divendres, 15 d’abril de 2011

Amanida de faves i vellut de maduixots

Heus aquí una nova edició de la recepta del 15, aquesta vegdada els nois d' Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta ens han proposat un producte de temporada, les faves. De vegades les faves amb el bon temps fan una mica de mandra, per això us les hem fet en una versió més fresqueta. A viam què us sembla!

Ingredients

750 g de faves
400 g de maduixots
1/2 ceba tendra
1/2 poma àcida
1/4 de pebrot
1/2 llesca de pa sec
menta
alfàbrega
oli d'oliva
vinagre
pernil ibèric
6 llagostins
escarola
sal i pebre

Elaboració

Treiem el mànec als maduixots i els posem al pot de la batedora amb la poma, la ceba tendra, un bocí de pebrot, un bocí de pa sec, unes fulles d'alfàbrega, un rajolí de vinagre, un bon raig d'oli d'oliva i un pessic de sal. Ho triturem bé i ho passem per un colador xinès. Ho reservem a la nevera o congelador.

Desgranem les faves. Posem un cassó al foc amb aigua i unes fulles de menta. Hi afegm les faves i un pessic de sal. Deixem que arrenqui el bull i pas
sats dos minuts retirem, escorrem les faves i les posem en aigua i gel perquè refredin. Un cop fredes les pelem: obrim una punta amb un ganivet o amb els dits i espremem amb dos dits per l'altre punta perquè les faves surtin de la clova. És una feina fàcil però entretinguda.

Un cop tenim totes les faves pelades les reservem amb un oli aromatitzat amb menta (posant l'oli i la menta a la batedora uns segons).
Fem els llagostins o bé al vapor, o bé a la planxa o al forn ( 5 minuts a 200º) amb sal i un raig de rom. Els pelem i en reservem les cues.
Rentem, escorrem i tallem l'escarola.
Tallem el pernil a tires.

Muntatge del plat:

Al centre, amb l'ajuda d'un aro d'acer hi col·loquem l'escarola com a base, i al cim: les faves amanides amb oli de menta, sal i pebre, els encenalls de pernil i els llagostins. Una alternativa als llagostins pot ser parmesà ratllat.

Un cop emplatada l'amanida, a mida que anem retirant l'aro hi aboquem el vellut de maduixots fresquet. Podem acabar d'amanir amb l'oli de menta, pebre i sal maldon.

És un plat complet i refrescant que esperem que us agradi!!



Maridatge

Per acompanyar aquesta amanida us proposem un vi blanc amb criança, fermentat en barriques de roure i criat sobre les mares fins a la primavera, de la cooperativa l'Olivera (D.O. Costers del Segre).
El Missenyora, blanc de serè. Ja veureu que tot i tenir criança és un blanc molt fi. De nom femení, és l'antiga denominació de les abadesses del monestir. És 100% macabeu, però amb sucre residual, seguint la inspiració d'un vi antic de la
zona.

36 comentaris:

  1. waw, espectacular! :D
    Una salutació!

    ResponElimina
  2. Doncs què ens ha de semblar?! Una recepta fantàstica, bona i refrescant! Sou uns cracks!!
    Moltes gràcies per ser-hi sempre, guapos!
    Petonets!
    Sandra

    PD: ja tenia ganes de colar algun risotto per la Recepta del 15 jejeje

    ResponElimina
  3. Una propuesta espectacular, llena de color!!!

    ResponElimina
  4. Aixó és d'estrella Michelin! M'encanta la vostra proposta.
    Petonets i bones vacances!

    ResponElimina
  5. Una proposta molt original i refrescant que s'ha de tastar amb urgència! Fins i tot us ha quedat maco el nom.
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Uau, quina amanida més original! El vellut de maduixots ha de quedar sensacional i converteix una senzilla amandida en un plat de luxe.
    A més, super sana i molt adequada a la calor que ja comença a fer ;)

    ResponElimina
  7. I què ens ha de semblar... Fantàstica! M'encanta aquesta amanida tan refrescant. Us copio la recepta perquè crec que m'agradarà moltíssim tastar-la.
    Petonets!

    ResponElimina
  8. Quantes receptes de faves he vist,.. 20... 30... 40... ja he perdut el compte. Crec que aquesta serà l'edició més participativa, ejejej! la teva proposta també està molt bé, m'agrada. Ja no puc dir... les faves no m'agraden!
    Una abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  9. Quina proposta més fresca i estiuenca!!!com m´agrada!!! us ha quedat molt bé, i prenc nota!!!

