dimarts, 21 de juny de 2011

Coca de brioix

Es comença a acostar Sant joan i hem d'anar pensant amb les coques. Quan en Jordi treballava a la Pastisseria Bolet no hi havia problema, ja sabíem d'on sortirien!! Però ara la cosa canvia, i més tenint el repte de Memòries d'una Cuinera. Així que anem fent proves per no fer el ridícul per la revetlla de Sant Joan.

Tenim un problema nosaltres amb les coques de brioix: agafem la recepta que agafem, la massa sempre ens queda enganxosa, molt difícil de treballar. Us passa a vosaltres? ens sabrieu aconsellar?

Per fer aquesta coca hem agafat la recepta d''un dels nostres blogs de capçalera a l'hora de fer postres: Cuina per llaminers. Com era d'esperar la nostra coca no s'assembla gens a la seva, però uns fan el que poden!!

Ingredients


Per a la primera massa
20 g de llevat
35 g de llet tèbia
75 g de farina de força
Per a la segona massa:
250 g de llet fresca
100 g de sucre
1 ou gros
75 g de mantega a temperatura ambient
250 g de farina de força
1 cullerada gran de maizena
un pessic de sal
1 culleradeta d'essència de vainilla
1 culleradeta de melmelada de mojito
Per decorar-la:
2 albercocs
ametlla picada
perles de xocolata
Com ho fem:
Fem la primera massa tot barrejant els ingredients, amassant-los fins que quedin homogenis, i deixant-los reposar fins que la massa dobli el volum.
Fem la segona massa: pastem tots els ingredients i quan obtinguem una massa homogèia hi afegim la primera massa. Si la massa queda enganxifosa hi podem afegir una cullerada extra de farina. La tapem amb un drap i la deixem reposar fins que tripliqui el volum (unes 4 hores).
Un cop fermentada pastem de nou una mica perquè perdi aire, l'aplanem amb el corró, la posem al motlle i la deixem llevar de nou un parell d'horetes. Passat aquest temps, la pintem amb rovell d'ou, hi afegim la decoració i ja la podem coure al forn (prèviament escalfat) a 200º. Nosaltres l'hem cuit uns 20 minuts amb el foc per sota i el ventilador, i després un parell de minuts més per dalt perquè quedés ben dauradeta.
Mal ens està dir-ho però finalment ens ha quedat força esponjosa. Això si, la propera vegada hi posarem un xic més de sucre.


Bon profit!!

26 comentaris:

  1. A nosaltres ens passava fins que vam provar el Bertinet, hem estat fent proves i sempre queda genial! Segur que la vostra és boníssima!!
    El 23 a la nit ho comprovarem tots! jejeje
    Petonets i ànims!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ohhh1 la pinta es excelent!!! m´en porto la teva recepta!!!ptons

    ResponElimina
  3. Jo no soc tampoc un gran pastisser... crec que en el meu cas es deu a que en realitat no em tira prou.

    Ara que veient la vostra, una queixalada li fotria rapidament, heh!! :D

    ResponElimina
  4. Temps de coca... temps de festa i de vacances... els escolars ja les tenen tocan la porta.
    I per celebrar-ho res millor que una bona coca com aquesta.
    Petons

    ResponElimina
  5. Nois!! a mi em passa el mateix....tinc la meva coca preparada per publicar però tampoc em va quedar com m'esperava, la massa molt enganxosa i per poder treballar-la li vaig afegir més farina i llavors no va quedar tant esponjosa com hauria!en fi que el més important és intentar-ho ;)
    Ahhhh...però la vostre té molt bon aspecte!!! el tall deliciós!
    petonetss guapos!

    ResponElimina
  6. Quan he vist això del Bolet em pensava que parlàveu de la Judith!!!!!!!! ja,ja,ja
    Tranquils, el meu cas és pitjor: encara no l'he fet!
    És veritat, es veu molt esponjosa i això de la melmelada de mojito li ha de donar un punt diferent.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  7. jajajaja, jo també he flipat amb lo de la pastisseria Bolet! ;P. Jo he agafat la recepta del Narcís i queda genial! és veritat que vaig afegir un polsim més de farina i segur que no va quedar tan bé com la seva, però per ser la primera vaig quedar molt contenta!!!!! la vostra té molt bona pinta nois!!!! molts petonets i moltíssimes gràcies per participar!!!!

