dilluns, 4 d’abril de 2011

Fals bundt cake de taronja i glaça de xocolata i Pícnic Jazz

Diumenge 27 de març, dins del 30è Festival de Jazz de Terrassa es va celebrar el Picnic Jazz al Parc de Vallparadís. Pels qui no el conegueu es tracta d'una festa amb concerts de jazz en un parc, famílies, colles d'amics, forasters... s'agrupen a la gespa del parc amb les respectives tovalles, truites de patates, amanides de pasta... Cada any plou, i aquest any també s'anunciaven pluges, però el sol va picar amb força i el jazz no es va aigualir. Com tampoc el pastís de taronja i xocolata que vam portar-hi!!

Ingredients

per la coca (de My lovely food)
450 gr de farina
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de bicarbonat
380 gr de sucre
2 cullerades de pell de taronja
1 beina de vainilla.

170 gr de mantega sense sal, a temperatura ambient
3 ous
165 gr de suc de taronja

165 gr de créme fraiche

per la glaça (de La cuina de casa):

33g d’aigua mineral
240g de sucre

160g de nata per muntar
50g de cacau en pols
2 fulles de gelatina
Elaboració

De la glaça

Escalfem la llet, el sucre, el cacao i l'aigua en un pot fins que bulli. Nosaltres ho hem fet a la thermomix a velocitat 1 i 90º, però es pot fer perfectament en un cassó. Ha de ser a baixa velocitat perquè no s'incorpori aire i fagi bombolles. Un cop ben diluït hi incorporem la gelatina, remenem perquè disolgui, i ho guardem a la nevera 6 hores.

De la coca

Escalfem el forn a 190ºC.
Pintem el motlle amb oli. Nosaltres no tenim motlle debundt cake i n'hem inventat un posant un bol dins d'un motlle rodó, ha quedat resultón.
En un bol tamisem la farina, el bicarbonat i la sal, reservem.

Ratllem la pell de la taronja i la barregem amb el sucre amb una batedora a baixa velocitat. Es tracta de que la taronja vagi desprenent l'aroma en el sucre, no de truiturar els ingredients (no volem sucre glaç!!). Nosaltres ho vam posar a la Kitchenaid a velocitat 1 uns 3 minuts. Obrim la vainilla, en treiem les llavors amb una cullereta i les incorporem al sucre i la taronja. Després hi incorporem la mantega.

La mantega ha d'estar tova però no calenta (no la poseu al microones si l'acabeu de treure de la nevera, millor esmicoleu-la amb les mans perquè vagi agafant temperatura). La mantega s'ha de barregar amb el sucre inciorporant aire, això ho aconseguirem gràcies a les arestes, els cristalls del sucre aniran fent bombolletes a la mantega. Per això no ens interessa que el sucre sigui glaç. Hem de batre fins que quedi una barreja de consistència esponjosa, però no massa, si no la mantega es fondrà i la barreja es tallarà. Seguint les instruccions de Bea, ho fem amb la Kitchenaid a velocitat mitja 3-5 minuts.

El següen pas serà la incorporació dels ous, un per un. Els ous han d'estar a temperatura ambient i els batrem una mica amb la forquilla abans d'incorporar-los.

Ens quedarà per afegir-hi la creme fraiche i la farina. Dividim, a ull, la farina en 3 parts, i la crema en dues, per anar incorporant de manera alternada aquests ingredients a la massa.

Posem la massa al motlle i aquest sobre la graella del forn. És important que sigui sobre la graella perquè passi l'aire. Coem la coca 50 minuts a 190ºC.
Un cop cuita, posem el motlle sobre una reixeta i esperem exactament 10 minuts per desenmotllar. Abans de fer-ho sacsegem bé el motlle perquè la coca es desenganxi de les parets. La deixem refredar.

Un cop tenim la coca freda, treiem la glaça de la nevera. L'escalfem amb el microones a mínima temperatura (uns 40º, només volem que es liqüi). Pintem el pastís amb la glaça i el posem a la nevera fins l'hora de servir-lo.


foto de Glòria Consola
Gràcies a l'Íngrid, per la recepta del bundt cake, i a la Gemma, per la recepta de la glaça, vam tenir unes bones postres al picnic!


33 comentaris:

  1. Quina iniciativa més xula la del Festival de Jazz, tot un luxe! Tant com el vostre super bundt cake... quina pinta!
    Petonets macos!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ummm taronja i xocolata....què més es pot demanar??? un petonet

    ResponElimina
  3. la veritat que queda molt maco i amb la taronja mmm encara mes.petonss,quin bon concertt.

    ResponElimina
  4. Qué bó!!! Quin Bon plan, quina enveja em feu!!
    El Bundt Cake delicios.
    Petonets,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  5. Bon dia,
    Un picnic, amb solet i per arrodonir aquest pastís, vaja que un diumenge fantàtic!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. M´encanta!!!! Jo vaig estudiar a Terrassa i no ho sabía això del Picnic! Jolines l´any que bé no m´ho perdo! Bé i la recepta, doncs que vols que et digui.....taronja i xocolata, brutal!! Petons

    ResponElimina
  7. No he preparat mai cap recepta amb la creme fraiche ni cap bundt cake, veig que m'estic perdent mooooooltes coses.

