dimarts, 22 de febrer de 2011

Pa de sègol amb espinacs, tomata seca i anous

Les tomates seques són un ingredient que els nostres avis gairebé van perdre, fa uns anyets es venia gairebé com a delicatessen italiana i que avui pots trobar en qualsevol supermercat. Normalment cal deixar-los macerar amb oli abans de consumir-los però per fer aquest pa no caldrà. A més els combinarem amb un altre ingredient molt nostre: espinacs frescos. Com a resultat ens ha quedat un pa molt esponjós i gustós. Tot i que és perfecte per menjar sol amb un rajolí d'oli o pels entrepans de l'esmorzar (sereu l'enveja dels companys de feina!) nosaltres el vam acabar menjant sucat en romescu en una calçotada!!



Ingredients

150 gr de farina de sègol
350 gr de farina de força
25 gr de llevat
150 ml de llet
200 ml aigua
1 cta sucre
2 ctes de sal
1 grapadet d'espinacs
6-8 tomates seques
60 gr d'anous
10 gr oli d'oliva

1 anou de mantega per emmotllar
motlle de plum cake

Com sempre posem tots els ingredients a la panificadora amb el programa d'amassar i llevar o el pastem a mà amb el mètode Bertinet.
Escalfem el forn a 175ºC i untem un motlle de plum cake amb margarina. Hi posem la massa amb cura. Si "ens baixa" en posar-la posem el motlle sobre un radiador tapat amb un drap de cuina net, en uns minuts haurà recuperat el volum.
Posem al forn uns 30-45 minuts fins que la crosta sigui torradeta, desenmotllem i deixem refredar en una reixeta. Per què tingui bona textura no hem de ser impacients a l'hora de tallar el pa. Ha de reposar una micona!!

21 comentaris:

  1. mmm te d'estar molt bo aixi amb aquests ingredients,un petó

    ResponElimina
  2. Mmmmmm... nois!! No sabeu el que donaria per endur-me'n un entrepà amb aquest pa vostre... ha de ser brutal!!!! Nosaltres vam fer un pa de sègol per una calçotada, però ni temps de fer-li foto! Genial!!!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  3. ... mmm... Este pan huele muy muy bien...

    ResponElimina
  4. ara mateix vinc a buscar un trosset d'aquest pa! al final haureu de posar un forn! amb les receptes que ens presenteu tindríeu l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  5. L'enveja dels companys de feina i de tot el món gastronòmic!!!
    -Què portes avui per esmorzar? Res, un entrepà de tompaquets i espinacs! I et quedes amb la clientela! Quin coloret aquest pa!
    Tens raó, tomàquets secs no n'havia vist mai i ara en tots els supers en trobo. Els haurem de provar.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. quin color més maco! un pa delicios!

    ResponElimina
  7. debe quedar buenisimo, me encantan los tomates secos, mm qué rico! un trocito! besotes

    ResponElimina
  8. Nois jo no sé si als vostres companys de feina feu enveja però a mi si amb aquests pans que feu!
    Aquest pa amb els ingredients que porta també es pot menjar sol, no?

    ResponElimina
  9. Ostres, però que bo! No cal que l'untis. Hi poses el pernil a sobre, i au! Haha. Així m'estalvio els vessaments inesperats dins la motxilla...haha!
    Un pa fantàstic!
    petons!

    ResponElimina
  10. Uau, ha de quedar un pa ben original i molt gustós... Sucat amb romescu deu ser espectacular!

    ResponElimina
  11. un pan maravilloso echo casero es lo mejor y despues el olor que deja en la cocina SUBLIME
    mIQUEL

    ResponElimina
  12. Quina bona convinació d'ingredients aquest pa deu estar de vici!!

    ResponElimina
  13. Jo vull ser l'enveja de la gent de la feina amb aquest pa!! Què bo. M'encanten els tomàquets secs!! Aquest el faig que tinc voleiant per casa uns 400 g de farina de segol integral i tinc ganes de fer-la servir!!

    Molts petonets nois!!

    ResponElimina
  14. Ohhh!! Vaja quin pa més xulo!! Ara mateix sou l'enveja de tots els "bloggers desgraciadets" com jo que no tenim els ingredients a casa per fer la recepta...però tranquils que demà faré una visita al supermercat!! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  15. Sens dubte un pa super original i sensacional!! l'enveja de tots i totes que us veiem i veiem aquest pa!!! m'encanta nois!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  16. Déu n´hi do! amb aquest toc d´espinacs i nous, buf! quina enveja donaria als meus companys de feina a l´hora de l´esmorzar.

    ResponElimina
  17. Ja ho crec que deus ser l'enveja dels companys de feina i sucats amb salsa Romesco ha de ser una bogeria. Espectacular!!!! Una abraçada

    ResponElimina
  18. Fet i provat!! Està deliciós!! Si sobreviu a demà (que per la nostra salut espero que així sigui) li faig una foto!!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  19. Ohhh! Quina convinació.... segur que aquest pa ja deu ser bó sense res!!

    ResponElimina