dilluns, 7 de febrer de 2011

Pain de mie d'aranyons

Un dels blocs que visito quan vull fer un pa nou és Ma Petite Boulangerie, allà hi podeu trobar pans de tota mena, amb les receptes ben explicades i una pinta... Quan vaig veure que l'Eva considerava el Pain de Mie de Richard Bertinet com el seu pa de motlle definitiu vaig tenir clar que el tastaríem. Com sempre, he estat incapaç de seguir la recepta al peu de la lletra... però ha quedat ben bo!

Ingredients

500 gr de farina de força
300 ml d'aigua tèbia
50 ml de llet
10 gr d'oli d'oliva
10 gr de sal
25 gr de llevat
aranyons deshidratats
llavors de paperola
sèsam
un xic de margarina/mantega per emmotllar

un motlle de cake de 28 cm de llarg (aprox)

Ja m'agradaria tenir temps i paciència per amassar el pa a ma. Al blog de l'Eva hi trobareu enllaços de vídeo per fer-ho amb el mètode Bertinet. Jo vaig posar tots els ingredients, excepte el sèsam, a la panificadora amb el programa d'amassar i llevar (Kenwood 8, Moulinex 11).
Un cop llest vaig untar el motlle amb un xic de mantega i hi vaig afegir la massa i les llavors de sèsam pel damunt. Enfornem a 210 uns 40 minuts, i deixem refredar sobre una reixeta.

Pel damunt va quedar una mica més de crosta, les parets de dins del motlle van quedar com un pa de motlle rústic, la molla boníssima amb el contrast dels aranyons.

Nosaltres el vem menjar amb un formatge de llet crua de cabra. Deliciós!!!

Maridatge

Evidentment dependrà de l'acompanyament del pa. Com que nosaltres l'hem acompanyat d'un formatge potent i molt cremós us recomanem un blanc fermentat en barrica poc conegut però que és el nostre tresor: Collbaix Macabeu i Picapoll 2009, de procucció ecològica al Celler El Molí, D.O. Pla del Bages.
Un vi amb molta estructura, i uns aromes fumadets, amb el record de la barrica. Des que el vam descobrir a la festa de la verema del Pla del Bages l'hem tingut en compte per les grans ocasions: suquet de rap, arròs a banda... ja ho veieu, és un dels nostres favorits!


21 comentaris:

  1. L'Eva és una experta fent pa a casa, les seves recomanacions i receptes tenen l'èxit garantit. A tu t'ha quedat un pa perfecte, super esponjós i amb la crosta fantàstica!

    ResponElimina
  2. hola guapos!!! crec que hauré de canviar de forn! ara vinc a buscar-lo a casa vostre!!! Però quines receptes més bones! sou uns cracks!!! petonets

    ResponElimina
  3. Hola!!!
    Jo també el miro i em quedo al·lucinada veient els pans.. Us ha quedat tan GRAN i esponjos... quina passada de pa! Enhorabona! Petonets

    ResponElimina
  4. Us ha quedat fantàstic, es beu molt tou. A mi m'agrada molt fer pa i massa de pizza però abans m'ho penso dues vegades, ja que des de que he descobert el mètode Bertinet ja no ho faig d'altra manera però es clar, em passos una hora de rellotge amassant. Ara, el resultat, EXTRAORDINARI!

    ResponElimina
  5. mmm t'ha quedat super maco i te d'estar mmm molt bo .un petó

    ResponElimina
  6. Mirat així potser si que té avantatges la panificadora...
    Té molt bona pinta, si mai necessiteu algú per tastar el pa, penseu en mi!
    Ah, m'agrada que ens recomaneu vins.

    ResponElimina
  7. ostras que bé, t'ha quedat perfecte, tan alt... MMmmmmmm M'encanta!!
    Petons maca

    ResponElimina
  8. L'Eva és un crac fent pa, jo també la visito moltes vegades, el pa t'ha quedat perfecte molt alt i cruixent!

    ResponElimina
  9. A mi també em passa, sempre recorro a l'Eva en qüestió de pans!!! Aquest us ha quedat fantàstic!! Nosaltres som de les que encara amassem a mà, que ens encanta, però per manca de temps no podem fer-ne tant com ens agradaria.... però visca l'amassat Bertinet! ;)
    Petonets macos!
    Sandra

    ResponElimina
  10. Aquest pa ha de ser moolt bo!! Amb lo "panarra" que sóc, m'apunto la recepta...a la carpeta de pendents ràpidament! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  11. La Eva es una maestra del pan asi que has triunfado con este pan.
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  12. El bloc de la Eva, es una garantía...

    una abraçada

    ResponElimina
  13. Quin pa més maco i esponjós!!Felicitats!!M'en menjaría una llesca ara mateix!!
    Emma

    ResponElimina
  14. Aquest pa es veu molt esponjat i far cara d’estar molt ben cuit.
    Venen ganes de menjar-ne. També visito el bloc de l’Eva, és molt bona amb el pa
    Bona cuina

    ResponElimina
  15. Un tros de pa, és això! Desconec les llavors de paperola però ja m´informaré...

    ResponElimina
  16. Doncs us ha quedat molt bonic i amb els aranyons deshidratats deu ser boníssim!
    Jo des de que tinc la panificadora també amasso ben poquet :P

    M'ha encantat la secció del maridatge :)!!

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  17. Cristina les llavors de paperola s'anomenen també de rosella (amapola amb castellà).

    Ens encantaria disposar de prou temps per amassar a ma seguuint el mètode Bertinet, però el temps apreta i entre setmana la panificadora fa el seu fet.

    Petonets a tots/es!!

    ResponElimina
  18. Quin delicatessen!!!
    Si el gust era tant impressionant com l'aspecte segur que vau disfrutar menjant-vol-el!!

    ResponElimina
  19. Quan dius aranyons (endrinas en castellà) vols dir que no et refereixes a nabius o mirtils (arándanos en castellà)?

    ResponElimina
  20. Em sembla que si, sempre em faig un embolic!

    ResponElimina