divendres, 29 juliol de 2011

Gratin Dauphinois de patata, préssec i pollastre. Bon Appétit!

Bon Appétit! L'Alba i l'Íngrid de Film&Food cada vegada ens presenten reptes més complicats i divertits. Aquesta vegada es tractava de cuinar un plat fent servir exclusivament el que trobéssim a la nevera i rebost de F&F. Disposàvem de:

A la nevera: mitja síndria, un préssec, 300 g de formatge fresc, una mica de llet, 1 pit de pollastre, 1 ou, i mig enciam iceberg.
Al rebost: 3 patates, 1 ceba, all, 250 g de macarrons secs.
I els bàsics de tota cuina: sal, sucre, aigua, oli i mantega.


En un principi semblava ben poca cosa. Tot i així, hem de dir que a nosaltres d'ingredients ens n'han sobrat i tot!




Ingredients
3 patates
1 préssec
1 pit de pollastre
1 mica de llet
3 cullerades de formatge fresc
mantega
sal i pebre

Com ho fem?
Pelem les patates i les tallem amb la mandolina a rotllanes de 2mm de gruix. Les reservem sense rentar (volem que guardin el midó).
Tallem el préssec de la mateixa manera però un xic més gruixut.
Filetegem el pit de pollastre (ben prim), el salpebrem i el fem a la planxa.
En un cassó escalfem la llet amb el formatge fresc, sal, pebre, i si en tinguéssim al rebost, un xic de nou moscada. Quan arrenqui el bull apaguem el foc i reservem la salsa.
Escalfem el forn a 180º.
Untem un motlle de forn petitet amb mantega. Al fons del motlle hi posem un parell de cullerades de la salsa, i al cim hi anem fent capes de patata, cada 3 capes aproximadament, hi posem una culledara més de salsa. Ni ha de ser una sopa, ni ha de quedar sec. quan portem unes quantes capes de patata (6-9) hi fem una capa de préssec laminat. Continuem fent capes de patata remullades amb la salsa fins a arribar a un bon gruix. Aleshores fem una capa de pit de pollastre. Acabem amb un parell de capes més de patata i salsa.
Posem el motlle al forn a 180º uns 20-30 minuts. Si veiem que la gratin queda eixuta hi anem afegint més salsa. Sabrem que està cuit quan amb un punxó travessem fàcilment la patata.
Desenmotllem en fred.


Nota: si no participeu al repte de F&F podeu fer la salsa amb llet i nata 35% (amb  la sal, el pebre i la nou moscada) que és com es fa a la recepta clàssica de Gratïn Dauphinois de patata. També podríeu fer-hi una capa de carbassó, espinacs, pernil, salmó, o de formatge tipus brie o el que més us agradi.

29 comentaris:

  1. Si quan jo dic que sou uns cracks no ho dic per dir!! Ha de ser boníssim!
    Petonets nois
    Sandra

    ResponElimina
  2. Hola

    Tiene una pinta buenísima esta receta.
    Con tu permiso tomo nota de como se hace
    y la probare

    un saludo

    Me quedo para seguir tu blog y tu cocina

    un saludo

    pepe

    ResponElimina
  3. Repte més que superat, una recepta genial.
    Petons

    ResponElimina
  4. Ostres!! doncs sí que s'assemblen sí! us han quedat super bé! a mi també em semblava que eren pocs ingredients però a tothom li han sortit un munt de coses bones, em sembla que cuinant cada dia entrenem l'imaginació i ara ja en sabem un munt! el que m'has comentat de l'albercoc i el bacallà, tinc una cosa semblant a punt per la recepta del 15! petonets i molt bones vacances!!!!

    ResponElimina
  5. Una recepta clàssica amb ingredients "sorpresa"... quines ganes de fer-li un boci. Felicitats!!!
    Petons

    ResponElimina
  6. Ohhhhhhhhh, quina convinació mes original, el dolç i el salat m'encanten. Molt bona idea.

    ResponElimina
  7. muy buena este graten dapuphinois que os habeis sacado de vuestra improvisacion y imaginacio un reto aprobado con nota muy alta.
    nos volvemos a ver en septiembre
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  8. Molt bona idea!!!! La foto es veu tan bé... que donen ganes de posar-s'he a fer-ho ja! Petons

    ResponElimina
  9. Qué bonito y qué rico...
    Tengo que prepararlo, se ve super fresco.
    Un besín

    ResponElimina
  10. Una molt bona idea, que queda apuntada a pendents...
    Petonets.

    ResponElimina
  11. ualeeee!! quina passada, per la presentació segur que és espectacular!!!

    muakis

    ResponElimina
  12. Casi, casi que hemos coincidido, me gusta muchisimo tu aportación , la anoto.
    Un beso y buen finde

    ResponElimina
  13. Tiene muy buena pinta.

    Quiero entregarte un premio el Indalo de Bronce te dejo el enlace para que lo recojas cuando quieras.

    http://cocina-trini.blogspot.com/2010/11/premio_26.html

    ResponElimina
  14. Que rico te ha quedado. La verdad es que podemos hacer cosas estupendas con tan solo una cositas.
    Me gusta tu reto, un plato buenísimo.

    Besos,

    ResponElimina
  15. Un magnífic gratin Dauphinoise!
    M'agrada moltíssim aquesta combinació, us va quedar un aspecte deliciós i segur que aquesta bonissim.

    ResponElimina
  16. Molt bona idea, un gratin dauphinois realment original i que es veu molt bo.
    Moltes gracies pel comentari que has fet al meu blog.
    Tens raó, el millor de tot ha estat poder fer la recepta amb la meva filla.

    ResponElimina
  17. es una pasada!!!!! y además se ve rico rico .... un 10! beso

    ResponElimina
  18. Es increíble como ha habido tanta receta distinta a partir de los mismos ingredientes. Me encanta tu propuesta, que además aparece de lo más firme y estable, con ese gratín rico por encima. Un besote.

    ResponElimina
  19. En casa nos encanta el gratin dauphinois, pero este es el más original que habremos probado! Además es precioso!

    ResponElimina
  20. si d'un concurs de la tele es tractés et diria: prova superada!
    ... i amb molt d'enginy!.. l'aspecte és d'allò més temptador
    una abraçada

    ResponElimina
  21. Cuánta inspiración veo por aquí! Estoy encantada de conocer este blog y poder seguirlo.

    Besos

    ResponElimina
  22. Un gratin molt original i innovador!!! m'heu deixat parada!! m'encanta la vostra proposta!
    Moltes gràcies de nou nois per la vostra participació
    Un petó ben fort i molt bones vacances

    ResponElimina
  23. Qué buena receta!! Me encanta el contraste de sabores.
    No conocía tu blog, pero con tu permiso, me quedo para aprender más.
    BIcos!

    ResponElimina
  24. Absolutamente ideal, la presencia y la combinación de ingredientes.
    Besitos.

    ResponElimina
  25. quina passada! és fantàstica la pinta! heu aconseguit fer una proposta de luxe!!! petonets guapos

    ResponElimina
  26. Em sembla un proposta molt original i vistosa, ha de quedar boníssim!
    Ara que ja he acabat l'stage me'n vaig de vacances, així que m'acomiado fins el setmebre. QUe passis molt bon estiu!

    ResponElimina
  27. Per la foto ja és percep que ha d'estar boníssim! em sembla un plat excel·lent!! l'apuntem!

    ResponElimina
  28. Un repte molt ben aconseguit! Amb pocs ingredients has triumfat.
    Un luxe de recepta

    ResponElimina