dimecres, 15 de juny de 2011

Amanida del 15

Com passa el temps! ens trobem de nou a dia 15 i, amb només mig any de vida, ja és tota una tradició presentar la recepta del 15. A ningú haurà passat per desapercebut que avui la blogosfera està plena d'amanides, i és que aquest era el repte que ens proposaven aquest mes en Xavi, la Sandra i la Marina. Noies, esperem que hagueu acabat exàmens i pogueu gaudir d'aquest aplec de receptes!! En Jordi encara ha d'entregar la darrera PAC i per això aquests dies el bloc el tenim un xic despenjat... tot i que no prou per perdre'ns els vostres reptes!!


Aquí teniu la nostra amanideta, que vam sopar tot just ahir. Aprofitant que ha arribat la fruita d'estiu no ens hem pogut estar de posar-n'hi. Esperem que us agradi!




Ingredients
(per dues persones)

1 grapat de ruca
1 grapat de mèsclum d'enciams
2 figues flor
8 cireres
50g de foie micuit
1 paquet de pernil d'ànec
4 torradetes
reducció de vinagre de mòdena
oli d'oliva verge
sal pebre

En un bol barregem la ruca i els enciams talladets, i els amanim amb oli, vinagre, sal i pebre. Nosaltres ho hem fet amb una vinagreta de pera i vainilla.
Pintem el plat amb la reducció de mòdena i al damunt hi fem un llit amb el verd.
Pelem i tallem la figa flor a octaus que embolcallem amb pernil d''ànec (del qual reservem 4 tallets) i posem sobre el llit de verds. Pel cim, amb l'ajuda d''un pelador, hi ratllem els encenalls de foie (serà més fàcil si aquest està ben fred).
Obriim les cireres per la meitat i en treiem el pinyol.
Amb la resta del micuit suquem les torradetes, i per sore hi posem el tall de pernil d'ànec reservat, i mitja cirera. La resta de mitges cireres les fem servir per acabar de decorar el plat.

Maridatge: Mas Plantadeta blanc roure. Garnatxa blanca. D.O. Priorat. Fermentat a botes de roure francès 4 mesos. 13,5º
No podem dir que sigui un vi fàcil, de primer el seu intens gust avainillat ens va sobtar. Però precisament per aquest toc de vainilla i pera pensem que pot ser un bon vi per acompanyar aquesta amanida.


35 comentaris:

  1. visca les amanides!!! quina bona pinta la vostre! m'agraden tots els ingredients que heu utilitzat! molts petonets parella i bona sort pel Jordi!!!!!

    ResponElimina
  2. mmmm quina amanideta mes bona,si es que es pot disfrutar tant amb elles,petons

    ResponElimina
  3. Qui diu que menjar amanides es aburrit??? es falta d'imaginació.
    Molt bona
    Petonets

    ResponElimina
  4. I es pot saber com és que no em vau convidar a sopar?! Si m'encanta tot el que hi porta!! jejeje Espectacular, però no esperava menys de vosaltres!!
    Moltes gràcies per participar guapos... i ànims Jordi (jo ja sóc gairebé lliure!!)!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta! Està de vici aquesta amanida.
    Petonets.
    Belén.

    ResponElimina
  6. Bua! em demanaria aquest plat per dinar amb els ulls tancats. Estic agafant una de propostes per aquest estiu... jeje.
    M'encanta la combinació de mi cuit, cireres, pernil... una autèntica delícia, mmmm...

    ResponElimina
  7. Doncs per no tenir molt de temps ens heu portat una amanida boníssima! La fruita a l'amanida m'agrada molt i es que la fruita d'estiu no em fa mandra menjar-la que a l'hivern...
    No patiu que aquí us estarem esperant!
    Ànims Jordi!
    Petons.

    ResponElimina
  8. De luxe!!! és que la combinació de la fruta amb la ruca i el pernil és extraordinària! però amb aquestes torradetes ja és la perfecció!Una proposta deliciosa!
    Petonetss i ànims pel Jordi ;)

    ResponElimina
  9. Micuit i pernil d'ànec... una combinació que m'encanta.
    Petonets.

