dilluns, 2 maig de 2011

Pastís de mousse de nutella

Fa unes setmanes vam fer un dinar a Vacarisses amb la colla, en Jordi ens va fer un arròs negre. Bé, tothom va participar en la seva elaboració. Teníem ganes de fer una mousse i els dinars de grup sempre són una bona ocasió per experimentar (sempre i quan no tinguis un dia Frank Spencer). Sobretot amb la colleta!! A la colleta hi ha uns quants xocoadictes, i fans de la nutella, per això ens vam decidir per aquesta mousse amb regustet d'avellana.

La base d'aquest pastís és el pastís de xocolata d'Alain Ducassé. Els amics de La Cuina Vermella deien que simplement és el millor pastís de xocolata que han tastat mai. Feu-lo i veureu per què: és esponjós, amb el punt exacte de dolçor, gustós... ideal per xocoadictes! I la mousse és una recepta de Clemenvilla, de Bocados de cielo, un bloc amb unes postres excel·lents, que si no coneixeu no us podeu perdre.

Ingredients

Per la base:

1 ou
115 g de sucre
70 g de farina
60 g de cacau sense sucre
3 g de llevat80 g de llet
80 gr de nata amb 35% de matèria grassa
85 ml d’oli

Per la mousse:

400ml de nata
2 clares d'ou (70 g)
200g de Nutella
100g de llet
4 fulls de gelatina
50g de xocolata de cobertura
2 tarrines de maduixetes

Preparació de la base

Preescalfar el forn a 180 graus.

Engreixem el motlle amb mantega i cacau. En un bol muntem els ous amb l’oli i el sucre. La mescla ha de quedar d’un color pàlid i ben esponjosa. Hi afegim la nata, a poc a poc i barrejant bé.

En un altre bol hi tamisem la farina, el cacau i el llevat. Ho afegim a la mescla dels ous, oli, sucre i nata. S’ha d’incorporar a poc a poc, un cop fet, hi afegim la llet, lentament.

Aboquem la massa al motlle, amb un gruix d'aproximadament 1-2 cm. Enfornem a 180 graus, fins que punxant al centre amb un escuradents aquest surti sec. El treiem del forn i deixem refredar.

Preparació de la mousse:

Posem els fulls de gelatina en un bol abm aigua amb gel.

Amb unes varetes elèctriques muntem les clares (fredes de nevera) a punt de neu (amb un polsim desal) i reservem.

Fem el mateix amb la nata (sense sal, però també freda de nevera).

En un cassó posem a foc lent la llet, la xocolata i la nutella i remenem fins que la xocolata s'hagi fos, i quedi una barreja uniforme. Hi afegim els fulls de gelatina ben escorreguts i remenem amb unes varetes.

Amb compte i remenant de baix cap a dalt amb una espàtula anem incorporant la barreja de xocolata a la nata. Després, de la mateixa manera, hi incorporem les clares.

Posem la barreja sobre la base de pastís de xocolata i tot plegat al congelador.

Treurem el pastís del congelador almenys 2 hores abans de servir-lo.

Us aconsellem decorar-lo amb maduixetes, el contrast del gustet àcid de les maduixes amb la xocolata és deliciós!

Aprofitem per recordar-vos que teniu tota aquesta setmana per fer-nos arribar les vostres receptes viatgeres!!

27 comentaris:

  1. quina cosa més maca!!! des de que vaig viure a Milà em vaig fer incondicional de la Nutella!!! així que ja sabeu la meva opinió sobre aquest pastís!!! el vull fer ja. Petonets guapos

    ResponElimina
  2. Quina casualitat jo també tinc aquesta recepta a pendents...em vénen ganes de provar-la al veure el vostre resultat.

    ResponElimina
  3. Ho vui ara!!!! M'encanta la Nutella, la xocolata i tinc gana!
    Petonets,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  4. M'encanta, la mousse de Nutella és boníssima!!!!!!!!! I amb les maduixetes t'ha quedat preciós.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Segur que aquest pastís va triomfar entre els amics. Arròs negre i mousse de xocolata, quin dinaràs!
    Per xocoadictes ben llaminers, ha de ser sensacional. I la textura de mousse és de les meves preferides, fan que el pastís quedi més lleuger.

