dimarts, 8 de març de 2011

Crema de carxofes i espàrrecs






Abans que acabés la temporada de carxofes en vem voler fer una cremeta. Quan acaba l'hivern i van acabant les carxofes comencen a aparèixer els espàrrecs. Aprofitant aquests dies de cojuntura hem fet una saludable crema amb els dos ingredients, amb molta fibra i vitamines!! I un plat apte pels qui aneu de tupper.



Ingredients

4 carxofes
1/2 manat d'espàrrecs
1 tomàquet madur
1/2 ceba grossa
1 bocí de pebrot verd
brou
oli d'oliva
1 rajolí de crema de llet




Elaboració

A l'olla a pressió posem a coure les carxofes pelades i la part tendra dels espàrrecs. Mentres es cou la verdura fem un sofregit amb la ceba, el pebrot i la tomata. Nosaltres hi hem posat aquests ingredients que ens rondaven per la nevera, podrieu fer també un sofregit de ceba i porro.
Un cop tot cuit posem la verdura i el sofregit en una cassola amb una mica d'aigua de la cocció de les verdures, amb la batedora en fem una crema que rectifiquem amb brou al gust, posant-ne més si preferim una textura líquida o menys si ens agrada més tipus purè.

Finalment hi afegim un rajolí de nata o un formatget perquè ens agafi una textura més cremosa. Passem per un colador xinès i emplatem.


Feliç dia de la dona treballadora !!!!

16 comentaris:

  1. Amb aquestes dues verdures tan potents, deu quedar una crema super gustosa... un dinar de tupper super sa i molt bo!

    ResponElimina
  2. Mai he combinat carxofa i espàrrec. Ja te raó la Gemma que son dues verdures molt potents... m'ha sorprès la combinació, la veritat :)

    ResponElimina
  3. ¡Qué sopaaa, qué pinta tiene, perfecta para hoy que hace un día gris, frío y lluvioso!.

    ResponElimina
  4. Necessitavem un purè contundent perquè tenia moltes probabilitats de ser plat únic ;)

    ResponElimina
  5. Doncs no sabeu el que us agrairia que em fessiu un tuper d'aquesta cremeta!!!! Quin abona pinta! petonets guapos

    ResponElimina
  6. Els espàrrecs, quins heu fet servir? Blancs o verds?

    ResponElimina
  7. Mònica hi vam posar espàrrecs verds, amb blancs no ho hem provat :)

    ResponElimina
  8. Quina pinta nois! Ens encanten les carxofes, els espàrrecs i les cremes, per tant... és el nostre plat! :P
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. una crema muy buena que por separado si he probado pero en esta combinacion asi juntos tendre que probar
    peto
    miquel

    ResponElimina
  10. Lo que me gustan las cremas ..esta nunca la hice ..la apunto ..feliz dia MARIMI

    ResponElimina
  11. hOla!! gracias por pasar por mi blog a ver las galletas...te explico...si la galse no se te da bien...prueba con fondant...queda muy bien también!
    besotes

    ResponElimina
  12. Ha de ser una combinació explosiva!, qui en podés tastar un platet...A reveure.

    ResponElimina
  13. Aquesta combinació... deu estar molt bona oi? no l'havia pensat mai i trobo que és molt bona idea!! Petonets

    ResponElimina
  14. Adoro los platos de cuchara y en concreto las sopitas y las cremas y la que hoy nos traes se ve estupenda.

    Besos.

    * Si quieres participar en el sorteo comprueba que cumples todos los requisitos ;)

    ResponElimina
  15. Iep!
    Prenc nota: ja sabeu que ens encanten les carxofes i els espàrrecs també ens agraden... Caldrà provar-la!

    Salut!

    ResponElimina