diumenge, 15 maig de 2011

Bacallà amb maduixa




Darrerament tenim una etapa un xic desastrosa, el blog mig abandonat, i per poc i no arribem a la recepta del 15. El dia conegut com a Frank Spencer's Night, en que també va succeir l'afer Barretina, l'Alba va fer un pastís de mousse de maduixa pensant en la recepta del 15. Pero en la "vorágine" de desastres encadenats que van succeïr aquella nit (pastís de Julia Child infumable, pa que no puja, retard...) es va oblidar de fer la foto.
Per això presentem una recepta totalment diferent, molt senzilla però resultona, que vam veure aquesta setmana al Cuines. Esperem que us agradi.

Ingredients

4 talls de llom de bacallà
8 maduixots
2 grans d'all
1 branca de farigola
pela de llimona o taronja
oli d'oliva
olives mortes
pèsols del maresme

Com el fem:

En una cassola posem a confitar, a foc lent, l'oli, els alls, la pela de llimona i els maduixots. En cap moment ha de bullir l'oli, ho mantenim a foc lent fins que
les maduixes tinguin textura de confitura. Aleshores les retirem i les triturem amb la batedora per fer la salsa que acompanyarà el bacallà.
Posem una olla amb aigua al foc, quan bulli hi aboquem els pèsols uns 4 minuts, retirem i escorrem.
Desescumem l'oli de les maduixes amb un girapeix, i en la mateixa cassola hi posem el bacallà i les olives, també a foc lent. Quan aquest sigui cuit, emplatem sobre un
llit de canonges, i hi aboquem la salsa pel damunt.
Acabem el plat amb els pèsols (al Cuines ho feien amb tirabecs saltejats però no en teníem).



Maridatge: Castell del Remei Oda blanc 2009. Chardonay i macabeu. D.O. Costers del Segre.

32 comentaris:

  1. Mai se m'hagués acudit fer una salsa de maduixes amb el bacallà. M'agrada!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. A mi tampoc no se m'hagués acudit aquesta salseta, però segur que és boníssima. A mi tot el que porta maduixes m'encanta, o sigui que proposta apuntada! Petons!

    ResponElimina
  3. Com no ens ha d'agradar, aquesta salseta té una pinta tremenda i amb el que ens encanta el bacallà és èxit assegurat!
    Ja patíem perquè no publicàveu! jejeje
    Moltes gràcies guapos!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. No sé si serà el segons missatge...
    Deia que era original i que no vaig veure el programa d'aquesta recepta però veig que t'ha quedat molt bé

    ResponElimina
  5. M'encanta el bacallà i m'encanten les maduixes.
    Una combinació original pero ha de ser boníssima
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Nois doncs a mi m'encanta. No se m'hagués ocurregut fer una salseta de maduixes per un plat salat i amb el que m'agraden els contrastos segur que amb el bacallà està boníssima, ole!

    Molts petonets guapos!

    ResponElimina
  7. Quina passada... Bacallà i amb aquesta salseta.. sensacional nois!! I quins colors més macos que té el plat!!! Petons

    ResponElimina
  8. doncs a mi m'encanta aquesta proposta!!! crec que ha de ser una passada! de fet ja tinc ganes de tastar-la!!! petonets guapos

    ResponElimina
  9. bacalla amb maduixes??? aixo s'ha de tastar!

    ResponElimina
  10. Aquesta si que és bona!!!!probarem!!ptons

    ResponElimina
  11. me encanta Jordi molt bona dols i salat
    miquel

    ResponElimina
  12. Fantàstica aquesta recepta. M'encanta nois. La provaré que el bacallà em torna boja. I les maduixes, ni et dic! Així que m'ha d'agradar seguríssim. Petonets!!

    ResponElimina
  13. Tot un repte, combinar maduixes i bacallà! Me l'apunte, que tots els ingredients m'encisen i, si lliguen bé, és un plat de festa. Gràcies!

    ResponElimina
  14. Doncs té un aspecte fabulòs i la combinació la trobo encertadíssima, em sembla que la provaré amb algun altre peix que a mi el bacallà no em fa massa el pes, clar que la gràcia potser és aquí, oi? :-) ho provaré i ja us diré el què.

    moltes gràcies per la idea ;-)

    ResponElimina
  15. De vegades de les desgràcies sorgeixen sorpreses inesperades com aquest bacallà amb maduixes. A més una mousse ja està motl vista .Vosaltres sou dels pocs que no heu fet postres.
    M'encanta.

    ResponElimina
  16. Ay nena!! Que jo també el vaig veure i vaig pensar en fer-ho!! Bé ja ho has fet tu i m´encanta!!! Es una gran recepta!! Petonets!!

    ResponElimina
  17. Aquesta proposta queda apuntada, la penso fer d'aquí res perquè triomfaré segur! jeje
    M'encanta, gràcies :)

    ResponElimina
  18. No vaig veure al Cuines i va encantar-me. A vosaltres us ha quedat Excel.lent!
    Petos,
    Esther

    ResponElimina
  19. Crec que és la recepta salada amb maduixes més original que he vist! Ha de quedar bo i sorprenent.
    Quina ràbia això de no pensar a fer la foto, a tots ens ha passat algun cop :(

    ResponElimina
  20. Pues más que resultona me parece deliciosa!!!

    Besiños y bonita semana :D

    ResponElimina
  21. Doncs us ha quedat una recepta ben original i seguríssim que saborosa al màxim!! m'encanta!!
    Moltd petonets macus!

    ResponElimina
  22. Bacallà amb maduixes? No ho he provat mai, molt original!!!

    ResponElimina
  23. Fa molt bona pinta, i segur que ha de ser ben bona i refrescant!

    A més sembla d'aquelles receptes que surten bé sense haver de complicar-se massa la vida, no? La provaré!

    Un petonet i ànims, que tot són etapes ;)))

    ResponElimina
  24. Ai, ai, ai, quantes coses!!!!!!!!!
    Jo també vaig veure aquesta recepta i em va cridar molt l'atenció, no m'imagino el gust així que no em queda més remei que tastar-lo!
    Petonets.

    ResponElimina
  25. Hola familia guapa

    un plat molt original amb les maduixes,...em permís anoto la vostre proposta..hummm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  26. Me n'alegro que us hagi agradat el nostre blog... !!!Ara em quedo a xafardejar el vostre... que té molt i molt bona pinta!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  27. Hola guapos!!! gràcies per visitar el meu blog, hem quedo al vostre com a seguidora, no vull perdrem rés del que feu tant bó, quin bacallà més original i deliciós, felicitats per la proposta. Petons, i fins aviat!!!

    ResponElimina
  28. Bacallà amb maduixes ...!!! que combinació més interessant!!! ho he de
    provar m'encanten aquestes barreges, i fa tan bona pinta!
    Un petonet

    ResponElimina
  29. aquesta sí que és original, i molt vistosa, m'han vingut moltes ganes de tastar-la!

    ResponElimina
  30. Quin enginy! Segur que li donen un toc increïble al bacallà!

    B7!

    ResponElimina
  31. una combinación interesante.

    ResponElimina