divendres, 5 d’agost de 2011

Can Poal


Personalment aquest any se m'ha fet llarg. Les darreres vacances d'estiu amb el Transmongolià, són inoblidables, però també em queden tan lluny! Després oposicions, retallades i tràfecs diversos han fet que aquest any esperés les vacances amb candeletes. I qui no epsera amb ganes les vacances per poder descansar? tothom oi? doncs no, tothom no. Jo en conec un que esperava les vacances amb candeletes per poder anar a fer feina a Can Poal. Toma ya! El nano és així, i ja fa mesos que em diu que a l'estiu es vol anar a reciclar una micona al costat del seu admirat amic Ferran Balet.

I perquè pogueu fer un xic el xafarder, i saber a què es dedica el noi, us fem quatre cèntims del deliciós menú degustació que en Ferran ens va fer pel meu sant. Pels que no el conegueu Can Poal és un restaurant de Vallromanes. Només el lloc, una masia familiar reformada ja us agradarà, però és que a més us en llepareu els dits. En Ferran, que va estar treballant a Can Faves amb en Santi Santamaria, i va ser xef del Roig Robí, a més de professor de l'escola Hoffman, fa cuina base, cuina tradicional catalana amb un toc actual. Cuina sense floritures però ben feta, amb productes frescos, de proximitat i temporada, i de primeríssima qualitat. No us el podeu deixar perdre!


Espàrrecs frescos amb formatge blanc, caviar de salmó, cruixent i fulla d'ostra. Impressionants!


Coca d'escalivada i sardines marinades


Tataki de salmó marinat i maduixes, exquisit!!!


Arròs de gambes, de gust potent. Es nota que les gambes són ben fresques!


Llom de bacallà amb sobrassada i parmentier de poma


Jarret de vedella, una de les especialitats d'en Ferran, cuinat al buit, tendre i deliciós! 


Pre-postres: pinya infusionada amb vainilla i gelat de coco. Lleugeres però molt gustoses.


Maridatge: Formiga de vellut. D.O.Q.  Priorat. Un vi ecològic, cupatge de 3 raïms: Garnatxa (60%) Samsó (20%) i Syrah (20%).


Tot era tan bo que vam estar més per la teca que per les fotos, i falta un patè de fetgets de pollastre que ens van servir com a aperitiu, el pa de coca amb tomata, i les postres: un recuit de Fontetes amb melmelada de tomata i vainilla boníssima! A la propera prometem portar-nos millor, però és que era tot taaaan bo!



I perquè no falti la recepta, us en deixem una del propi Ferran Balet en aquest vídeo: Pèsols del Maresme amb escamarlans papada de porc cuinada al buit. Bon profit!


14 comentaris:

  1. Nena quina fila que fa tot!! en cada plat salivejava....el bacallà i el jarret m'estan fent perdre el nord, no sé per quin dels dos em decantaria.
    Petonsss ;)

    ResponElimina
  2. Ostres! Quina manera d'iniciar les vacances.....
    Fa tot molt bona pinta.
    Petonets i que paseu un bon estiu. Cada cop estem mes solets, els que ens quedem....

    ResponElimina
  3. Mare meva, quin espectacle, això s'ha de probar.

    ResponElimina
  4. Quina envej! un menú degustació de lo mes bó! ahurem de pasar un dia per aquí!una cuina de categoria!petonets.

    ResponElimina
  5. Jo també et diré quina enveja, quina sana enveja, no tant pel menú, que també, sinó pel fet de poder estar uns dies cuinant, treballant, amb algú d'aquest nivell.
    Bones "vacances"!!!

    ResponElimina
  6. bones vacances i bon homenatge... ;)

    ResponElimina
  7. Això si que es un bon inici de vacances. Encara que les haguèu d'endarrerir uns dies segur que paga la pena. Aixi doncs, bones vacances!!

    ResponElimina
  8. Un menú de luxe i el lloc només de veure'l donen ganes d'entrar.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Quins plats més interessants i més ben presentats! Això és menjar com un rei!

    Bones vacances, doncs!

    ResponElimina
  10. Quin "luju" nois... un menú digne d'uns reis, com vosaltres!!
    Petonets i bones vacances, que us les mereixeu!
    Sandra

    ResponElimina
  11. No coneixia Can Poal i m'ha semblat espectacular, sincerament.
    I em cau ben aprop de casa :O

    ResponElimina
  12. Me gusta mucho la fachada de este restaurante. Y los platos que sirven me parecen deliciosos. Me imagino que la pasron genial.
    Cariños
    PD: Podrías poner el traductor así me resulta más fácil leerte? Sino tengo que salir , buscar el de google y volver.

    ResponElimina
  13. Apa! quin menú nois! Jo no n´hagués deixat ni les engrunes.
    Bones vacances!!

    ResponElimina
  14. Erika el traductor está arriba en la columna de la derecha!
    Gracias por leernos!

    ResponElimina