    ResponElimina
  6. Deliciós. Jo tambe faig una mousse de nutella, pero una mica diferent. Aviat posaré la recepta.
    M'encanta la foto de la posta de sol.
    Petonets

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta, i que esponjosa que és veu, segur que no en va sobrar ni un bocí!!!

    Judith

    ResponElimina
  8. Quina pinta més i més bona... apuntadíssim a pendents cracks!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Nutela!!! M´encanta! Ostras te una pinta que ja l´agafaria jo ara! I les maduxetes li donaran el toc una mica àcid i el contrast ja me l´imagino!! Molt bo! Petons

    ResponElimina
  10. Ideal per als amants de la xocolata i la Nutella!. Jo en tinc un de semblant, però em sembla que la vostra mousse encara és més xocolatera!

    ResponElimina
  11. Pues ha quedado absolutamente maravilloso!!!

    A mi la nutella ya me puede gustar sola, pero así es bordarlo genialmente :D

    Besiños.

    ResponElimina
  12. Hola!!
    Ara donava voltes al cap i m'heu tret de dubtes!!
    Demà tenc convidats a sopar (Barça, és clar...) i volia fer un pastís i no sabia quin. Demà faré el pastís d'Alain Ducassè i pel xocoaddicte declarat que viu a casa i que fa l'aniversari d'aquí poc ja sé quin pastís li faré...el vostre!! Gràcies!! Petons,
    Paula

    ResponElimina
  13. Quin bon mix de receptes heu fet!
    l'apunto per tastar-lo ja! m'encanta la nutella!
    petonets

    ResponElimina
  14. Qué bo lo del Frank Spencer, com m´agradava!!!Betty!!!!!
    el pastís m´el emporto això ho faré més be aviadet que tard!!!!t´ha quedat preciós!!!petons!

    ResponElimina
  15. Ostres quina pinta que té... és molt fàcil imaginar el seu gustet!! I amb les maduixetes de decoració queda tan maco... M'ha encantat! Petonets

    ResponElimina
  16. Mmmmmm... quin pastis mes bo!!! Me l'emporto!!!
    Un petonas!
    Sònia

    ResponElimina
  17. Te ha quedado espectacular!!El sabor de nutella siempre me gusto mas asi en pasteles que sola,asi que me parece una receta buenisima.Bss

    ResponElimina
  18. La veritat és que a mi m'agraden més els pastissos de pà de pessic que els de mousse. Aquests els hi trobo que manca resistència a la mossegada... per expresar-ho d'alguna manera, hehe.

    ResponElimina
  19. La Clemen te unes postres al seu bloc q son per llepar-se els dits..
    Us ha quedat molt be...
    un petonet

    ResponElimina
  20. Com a bons italians a casa som de Nutella 100x100 o sigui que aquest pastis ens agradaria segur.
    Felicitats, us ha quedat espectacular!

    ResponElimina
  21. A mi, només veient la imatge i Nutella ja m'heu convençut!!!! em sembla bestialment bo!!i us ha quedat preciós!!!

    Jordi... provaré el cheesecake amb mascarpone! que segur que m'encanat!!

    Molts petonets macos.... ahhhh i abans de finals de setmana publico la recepta viatgera que no m'oblido ;)

    ResponElimina
  22. La mousse estaría buena, pero es que con esa base tan especial y esas fresas sería ya una cosa de otro mundo.
    me alegro que os haya gustado la receta.
    Un besito

    ResponElimina
  23. Me encantó la receta y la presentación. ¡¡Qué tentación!!

    Besos.

    ResponElimina
  24. Mare meva, jo vull un trosset d'aquest pastís!! Sóc fan de la nutella i en pastís ha de ser la bomba!!!
    jo també vaig fer le pastís de l'Alain Ducasse de xoco i per mi també és el millor pa de pessic de xoco que he tastat mai!!

    molts petonets guapos!!!!:)

    ResponElimina
  25. Quin pastís !!! el tinc que fer...

    petonets i gràcies !!

    ResponElimina
  26. ver este pastis es una autentica gozada y una maravilla para la vista y el buen gusto.
    molt be
    miquel

    ResponElimina
  27. Amb el teu permis m'el copio.
    Sòc una super xoco adicte i només de veure'l, ja m'agafa salivera.
    Super bó.

    ResponElimina