dijous, 24 de febrer de 2011

Risotto de salmó al cava

Fa temps, investigant risottos que no portessin bolets, vam estar passejant pels Fogons de la Bordeta (bloc que recomano als amants de l'arròs, i també als que no ho són) i per Ma Petite Boulangerie, del qual ja us hem parlat altres vegades. A més de les meravelloses receptes de pa, l'Eva tenia una recepta de risotto amb salmó i cava. que de seguida em va cridar l'atenció i vaig desar a la bossa de receptes pendents. Aquesta n'és la nostra versió que finalment no s'assembla massa a l'original. No és un plat pels puristes del risotto, però pot ser una guarnició interessant per un peix blanc a la brasa.

Aquest risotto el presentem al concurs que Espe Saavedra fa pel segon aniversari del seu bloc.


Ingredients

(per 4 persones)
120 gr d'arròs bomba
100 gr de ceba tallada a burnoise
50 gr d'espinacs frescos
100 gr de salmó fumat
200 ml de cava
700 ml de brou de verdures o fumet de peix
100 gr de mascarpone
50 gr de parmesà ratllat
1 cc de pell de taronja ratllada
1 branqueta de farigola
oli d'oliva
sal i pebre



Elaboració

Sofregim la ceba, un cop ben dauradeta hi afegim l'arròs i els espinacs tallats a juliana i continuem sofregint fins que l'arròs quedi pràcticament transparent. Hi afegim el cava i la pell de taronja i anem remenant. Sense deixar de remenar, a mesura que es vagi "bebent el suc" hi anem afegint brou que haurem escalfat prèviament (per no tallar la cocció). És important anar remenant perquè l'arròs vagi desprenent el midó i agafi la textura de risotto. A mitja cocció hi afegim el salmó talladet.
Passats uns 20 minuts, quan l'arròs sigui cuit, parem el foc, hi afegim el mascarpone i el parmesà i continuem remenant.
Deixem reposar 3 minuts.

Maridatge

Evidentment aquest risotto l'havíem de maridar amb un cava. Us volem presentar un que vem descobrir tot just la setmana apssada a la cata que ens van fer els amics d'Álava de la Cruz, l'Elena i l'Argeo. Que per cert va estar molt i molt bé!!

El cava que ens van descobrir és el Guillem Carol Brut Blanc Gran Reserva Millenium, que té un nom tan llarg com la seva criança: 60 mesos! D'un groc daurat amb aroma d'intensitat molt elevada de caramels torrats. Molt persistent a la boca i amb una bombolla finíssima. Un cava per ocasions especials!
A aquest cava de Subirats, D.O. Penedès, li han donat 88 punts a la Guía Peñín 2010.



19 comentaris:

  1. quin arrós més bo!!! segur que guanyeu amb aquesta proposta!! espectacular nois!!! petonets

    ResponElimina
  2. Ostres, amb el cava, el salmó i el parmesà, aquest risotto té ingredients de luxe! Ha de quedar molt molt bo!
    M'encanta el toc de la pell de taronja, hi ha de quedar molt bé.

    ResponElimina
  3. Té d'estar boníssim! Sort al concurs!Emma

    ResponElimina
  4. Quin arròs més original. M'encanta la combinació de sabors!!

    Sabeu que tinc a l apanificadora?? el vostre pa de tomàquets secs i espinacs (i nous, i farina de sègol, i...). Ja us explicaré!!

    Molts petoneeets guapos!! :)

    ResponElimina
  5. Boníssim nois, un altre arròs per apuntar a la llista!! M'afalaga que ens recomaneu per tema arròs, és un dels preferits de casa! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Mare meva... però que bo que ha d'estar! Amb el cava i el salmó fantàstic però amb aquest toc de la taronja.. Molt, però que molt bona proposta. Molta sort en el concurs! Petons

    ResponElimina
  7. Cava i salmó...quina combinació més deliciosa ha de resultar!!! mira que tinc poca manya pels rissotos però aquest m´agradaria molt tastar-lo i si és de l´Eva ja no tinc excusa :)) petonets

    ResponElimina
  8. Jo també estic d'acord amb vosaltres amb el tema de la Bordeta.
    Rissotto de salmó però amb un munt d'ingredients, m'ha sorprés la taronja. Jo he tastat el salmó al cava i és boníssim així que aquest rissotto ha d'estar de mort! Una recepta per a un dia especial.
    Molt bona sort al concurs.

    ResponElimina
  9. Aquest risotto podria ben bé formar part de la carta d'un restaurant de luxe!

    ResponElimina
  10. Un arroz perfecto, muy rico.
    Besos

    ResponElimina
  11. un rissoto muy bueno y ademas con cava, me falta probar, ala a pendientes
    miquel

    ResponElimina
  12. muchisimas gracias por participar...que de recetas estais mandando, y todas tan buenas,estoy contentisima

    ResponElimina
  13. Nois quin arròs tant fabulós i alhora super original!! m'encanta la combinació d'ingredients que porta, sobretot el cava!
    Molts petonets!!!

    ResponElimina
  14. Nosaltres som uns fans dels risottos, per tant, prenem bona nota d'aquesta meravella que has fet.

    ResponElimina
  15. Que delicia de risotto, me quedo en tu blog para seguirte siempre que pueda.
    Saludos

    ResponElimina
  16. taronja, salmó... ple d'aromes i gustos...ha de ser la bomba aquest arròs!teniu una cullera?...Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  17. Té molt bona pinta i, amb les ingredients que hi poses, ha d'estar de fàbula. Jo també l'afegeixo a la llista de resceptes pendents.

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  18. no sóc molt de risottos, però per un que ha nascut al Penedès, no pot dir que no, a un que a més del brou hi porta cava .... una feliç idea!!
    una abraçada

    ResponElimina