    ResponElimina
  8. no soc massa de dolços ,aquest Sant joan probare,pero la teva te molt bona pinta,petons

    ResponElimina
  9. Síííí, jo n'estic preparant una també per a Sant Joan... No sé com serà, però de segur que durà cireres!!! :P

    ResponElimina
  10. Sandra, haurem de provar la Bertinet.
    Íngrid estem igual!
    Mònica i Judith a nosaltres ens va apssar al revé la primera vegada que vam sentir a parlar de cal Bolet, jejeje. però aquesta encara no és la refinitiva, eh? per la revetlla tindreu la nostra!
    Xavier de cireres no pot fallar!

    ResponElimina
  11. Hi ha massa receptes però poques amb garantia...jo també segueixo a l´amic Narcís; és de pastisseria i no falla. Però no es fa el ridícul; el ridicul el fa qui critica però no ha intentat fer-la.

    ResponElimina
  12. las cocas de briox son un poco dificiles de trabajar la primera vez, depues ya le pillas el truco y ya salen mejor
    bona coca
    miquel

    ResponElimina
  13. Les masses de brioix són molt difícils de fer a casa, sobretot si no tens una màquina per amassar i una fermentadora... Jo sempre faig la de llardons i la de brioix la compro a la pastisseria ;)

    ResponElimina
  14. Pues tiene una pinta buenísima a ver como me sale la mía!

    Un besiño :D

    ResponElimina
  15. Nois!! justament ahir vam fer coca de San Joan de brioix a pastisseria i us entenc!! la massa queda molt enganxifosa i és molt comlicada de treballar. Segons el nostre profe és pràctica i no ens va deixar afegir farina que és el que tothom intentava fer, jeje!!
    En qualsevol cas us ha pujat molt bé i segur que estava molt bona! Jo dijous en faré a casa...a veure què tal va que a classe tot va bé quan tens els estris perfectes i el profe controlant!!
    petonets!

    ResponElimina
  16. Al principi de fer brioix se m'enganxava molt, però la cosa està en treballar-lo més perquè la farina entri bé a la massa i es "desenganxi". Ara necessites temps i paciència per aconseguir-ho.

    Us ha quedat prou bé, i si la recepta és de la Mercè segur que bona és poc, boníssima!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Hola
    Aquesta coca us ha sortit ben esponjada, i si heu segui t la recepta de la Mercè, èxit assegurat.
    Tradicionalment a les masses de brioix s’hi afegeix una mica d’oli al final, i es treballen sobre un taulell untat amb oli
    Bona cuina

    ResponElimina
  18. Jo la veig molt xula, ara seria qüestió de tastar-la ...:)
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  19. Una coca de Sant Joan fantástica, tipo brioche, tan esponjosa, es ideal!!! a ver si me animo yo también a preparar una para la revetlla!!!! besos guapa

    ResponElimina
  20. Jo trobo que t'ha quedat fantàstica. El brioix és molt senyor. Jo sense la panificadora i la termomix no me'n surto. Però com que estic acostumada a treballar farines impossibles pels meus fills, li acabes trobant el truc. Tot i així, de vegades quan vols és quan queda pitjor...
    Petons.

    ResponElimina
  21. que deliciosa! Lo de la mermelada de mojito me recuerda que yo la hice y aún me queda a sí que me consolaré ya que no tengo un buen pedazo de esa coca para desayunar ahora mismo!

    ResponElimina
  22. Una coca molt bona!!! avui no en pot faltar!!
    Bona revetlla!

    ResponElimina
  23. Hola,
    Doncs té una pinta formidalble i es veu molt esponjosa!!
    Petons

    ResponElimina