    ResponElimina
  10. ole!! quina amanida més bona amb micuit i tot!! jo també he posat figues flor aprofitant que és època! La meva amanida, però, és més senzilla.

    Molts petonets i ànims guapos!! :)

    ResponElimina
  11. Mmmmmmmmm...boníssima! Et convido a que vegis la meva proposta i així ens coneixem http://abellbulto.blogspot.com/. Com no m'ha d'agradar? Ànims pel que teniu entre mans i us felicito per aquest blog tan xulo! Petons

    ResponElimina
  12. A mi m´ha la feu i encantada!!!! m´agrada tot!!!petonets

    ResponElimina
  13. Molt bona i original!!! Tot el que porta m'encanta així que la farem segur. Té molt bona pinta, i el foie amb el magret.....mmmmm s'em fa la boca aigua.
    Petonets

    ResponElimina
  14. Una amanida molt adient per una celebració, micuit i pernil d´ànec. Impressionat amb torradetes. Et felicito. Petons,

    ResponElimina
  15. Ànims amb les PACs, que ja s'acaba el curs!
    La combinació de fruita i pernil amb foie queda sensacional!

    ResponElimina
  16. M´ha encantat! pernil d´anec i foie, com no ha d´estar bona!
    Petons

    ResponElimina
  17. Alba i Jordi; Quina amanida més i més complerta, per un cantó l'enciam i ruca, després les figues i les cireres, el foie d'ànec, reduit amb vinagre de módena i... que vagi de gust, Jordi i Alba¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  18. Nois, això és una amanida de luxe!! Quan em convideu a sopar? ;) Ja veieu que amb una amanida em satisfeu el paladar. :D
    Petons!

    ResponElimina
  19. Guau!! Quina amanida!!! Tot un luxe per un soparet poder menjar micuit i amb la combinació d'ingredients tan bona que heu fet. M'encanta!! Petons

    ResponElimina
  20. Figues, foie i pernil d'ànec: què més es pot demanar?

    ResponElimina
  21. Però quina passada, se m'està fent la boca aigua amb tantes amanides!!!

    ResponElimina
  22. otra estupenda ensalada y con foie mas todavia exquisita presentacion y con ese vino el cielo toco
    peto
    miquel

    ResponElimina
  23. Una amanida de luxe!!! i què bona, se'n va a la carpeta...entre tots quin bé de deu d'amanides!!!

    ResponElimina
  24. Me encanta esta ensalada cuantas mezclas de explosiones mas rica, me la apunto, besos.

    ResponElimina
  25. Fresca, deliciosa y con sabores estupendos!

    Besiños :D

    ResponElimina
  26. Una amanida d'etiqueta per fer un dimecres qualsevol de la semana... delicios...
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Aquesta és un del tipus d´amanides que més m´agraden a mi: amb pernil i torrades. Deliciosa!.

    ResponElimina
  28. La combinació del foie amb les figues em sembla exquisida i les cireretes li donen a l'amanida un toc molt refrescant i estiuenc!

    Fins aviat i sort amb les PAC!
    Anna

    ResponElimina
  29. Me gustan mucho las que llevan fruta, la anoto.
    Un beso

    ResponElimina
  30. Que bona nois... mare meva serà per amanides???

    Menys mal que no es un concurs sinó el jurat ho tindria mooooolt magre.

    Petonarros!!

    ResponElimina
  31. Molt bona! la hem fet igual i ens ha encantat, a més també hem begut Mas Plantadeta Blanc Roure, comprat a Vinateria tot Vi a Reus, encaixa perfecte amb aquesta amanida, tot i que també molts altres plats!

    Sens dubte repetirem! amb Mas Plantadeta i la Vostra Amanida!

    Saluts!

    ResponElimina
  32. Per si us interessa és aqui;
    http://www.totvi.cat/mas-plantadeta-blanc-roure-priorat.html

    ResponElimina