dissabte, 2 d’abril de 2011

Pa de pessic de mandarina i xocolata blanca

Ens espera un cap de setmana de sol, bon temps, i retobada amb vells amics!! I menys mal! de debò que necessitàvem un kit kat enmig de tanta retallada, acomiadaments i mala maror. Dilluns tornarem a enrabiar-nos i a protestar, però ara per endolcir la calma us proposem un pastís molt suau, amb la dolçor de la xocolata blanca i l'aroma de la mandarina. Esperem que us agradi, nosaltres marxem cap a Anglès per retobar-nos amb en Dídac, en Marc i la Maria!

Bon cap de setmana!


Ingredients

125 gr de sucre
125 gr de farina
75 gr de mantega pomada
75 gr de xocolata blanca
1 cta de sal
4 ous
4 o 5 mandarines
1 rajolí de suc de llimona
1 sobre de llevat químic
1 cta d'essència de vainilla
100 ml de nata
3 ctes de farina d'ametlla

Elaboració

Escalfem el forn a 180ºC.
Pintem el motlle amb mantega.
En un bol tamisem la farina, el bicarbonat i la sal, la reservem.
Triturem les mandarines pelades i sense pinyols, amb una mica de pell ratllada, la farina d'ametlla, la vainilla i un rajolí de suc de llimona.

Batrem la matega i el sucre. La mantega ha d'estar tova però no calenta (no la poseu al microones si l'acabeu de treure de la nevera, millor esmicoleu-la amb les mans perquè vagi agafant temperatura). La mantega s'ha de barregar amb el sucre inciorporant aire, això ho aconseguirem gràcies a les arestes, els cristalls del sucre aniran fent bombolletes a la mantega. Per això no ens interessa que el sucre sigui glaç. Hem de batre fins que quedi una barreja de consistència esponjosa, però sense batre-ho massa, si no la mantega es fondrà i la barreja es tallarà. Seguint les instruccions de Bea de com fer un Bundt Cake, ho fem amb la Kitchenaid a velocitat mitja 3-5 minuts.

El següen pas serà la incorporació dels ous, un per un. Els ous han d'estar a temperatura ambient i els batrem una mica amb la forquilla abans d'incorporar-los. Un cop ben batuts els ous hi afegim el purè de mandarina.

Ens quedarà per afegir-hi la nata lleugerament muntada i la farina. Dividim, a ull, la farina en 3 parts, i la nata en dues, per anar incorporant de manera alternada aquests ingredients a la massa.

Posem la massa al motlle i aquest sobre la graella del forn. És important que sigui sobre la graella perquè passi l'aire. Coem la coca 20 a 180ºC.

Un cop cuita, posem el motlle sobre una reixeta i esperem exactament 10 minuts per desenmotllar. Abans de fer-ho sacsegem bé el motlle perquè la coca es desenganxi de les parets. La deixem refredar.




Amb aquest pastís participem al concurs de Señorita Mandarina.





19 comentaris:

  1. ha de ser super suau i esponjós...! m'apunto la recepta :D Mersi!

    ResponElimina
  2. Què bo nois, ha de quedar un sabor genial!
    ànims amb les retallades, a la família propera també ens afecten i estem tots que trinem!!
    Petonets!!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Encara no he barrejat xocolata, per fer un pastís i la blanca lñi ha de donar un toc molt bo!!prenc nota!!!que desconecteu a Anglès!!!

    ResponElimina
  4. Aquest pastís ha d’estar finíssim. I aquest toc àcid de la Mandarina, és de primera.
    Bona cuina

    ResponElimina
  5. Ostres nois, quin pa de pessic més extraordinari!! Tant per l'aspecte com pel gust!
    Petons!

    ResponElimina
  6. Us ha quedat maquíssim! Espero que ho passeu molt bé a Anglès.
    Disfruteu!!

    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Sempre em sobra xocolota blanca de les figures de les mones que no ens mengem, m'anirà molt bé aquesta recepta per aprofitar-la. Que vagi bé!

    ResponElimina
  8. Que us l'heu endut a Anglès?. Segur que als vostres amics els agradaria, perquè té una pinta...

    ResponElimina
  9. Ha de quedar sensacional, ara mateix me'n menjaria un bon tros per esmorzar i així agafar forces per escalar a tope!!!

    ResponElimina
  10. Hola,
    Em sedueix molt aques pa de pessic! es que les mandarines m'encanten. Espero que estigui anant molt bé el cpa de setmana! Petons

    ResponElimina
  11. Què bonic! m'encanta la combinació de sabors.
    Molta sort en el concurs guapus!!

    Petonets!:)

    ResponElimina
  12. que bo,la veritat que te pinta de estar molt suauuu,petons

    ResponElimina
  13. Una rosca hermosa pero sobre todo deliciosa...que ganas de tomar un trozo con café y disfrutar de este Domingo.

    Besiño.

    ResponElimina
  14. doncs quina bona manera de començar el cap de setmana!!! una combinació boníssima i guanyadora!!! moltíssima sort al concurs! petonets

    ResponElimina
  15. MMM Qué maco ha quedat!!Ha d'estar boníssim!!!
    Emma

    ResponElimina
  16. Mmmmm ´m'agrada la xocolata blanca amb la mandarina, segur que guanyeu.
    Que us ho paseu be a Anglès. Una abraçada!

    ResponElimina
  17. Doncs mira he barrejat xocolata negra però blanca encara no! Deu ser molt bó i fi aquest pa de pessic! Felicitats te molt bona pinta!

    ResponElimina
  18. No soluciona els problemes però els endolceix, no? Ben fet!
    Bona sort al concurs.

    ResponElimina
  19. muchas gracias por participar, que rico, y la foto preciosa

    ResponElimina