dijous, 28 de juliol de 2011

Gelat de salmorejo

Si, ho heu llegit bé, gelat de salmorejo. Aquesta és una recepta dedicada especialment a la Judith, però també a la Mònica i la Sandra, després de la nostra tragicomèdia o "crònica d'un gelat anunciat". Doncs la veritat és que aquest gelat xistós queda prou bo per acompanyar amanides i aperitius. O què us pensaveu?  :-p


Ingredients
500gr de tomata madura
200gr de molla de pa
125 gr d'oli d'oliva
1 gra d'all
1 bocí de pebrot verd
1 cullerada de vinagre
sal i pebre

Com ho fem?
Posem al morter una mica de sal, el gra d'all i el bocí de pebrot verd i en fem una picada. Posem al bol de la batedora la picada, la molla de pa remullada amb el vinagre, la tomata i l'oli i triturem fins que ens quedi un purè espesset. Salpebrem al gust.
Reservem el salmorejo a la nevera un parell d'hores. Passat aquest temps, quan sigui ben fred el posem a la geladora seguint les instruccions del fabricant. O bé el posem al congelador i l'anem remenant cada 20 minuts les properes dues hores.

Nosaltres l'hem presentat amb ruca i parmesà (s'acosten les vacances i hem d'anar acabant existències), però us aconsellem que el tasteu amb una amanida de bacallà fumat, no falla!


18 comentaris:

  1. Jajajajajajaaja Sou uns autèntics cracks nois! Quina il·lusió que em dediqueu un gelat tan bo i original juntament amb les nenes! :D
    Visca! Us sembla que us posem a l'index dels gelats? Que el món no es perdi aquesta meravella quan busqui geladets!
    Petonarros guapos!
    Sandra

    ResponElimina
  2. ualaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! m'acabo de quedar sense paraules!!! estic flipant en colors!!!! sou la bomba! m'encanteu, ho sabeu oi????? suposo que el podem incloure al recull de Memòries, no???? no pot faltar-hi!!! jajaajajajaja. Milions de petonets guapos, i moltíssssssssssimes gràcies per la dedicatòria

    ResponElimina
  3. Jajaja! Guapíssimes la recepta és vostra! la podeu incloure allà on vulgueu!
    Petonets

    ResponElimina
  4. a mi cada dia m'encnaten més els gelats salts... són inesgotables.. i aquests fa tot l'aspecte d'estar impressionant!!
    un abraçada

    ResponElimina
  5. :)) Nois quin gelat tan original...sorprenent...
    Bon estiu i fins la tornada
    Petons

    ResponElimina
  6. Os ha quedado estupendo, claro ahora ya sois unos expertos con la heladera!!!

    ResponElimina
  7. Quina pasaaaasadaaaa! M´encanta el salmorejo,b, fa un mes que m´agrada i m´hi he viciat! així en gelat una bomba! Felicicitats, m´ha encantat!!!!
    Petons

    ResponElimina
  8. que receton salmorejo helado? Que rico. Bss

    ResponElimina
  9. Apa! quina flipada!!!!
    Feu unes coses bestials...
    Petonets.

    ResponElimina
  10. La meva iaia cordovessa fliparia en colors!!!! I mai millor dit!! jajajaja
    Quin escandol de recepta!!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  11. El salmorejo m'encanta, fresquet a l'estiu passa d'allò més bé. Així, en gelat, ja ha de ser un pas endavant. Caldrà provar-ho.
    Salut!

    ResponElimina
  12. Nois fantastica esta idea un helado muy bueno seguro
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  13. No se us pot dir res que ja veig que us piqueu, ja,ja,ja!
    Gràcies per dedicar-nos la recepta!:D
    Petonets.

    ResponElimina
  14. Tu riu però ja em diràs d'aquí uns anys quan ho vegis en alguna carta d'algun restaurant. Jo no m'ho pensaria i el patentaria!;-)
    Una forta abraçada i molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  15. Hola,
    Què bo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! us heu tret l'espineta fent una autètica delícia.
    El farem i ho acompanyare amb el bacallà fumat.. que ja m'ingaino quin constrat ha de tenir. PEtons

    ResponElimina
  16. Quin gelat més bo i original!!! com diu l'Eri amb un tall de bacallà... sensacional!!! el provarem!

    ResponElimina
  17. Impressionant!! i a més totalment diferent del que s'acostuma a veure. Felicitats.

    ResponElimina