dijous, 24 de novembre de 2011

Flam d'ou - Blogs contra la fam


Gran Recapte d'Aliments a Catalunya 2011


25 i 26 de novembre, aquesta és la data en la que es durà a terme arreu de Catalunya el Gran Recapte d’Aliments 2011.
L’any 2010 es van recaptar mes de 400.000 kg. d’aliments, enguany esperem superar aquesta xifra i arribar als 800.000 kg. No dubtem que un cop més la resposta ciutadana davant les necessitats, que no minven sinó que s’estan incrementant, estarà a l’alçada.

Un any més, les cadenes de distribució a Catalunya responen a la crida del Banc dels Aliments i diferents supermercats (Alcampo, Caprabo, Carrefour, Condis, Consum, Fragadis, Gros Mercat, Lidl, Mercadona, Mercats de Barcelona, Nova Venda, Plusfresc, Sorli Discau, Spar, Suma i Valvi) recolliran aliments de LLARGA DURADA: llegums secs, pasta seca -macarrons i similars-, llaunes de tomàquet natural, conserves de peix, oli, llet..... Els punts de recollida apareixen al  web perque tothom els pugui consultar i inscriure's com a voluntari de la campanya.


Per donar suport al Gran Recapte una colla de blocaires han creat la iniciativa Blogs contra la fam, publicar una recepta senzilla i econòmica amb algun d'aquests ingredients que es recolliran els propers dies. Nosaltres hem triat la llet i el sucre, ingredients de llarga durada i econòmics, per fer una recepta que no pot ser més senzilla: el flam d'ou.

Ingredients

500ml de llet
6 cullerades de sucre
6 ous
Més sucre i un rajolí d'aigua per fer el caramel.

Com el fem?

En un cassó posem un parell de cullerades soperes de sucre i un rajolí d'aigua. El posem a foc viu i NO el remenem. Deixem bullir fins que es faci un caramel espès. El retirem del foc i el posem al fons del motlle de flam.

Batem els ous amb el sucre i la llet. Aboquem la barreja al motlle ensucrat. El coem el forn al bany maria a 180º fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net (el temps de cocció variarà segons si fem el flam en un sol motlle o en diversos motlles individuals). 

Truc: si no ens agrada que el flam faci aquella crosteta fosca pel damunt, tapem el motlle amb paper de plata.




12 comentaris:

  1. ojala tengamos suerte y se haga una gran recogida y se puedan hacer miles de flanes como este tuyo de hoy
    bona nit

    ResponElimina
  2. Molt bé per aquesta iniciativa!!!! Segur que serà tot un èxit. Petons

    ResponElimina
  3. quina meravella es un postre ideal pero aquesta iniciativa.petons

    ResponElimina
  4. A mi m'agraden amb crosteta i sense!;)
    A veure si es poden superar les previsions.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Bravo! Un postre barat, senzill i saborós ideal per a aplicar amb alguns dels aliments que es recolliran demà i demàpassat.
    Gràcies per contribuir-hi!! :)

    ResponElimina
  6. Em portaras un parell de flams????? jijiji. Molts petonets guapa

    ResponElimina
  7. Una proposta genial guapos, amb el flam mai es falla!! A veure si entre tots recollim tones d'aliments!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Excepte pels ous, hem coincidit amb els ingredients. Una recepta senzilla i molt bona!

    ResponElimina
  9. Fantàstica aportació ja que el flam d´ou és el gran oblidat.

    ResponElimina
  10. El flam no falla mai. A veure si hi ha èxit amb el recapte.
    Nani

    ResponElimina