    ResponElimina
  10. No és que quasi coincidim....es que aquesta amanida és la versió DELUXE de la meva!!!!!!jajajajajja!!! quina xulada!! sens dubte la faré amb les vostres incorporacions!! m'ha encantat....Genial!
    molts petonets guapos

    ResponElimina
  11. Quines amanides més bones per aqueste calors que venen!!! i quin color tant atractiu que té aquesta!!! bon cap de setmana1

    ResponElimina
  12. Caram! Quina pinta que fan i quin esclat de color primaveral. M'encanta aquest plat per aquest temps a part de que amb els llagostins... Hum!

    ResponElimina
  13. Aquest matí he comprat un quilo de favetes, i pensava fer-les ofegades amb alls tendres. Aquesta opció que ens oferiu em sembla molt abellidora, i, com tu dius, més fresca i adient amb el termòmetre. Gràcies!

    ResponElimina
  14. Quina exquisitès, només el nom ja fa salivar!! :P
    jeje, em sembla que la menta i llagostins amb les favetes ha sigut la combinació més recorreguda!!!

    L'última foto m'ha agradat moolt!!!

    Molts petonets cracks!!

    ResponElimina
  15. Marchandooo! una altra amanida de faves...i amb maduixots que fa més privamera... Apuntada.

    ResponElimina
  16. Es una de les amanides que no aborreixen, es refrescant i amb el Missenyora.......!!!!!!!

    ResponElimina
  17. A mi no m'agraden gens les faves, però avui me n'esteu fent venir ganes de tastar algunes receptes!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  18. Hola!
    Quina meravella... això del vellut de maduixots m'ha encantat (fins i tot el nom!) i combinat amb les faves trobo que és una combinació molt, molt encertada!! Un plat que fa primavera amb aquests colors tan macos, Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  19. asi con las fabas peladas en version amanida y con la sopa roja me encanta y me la llevo je,je
    bona setmana santa
    miquel

    ResponElimina
  20. Me encantan tus propuestas, se ven riquísimas , esa sopa roja me ha encantado! besos

    ResponElimina
  21. Quin luxe de recepta parella! M'ha encantat!!
    Ho sento peró us hauré de copiar...
    Petonets,
    Esther,
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  22. Quina elaboració i presentació!! Felicitats, parella.

    ResponElimina
  23. Quina recepta més bona!! Això de vellut de maduixots m'ha arribat al cor...o a la panxa!!
    Idea apuntada! Petons

    ResponElimina
  24. Quina originalitat!,em sembla molt atrevit i suggerent, clar que sí!.Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  25. M'encanten les amanides i m'encanta la teva proposta. I amb el que m'agraden els maduixots i els llagostins :P Fabulosa recepta.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  26. Ja us segueixo! :) M'ha encantat descobrir-vos i també m'ha agradat molt com us presenteu!! Quina patxoca feu ;)!

    Rogeret

    ResponElimina
  27. Ahir vaig fer la compra i tinc tots els ingredients necessaris. Aquest cap de setmana la faig. M'ha encantat la proposta! Felicitats.

    ResponElimina
  28. Ohh! amb aquesta salseta de maduixes això ha d´estar brutal! Bona combinació, m´apunto la recepta!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  29. ualaaa!! no se si m'agrada més el nom o les fotos!!! avui us heu superat!!! petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  30. Un plat molt refrescant, amb aquest vellut que vol ser una mena de gaspatxo però de maduixes i alfàbrega, ha de ser fantàstic!

    ResponElimina
  31. És increible! La combinació de les faves amb les maduixes em sembla molt bona idea. M'apunto la idea per provar-ho algun dia.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  32. Oooooooh! quines ganes de tastar-la!. Això de pelar les faves és entretingut però queden ben boniques així tan verdes i amb l'amaniment de maduixots, ha de ser total!

    ResponElimina
  33. Que bó deliciosos aquest palt.
    Ves al meu blog i apuntat al sorteg.
    Petons

    ResponElimina
  34. M'agrade aquesta versió refrescant...
    un petonet

    ResponElimina
  35. Aquesta recepta, la podríam enumenar.
    AMANIDA DE FAVES MAR I MONTANYA.
    Original i boníssim.
    Una abraçada

    ResponElimina