meva filla (dos anys i mig) li encanten gairebé totes les verdures, (això si, no li donis amanida que l'enciam no el pot ni veure )

    Petonarros!!

    ResponElimina
  26. Al Pallars Jussà en diem coca amb xefla! no deixa de ser una espécie de pizza. Ara mateix li faria una queixalada!!!

    ResponElimina
  27. Jo m'engreixería 5 Kg amb molt de gust amb aquesta coca!! Mmm! Què bona!!
    Emma

    ResponElimina
  28. La pizza té una pinta boníssima i em sembla un encert el meridatge El LLavors, de la Vinyeta, Mollet de Peralada (bonic poble de la plana de l'Empordà) però el 2008 encara és millor,...i heu probat el Punt i apart??? i la Botera?? Si teniu ocasió aneu a veure la bodega és una passada.
    Us animo que aneu provant vins D.O. Empordà, i si necessiteu ajuda... :)
    Felicitats pel blog i gràcies pel comentari que vareu deixar en el meu.
    Salut!!

    ResponElimina
  29. Gràcies Mar!! si que ens agradaria visitar la bodega, oi tant!! El Punt i apart ja l'hem tastat, ens va agradar molt. Haurem de tastar la Botera!!
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  30. Hola Jordi!! Perdona, però se m'han creuat els cables, la Botera és un vi del celler Roig Perals, també està en el mateix poble, el que volia comentar-te de la Vinyeta és el Mig i Mig (és ple de contrastos).
    Salut!!

    ResponElimina