dilluns, 28 de novembre de 2011

Crema de ceba, poma i formatge

Després d'haver conegut en persona a les germanes més divertides de la xarxa aquest dissabte, no podia fallar al repte del memòries. Però la Sandra, a qui també he tingut la sort de conèixer, ja havia fet les sopetes de pa i farigola... Tic,tac, tic, tac... altra vegada anàvem contra rellotge per arribar a un repte. I la nevera tremolava després del sopar prenadalenc que en Jordi ens va preparar dissabte (no us perdeu els propers capítols d'el taller de cuina), hi havia: dues pomes, cebes, retallons de formatge i poca cosa més!! Després d'haver tastat les cremes boníssimes que fa la Judith em feia una mica de canguelis, però el resultat ha estat una crema ben bona que vam menjar ahir per sopar. Va anar bé un sopar lleugeret, doncs havíem passat la tarda menjant unes galetes boníssimes que havien preparat un grup de bruixetes misterioses!

Heus aquí la nostra aportació al Memòries d'una cuinera, que aquest mes ens recorda que Qui menja sopes se les pensa totes.



Ingredients:
per dues persones

2 pomes
2 cebes de figueres
1/3 de porro
1 patata grossa
50g de formatge de cabra
40g de cabrales
80ml de llet
3 cullerots d'aigua de la cocció de la patata
1 nou de mantega
sal i pebre

Opcional: oli i olivada

Com la fem?

Pelem i rentem cebes, patata i pomes. fem bullir la patata amb aigua i sal. Tallem les cebes i el porro a juliana i les posem a sofregir amb una nou de mantega (o margarina, o oli). Tallem la poma a trossets i quan la ceba sigui rossa l'afegim al sofregit. Ho deixem coure a foc mig, que vagi sofregint, tot remenant de tant en tant.
Quan tots els ingredients siguin buits els posem al got de la batedora amb la llet i l'aigua de cocció de la patata. Ho triturem fins que quedi una crema fina, hi afegim els formatges i tornem a triturar. Si ens queda massa espessa hi posem més aigua de cocció.
Pot quedar bé servir-la amb uns dauets de pernil, ceba torrada o xips de verdures. nosaltres que no teníem res de tot això, vam fer simplement un oli d'olivada (una culleradeta d'olivada negada per dues cullerades d'oli d'oliva) per fer unes llunes que contrastaven agradablement per sobre la crema.

25 comentaris:

  1. quina crema mes bona,ademes amb poma te d'estar molt bona,petons

    ResponElimina
  2. Una estupenda sopa para el frío que se nos viene encima de golpe.

    Besos y buena semana.

    ResponElimina
  3. jajajaja, ets una exagerada! si ets una artista cuinant!!! segur que la Ganxita va agrair un soparet lleugeret... ;P moltíssimes gràcies bonica per la teva participació!!!! petonets

    ResponElimina
  4. Quina cremeta tan original i bona. La poma queda tan bé en plats salats, és una bona aliada.
    Petons ;)

    ResponElimina
  5. jajaja!! al final hem arribat i hem publicat la sopa!!! a mi també em va anar bé per depurar una mica...
    La ganxita tindrà el paladar molt fi per les galetes! El Biel no va poder venir però li vaig dir que li guardava i més val que ho fagi perquè ell no perdona res en temes de menjar, jajaja!!
    Va ser un dia fantàstic, merci!
    Molts petonets!

    ResponElimina
  6. Quina crema més bona! Perfecta per recuperar-nos d'aquest fred!
    Petons

    ResponElimina
  7. Aquesta si que es una bona recepta de cuina d'aprofitament !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Quina crema mes original!!! com m´agraden molt prenc nota i la faré aviat!!!petons

    ResponElimina
  9. Que rica yo todo lo que sea soplar la cuchara me apunto!
    Estoy de celebración y estas invitada si quieres pasarte por mi blog! Bsss wapa.

    ResponElimina
  10. Mnnn quina crema!!! Per un diumenge al vespre es genial, per compensar els excessos del cap de setmana.

    ResponElimina
  11. Tard????? Jo encara no l'he publicat i això ja no té perdó!
    Tinc pendent tastar una crema de verdures amb poma.
    Gràcies per tot!

    ResponElimina
  12. Arribo a tu via el món de juju... aquest sopa ha d'estar de muerte!

    ResponElimina
  13. Jo no sóc de sopes, i la meva mare sempre em deia aixó mateix... qui menja sopes se les pensa totes!!

    ResponElimina
  14. Sort la meva nena! ;)
    La cremeta segur que molt bona, el toc de poma em sembla genial!!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  15. Quina cosa més senzilla i més bona! La combinació d'ingredients m'encanta. I és que amb una mica d'imaginació es poden fer plats sensacionals amb les restes de la nevera, oi?

    ResponElimina
  16. Jajjajja! doncs ha quedat ben bona!!! i després de posar-nos les botes les sopetes són un bon remei per fer-ho baixar tot!!!!
    Molts petonets guapa!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  17. No sóc gaire amiga de la ceba però la combinació poma-formatge m´agrada molt...potser aquesta si que la provaria...calentona...mmmmm!!

    ResponElimina
  18. Gràcies a totes!!! :)

    Món cosit a ma, benvinguda!

    Cristina pots posar-hi porro i carbassó enlloc de tanta ceba. Jo és el que tenia a casa...

    ResponElimina
  19. Hola,
    Doncs heu fet una crema ben bona i sana amb aquests ingredients.Petons

    ResponElimina
  20. una encertada combinació... ha de ser molt bona... la imaginacio al poder!!

    ResponElimina
  21. Quina cremeta més bona i depurativa!!! Què dius?? Tant vares menjar dissabte?? No m'ho crec!!!
    Segur que la ganxita estava encantada amb tant de menjar!
    M'agrada el toc de poma, li dona un gustet especial al menjar salat!
    Estirem atentes a les pròximes entregues!
    Petons!

    ResponElimina
  22. M'encanta la convinació d'ingredients que li has posat!! Segur que era boníssima la poma a les sopes queda molt bona!!

    ResponElimina
  23. Que buena y curiosa combinación de ingredientes para esta crema que debe de estar deliciosa.
    Un saludo.

    ResponElimina
  24. Aquesta crema ha d'estar boníssima! I ara a l'hivern venen molt de gust! Dius que és lleugera però té pinta d'atipar, no?

    ResponElimina
  25. Miss Sort, atipa una miqueta pels formatges, però no en porta massa. Almenys la resta d'ingredients són vegetals, que portàvem un cap de setmana de tiberis i galetes...

    ResponElimina