divendres, 8 de juliol de 2011

Bagels

Per la recepta viatgera l'Anna d'el meu blog de cuina va fer uns bagels increïbles. Nosaltres feia temps que en volíem preparar i per tant no vam dubtar a aprofitar la recepta de l'Anna que a la vegada és la de la Mercè de Cuina per Llaminers. No us direm que no sigui una feinada, però venen vacances (això per alguns voldrà dir més temps, tot i que per altres menys) i el més important: el resultat paga la pena!! Aquests panets cruixentets i gustosos són ideals per menjar tant amb dolç com amb salat.I si no podeu marxar fora aquest estiu, almenys podreu fer un esmorzar que us transporti als carrers de Nova York!





Ingredients:

450g de farina de força
7g de llevat liofilitzat
250g d´aigua tèbia
15g de sucre
5g de sal
1 cullerada sopera de mel
Clara d´ou per pintar
Sèsam, orenga, formatge ratllat, llavors de paperola... per decorar-los.

Com ho fem?
Barregem en un bol gran el llevat i l´aigua tèbia i deixem reposar la massa uns 20 minuts. 

Passat aquest temps temps hi afegim la meitat de la farina, el sucre ho barregem tot fins que quedi una massa homogènia. la deixem reposar tapada fins que dobli el volum (a uns 25º i sense corrents d'aire, 1 hora aprox).

Un cop hagi doblat hi afegim la resta de la farina, la mel i la sal i es barreja i pastem la massa durant uns 10 minuts. Deixem reposar 20 minuts més.
Desprès la treballem uns 2 minuts més per desgasificar, i la tornem a deixar llevar fins que dobli el volum una altra vegada.

Dividim la massas la massa en 10-12 peces del mateix pes, que arrodonirem i posarem en una safata empolsinades de farina i tapades amb un drap. Les deixem llevar de nou fins doblar el volum.

Els fem el forat,d´uns dos cm, pensant que quan coguin quedarà mes petit. Els deixem reposar per darrera vegada (això és un no parar) uns 20 minuts més. 

Mentrestant, posem a bullir una olla aigua i una mica de sucre, i quan bulli, hi posem els bagels d´un en un i els deixem bullir uns 30 segons per cada costat. Els treiem, escorrem i posem en una safata amb paper sulfuritzat per anar al forn , els pintem amb la clara d´ou i hi escampem per sobre la decoració que ens hi agradi (sèsam, rosella, formatge+orenga....).

Els coem a 200ºC durant uns 30 minuts, fins que quedin dauradets.




Bon profit!

31 comentaris:

  1. quina pinta més bona nois! tinc una idea millor! els feu i nosalters els venim a menjar, què us sembla???? bon cap de setmana guapos

    ResponElimina
  2. Ei quina il.lusió! Porten feina, però que bons que queden eh!
    Petons

    ResponElimina
  3. Ostres jo fa temps que tinc ganes de fer-los però em fa un xic de por, no pel temps sinó que em semblen molt complicats! Va, potser m'animo.

    ResponElimina
  4. Penso com la Judith, jaj. Fan molt bona pinta. Jo en vaig menjar a N.Y., pero fa tans anys que ni m'enrrecordo...
    Petonets

    ResponElimina
  5. De llarg han de ser molt més bons que els dels quiosquets de NY. L'any passat els vam tastar amb tota la il·lusió del món i eren força secs...aquests tenen molt bona pinta! Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Jo encara no he anat a NY (hi aniré l'any que ve!!!) però tinc moltes ganes de tastar-los... fan una pinta brutal!
    Petonets
    Sansdra

    ResponElimina
  7. molt bona pinta mejores que los de NY seguro
    bon cap de setmana parella

    miquel

    ResponElimina
  8. Que bons i quin farcit nois... un sopar de divendres.
    Porto les cervessetes...
    Petons

    ResponElimina
  9. Por mucho mis favoritos, están buenísimos...me los llevo en la mirada :D

    Besiños.

    ResponElimina
  10. Què en saben els americans del farciment que li heu posat als bagels? Segur que els vostres causen furor.

    ResponElimina
  11. Estupendos para hacer un sandwich como el vuestro, el mio sin atún porfi, vaaaale ya los preparo yo!

    ResponElimina
  12. Hola!
    Ja els tenia apuntats. Ara si que ja m'he de posar mans a l'obra que tinc moltes ganes de tastar-los!! Petonets

    ResponElimina
  13. Bé, ja que no anirem a Nova-York, hi pensarem mentre queixalem aquest deliciós "entrepà".
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Jo els tinc molt pendents!!!! Em vaig menjar molts a NY i els vull fer!!! Quina pinta mes rica!! Petonets!!!

    ResponElimina
  15. Em quedo amb el teu farcit. Quina bona pinta!!!

    ResponElimina
  16. Fa estona que vull fer-los, però encara no m'hi he posat. La veritat és que els teus fan una pinta increïble...

    Per cert, que és una "paperola"? Una rosella?

    ResponElimina
  17. Me encantan los bagels y sobre todo los de salmón, pero me vale todo tipo de rellenos, son riquísimos y te han quedado estupendos. Enhorabuena!!
    Por cierto, las claras de Mercadona era la primera vez que las usaba y no se que pudo haber pasado pero si me dices que te funcionan bien les daré otra oportunidad.
    Gracias.
    Un beso.
    Claudia

    ResponElimina
  18. fa molt bona pinta.... stic totalment d'acord mentre te'l menges tanques els ulls... i: NY

    muakis

    ResponElimina
  19. en breve los voy a hacer, espero que me queden tan bien como a ti ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  20. Nois, us han quedat unes bagels que ni a molt llocs de NYC!!! ;) Brutals!
    Petonets!

    ResponElimina
  21. Fa temps que tinc ganes de fer-ne a veure si els faig d'una vegada!

    ResponElimina
  22. A la "gran poma" , no els trobaria més deliciosos...
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Una recepta exquisida i molt neoyorquina! De moment no m'he atrevit amb els pans, però m'encanta veure'n el resultat a través de blogs amics.

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  24. Ohhhhh que macus!!! m'agraden molt els bagels...és una de les receptes que tinc pendent de fer!!! us han quedat genials!!
    Un petonàsss

    ResponElimina
  25. Potser sí que dónen molta feina.. però el resultat s' ho val.

    ResponElimina
  26. Qué bueno. Me gustan esos bagels.
    Yo no me he animado todavía a hacerlos pero viendo estos, creo que tengo que ponerme.
    Besos

    ResponElimina
  27. Hola chicos, qué rico se ve esto! Aunque creo que aunque lo intente, los baguels nunca me saldrían asi!
    Gracias por venir a mi blog, de lo que me preguntabas, no trabajo en una escoleta, lo llevé a la que va mi peque para que comartieran sus profes :)
    Besitos!

    ResponElimina
  28. Con lo que me gusta hacer pan nunca me atreví con los bagels pero les tengo ganas y viendo esos tuyos me animo!

    ResponElimina
  29. Quina pinta tan deliciosa. Com que haviat tindré vacances els faré.
    Fins aviat

    ResponElimina
  30. Aquets panets tenen una pinta molt bona i segon el que fiquis dintre...., m'agradat molt el teu blog i el que he vist dintre, per això em quedo.
    Muxus

    ResponElimina