diumenge, 17 d’abril de 2011

Bacallà amb muselina d'albercoc


Aquesta recepta és la fusió d'una recepta de la meva mare i una altra d' "Avui convido jo" el nou llibre de de l'Isma Prados. Sé que per aquest repte hauria hagut de seguir la de la mare al peu de la lletra, però la idea de les orellanes era tant atractiva... Si, ho heu encertat, aquesta és la nostra recepta de bacallà de Quaresma per memòries d'una cuinera!

Ingredients

2 talls de cua de bacallà
1 manat d'espàrrecs
1 carbassó
1 tomàquet
6 orellanes
farigola
1 ou
oli d'oliva
1 all

Elaboració
Engeguem el forn a 180ºC
Posem el bacallà amb aigua en una cassola a foc lent, l'escalfem fins que arrenqui el bull i el deixem refredar.
En una altra cassola escaldem la part tendra dels espàrrecs. Fem una papillota amb totes les verdures, la farigola, sal i oli i un bon raig de l'aigua de coure el bacallà. La posem al forn uns 20-30 minuts.
Fem una altra papillot amb les orellanes, un rajolí d'oli d'oliva i un bon araig de l'aigua del bacallà. La posem al forn uns 10-15 minuts. Un cop cuita triturem aquestes orellanes amb un polsim de sal, l'all picadet i un ou, fent com una maionesa. Un cop és una barreja uniforme hi anem tirant oli fins que quedi la textura desitjada.

En una safata posem el bacallà, el salpebrem, el cobrim amb la maionesa i ho posem a gratinar al forn.
Emplatem fent un llit amb les verdures i el bacallà a sobre.


Maridatge
Per acompanyar aquest plat us aconsellem un vi blanc 100% viognier fermentat en barrica de roure francès que vam tastar amb els amics d'Alava de la Cruz: Viognier Rosa Torres D.O. Conca de Barberà.
El viognier és una varietat poc coneguda de raïm blanc, de difícil cultiu però amb gran potencial per l'elaboració de vins fins. Se'n fa un vi molt perfumat i fruiter, d'estructura forta i llarg final a boca. Un vi que marida molt bé ambv peixos acompanyats de salses.

Bon profit!!

24 comentaris:

  1. mmmmm boníssim.
    Nosaltres també tenim el bacallà en remull.
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  2. M´agrada la teva versió, sobretot la muselina d´albercoc. Ptons

    ResponElimina
  3. olé!!!! mentres estic mirant el Barça, jijiji, he vist la vostra recepta!!!!! és fantàstica! segur que la mama es mor d'enveja!!! ;P gràcies guapos

    ResponElimina
  4. Oooooooooooooh nois! Muselina d'albercoc? Aquí m'he arribat a l'ànima... quina cosa més deliciosa!
    Les germanes més xules de la xarxa estaran entusiasmades! ;)
    Petons macos!
    Sandra

    ResponElimina
  5. La muselina d'albercoc es un puntàs!!!! La combinació ha de ser una passada, aviam si un dia m'animo a provar-la. De moment, a comprar bacallà per fer el Bacallà de divendres sant....ja veureu la recepta. Salut!!

    ResponElimina
  6. Nois quin nivellàs no?? aix...i jo que encar ano tinc clar què fer. Copiar no val, oi?? jajaaj!!:P

    Petonets!!!

    ResponElimina
  7. Deliciosa!!!

    A mi me fascinan los orejones :D
    Les ha quedado buenísimo :D

    ResponElimina
  8. waw, quin encert, aquesta mussel.lina! :)
    Salutacions!

    ResponElimina
  9. Fantàstic plat, la muselina d'albercoc una delicatessen.
    Petons!

    ResponElimina
  10. me gusta mucho y la muselina genial
    miquel

    ResponElimina
  11. El bacallà es bó sempre però amb muselina, hum......

    ResponElimina
  12. Enhorabona per aquesta esplèndiada recepta.
    Aquesta muselina ha de ser deliciosa i combinada amb el bacallà, sublim!!!! Petonets

    ResponElimina
  13. Quina idea més original! He provat la mussolina de'all i l'allioli de poma, però amb albercoc no... i trobo que ha de quedar molt bé, ho provaré!

    ResponElimina
  14. esto tiene que estar más que bueno Por DIOs....y mira de paso he conocido la D:O. conca del Barberá...que no tenía ni idea!!! un 10...

    ResponElimina
  15. Ummmmmm la museslina es deliciosa.
    T quedat genial
    Petons.

    ResponElimina
  16. Nois, amb receptes com aquesta et venen ganes que cada any hi hagi varies "quaresmes".
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Em sembla molt orginal, hauria d'haver passat abans que encara no he dinat i ara em fareu patir!
    Gràcies per participar.

    ResponElimina
  18. Ostres! què originals! Felicitats a la mama...Ja teniu el llibre de l¨Isma? Quina rapidesa. Jo l´he fullejat a la llibreria...està força bé.

    ResponElimina
  19. Això és imaginació i bon gust! si senyor! un plat exquisit, finíssim. A reveure!

    ResponElimina
  20. Val al final jo també hauré de fer bacallà!! Que bó!! No em cau molt bé l´autor del llibre, però reconec que la recepta ha de ser molt bona!! ^.^ Petons!

    ResponElimina
  21. El bacallà amb mouselina de poma, es el meu de setmana Santa, però aquest any provaré la teva recepta, pinta molt bé
    Petons

    ResponElimina
  22. segur que la recepta familiar és deliciosa .. però aquesta variant Jo també me la apunto
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Saps... em sembla que caurà un dia d'aquests, que quaresma pot ser tot l'any... amb plats d'aquests!

    ResponElimina