    ResponElimina
  8. Fantastic cake, amb taronja i xocolate estaria de mort...
    Un besset
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  9. Avui m'he comprat un motllo de bundt cake... Aquesta recepta potser l'estrena, eh?? Molt i mooolt bo nois! I quna passada gaudir del jazz a l'aire lliure i amb unes postres com aquestes...
    petonets!!

    ResponElimina
  10. Quin bon rotllo de picnic! i quin bon pastís!, deurieu gaudir de tot plegat amb aquest solet...A reveure!

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Jazz, coca i sol, què més podem demanar? Una combinació fantàstica per a una tarda de diumenge perfecta

    ResponElimina
  13. Una iniciativa fantàstica, d´aquelles a les que m´encantaria anar i que estic segura que tant el meu fill com jo disfrutariem a tope, si hi afegim un picnick amb aquesta coca ja no cal demanar més, sensacional.
    petons

    ResponElimina
  14. i jo perquè no us he visitat fins ara???? no se que em passa que avui no he rebut totes les actualitzacions!!! buaaaaaa. El que m'estava perdent!!! Quina pinta aquest Budnt!!! i jo que encara no n'he fet cap... aiaiaiaia. Petonets parella

    ResponElimina
  15. Hola guapa tu

    un bon concert, un bon solet, i un postre..un diumenge complet...je,je

    anoto la teva recepta, gràcies
    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  16. Uau, que bó aquest jazz a l'aire lliure i podent gaudir del pic-nic. Sensacional, a veure si l'any vinent ens assabentem abans i hi podem assistir! :)

    ResponElimina
  17. Deliciosa, ideal para una tarde de jazz y buenos momentos!!!

    Besiños :D

    ResponElimina
  18. bon solet,bon jazz,i bona coca un dia rudo
    peto
    miquel

    ResponElimina
  19. Jo també hagués fet un bon picni amb aquesta meravella, me l'hagués cruspida de primer, de segon i de postres!

    ResponElimina
  20. No te lo vas a creer, desde hace 5 años que vivo aqui, cada año quiero ir, y siempre sale algo que lo impide.
    Este año, lo impidió mi memoria, no me acordé, ajajaja.
    Genial ese bundtcake de chocolate.
    Me sabe mal no haber ido este año, le podía haber hincado el diente, ñammmmmmmm!!! ajajaaja

    ResponElimina
  21. Agradeço a sua visita ao Eternos Prazeres, e te envio un saludo do Brasil!

    Muito obrigada, boa noite!

    ResponElimina
  22. Algún any hi hem anat i ens ho hem passat molt bé, si hagués sabut que hi havia aquest menú aquest any també hi hagués apuntat.
    Petons!

    ResponElimina
  23. Quina bona pinta aquest bund cake fals!! ideal per emportar-te'l de picnic, quina diada més maco que devieu passar.

    ResponElimina
  24. Nens, que ve que us ho vau passar, eh! JO hi assisteixo però atra vés del reportatge que fan a TV3, je, je, je... i quin tros de coca: millor combinació no podia ser!

    ResponElimina
  25. Algun any ens hem acostat a Terrassa pel festival de Jazz. Aquest any no, ara bé si se que fas aquest bund-cake ja ens ho hauriem fet venir be per pic-niquejar a la vora vostra.
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. combinant les receptes d'aquestes "artistes" has aconseguit un resultat magnífic! com brilla la glasa!

    ResponElimina
  27. Ei... però quina pinta fa el bundt cake!!! Jo sóc més aviat de salat, però a aquestes postres no els hi faria un lleig, eh? ;)

    Després de veure la foto del picnic encara tinc més ganes de que arribi l'estiu...

    Petonets!!!

    ResponElimina
  28. Uau!
    Un pastís així i el festivalt de jazz de Terrassa tot junt!!! oooooooooooohhhhhhhhhh!!!!
    Què gran!!

    Salut!

    ResponElimina
  29. un picnic perfecto! Tuvisteis un buen día, buena música y un postre espectacular con esa combinación de sabores.

    Besis!

    ResponElimina
  30. Que bueno un concierto de jazz al aire libre!!!, ya me apuntaria encantada!..y si de postre hay pastel de naranja y choco mejor que mejor!!!
    Que bueno que tuvisteis buen tiempo y disfrutasteis!!
    Mil besitos y a disfrutar de este buen tiempo!!! :)

    ResponElimina
  31. quina bona pinta!!! espero que anés bé el concert.

    recetascaseraspruni.blogspot.com

    ResponElimina
  32. tinc una companya de feina que també és una addicta al picn jazz de Terassa ...cada any m'explica l'esdeveniment, però mai m'ha dit res d'aquestes delikatessen .. creia que el tema era de bocatas...! pero això si que és un magnífic motiu -més-per anar a sentir jazz!!
    Una abraçada

    ResponElimina