dimecres, 2 de novembre de 2011

Lassanya de verdures i bolets

Fa un dia gris i trist, ideal per menjar lassanya! Així que aprofitant les reserves de verdures i bolets en conserva que rondaven per la cuina (perquè aquest any de bolets frescos pocs...) m'he posat mans a la feina. La meva sorpresa ha estat en veure que la pasta que vaig comprar era precuinada. No he fet mai lassanya amb aquest tipus de pasta, però he vist que els companys dels Fogons de la Bordeta si, així que endavant les atxes!
La beixamel de trompetes de la mort feia temps que volia provar de fer-la. com que no en tenia cap recepta, i el cuiner oficial de casa estava treballant, ho he fet "a la meva manera", potser poc ortodoxa però ha quedat prou bona!




Ingredients

9 plaques de lassanya precuita
parmesà ratllat

Pel sofregit:
400g de ceba
1/2 esbergínia
1/2 carbassó
3 pastanagues
100g de rossinyols
foie (opcional)
pebre negre
xerès
oli
sal

Per la beixamel:
1 grapadet de trompetes de la mort seques
mantega
farina
nou moscada


Com la fem?
Tallem la ceba a brunesa i la sofregim, quan ja està rosseta hi afegim un rajolí de xerès, i l'albergínia tallada també a brunesa. Un cop aquesta quedi "transparent" hi afegim la pastanaga tallada petiteta, i després el carbassó.
Posem a estovar les trompetes en la llet que farem servir per fer la beixamel.
Rentem els rossinyols i els afegim al sofregit, anem remenant de tant en tant.
Passem per la batedora la llet amb les trompetes. Fem una beixamel rossejant la farina en la mantega, i afegint-hi la llet amb les trompetes triturades sense parar de remenar.
Untem amb mantega un motlle de forn, hi posem una capa de pasta de lassanya, i a sobre una capa de sofregit. Repetim l'operació, cobrim amb més pasta de lassanya i pel cim hi aboquem la beixamel i la cobrim amb parmesà ratllat.
Enfornem la lassanya a 220º uns 30 minuts, gratinant-la els darrers 5 minuts.

Si volem donar un toc especial a la lassanya hi afegim una terrineta de foie just abans de treure el sofregit del foc.

PD: m'agrada més la pasta sense precuinar. La propera vegada la deixaré en remull abans de fer-la servir.

23 comentaris:

  1. Un plat plenament de tardor.Perfecte!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. quin plat mes bo,la veritat que la lasanya a casa agrada amolt i de verduretes mmm .petons

    ResponElimina
  3. aix! quina pena, ja he dinat, perquè sinó venia voalnt!!! ;P també faig servir les plaques precuinades i queden boníssimes!!!! molts petonets parella

    ResponElimina
  4. També les he probat però m´grada mes la pasta que has de bullir, no se per què però la prefereixo. La lassanya molt bona, de verdures i bolests és perfecta!!! petons

    ResponElimina
  5. Aiii! Quina pinta, déu meu!
    M'encisen les trompetes de la mort!

    Aprofite per a convidar-te a inscriure't al grup gastronòmic Mengívol per a parlar de la nostra cuina tradicional.

    Ací tens més informació: http://rossejat.blogspot.com/2011/10/mengivol-la-nostra-llista-de.html
    Gràcies!

    ResponElimina
  6. Una de les meves combinacions preferides, verdures y pasta.... i si hi ha bolets pel mig, encara millor. La pasta precuinada, s´ha de ficar a remull mínim 20 minuts en aigua ben calenta, potser per això no t´agradat el resultat final...Jo si que la faig anar i no hi trovem passa diferència. Petons,

    ResponElimina
  7. Xavier molt bona iniciativa! i tant que m'hi apunto!

    joaquina he seguit ls instruccions del fabricant, però la propera vegada faré servir les teves!!

    ResponElimina
  8. Yo las he usado en alguna ocasión, pero sigo prefiriendo las de toda la vida de cocer primero....

    Te quedó genial.

    Besos.

    ResponElimina
  9. Una proposta sensacional, 100% de tardor. La beixamenl de bolets ha de ser gustosa i molt bona.
    Jo tambe prefereixo la pasta de tota la vida ;)

    ResponElimina
  10. A mi també m'agraden més les plaques sense precuinar, però de vegades aquestes van la mar de bé!! jejejeje
    Una lasanya espectacular, porta tot el que m'encanta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Perfectamente deliciosa!!!

    Besotes :D

    ResponElimina
  12. Caram! Com fer una mossegada al bosc!!!!! :DDD

    ResponElimina
  13. M'agrada això d'afegir bolets a la beixamel!
    Petons.

    ResponElimina
  14. Guau! quina lasanya mes bona!!! I això dels bolets frescos espero solucionar-ho aviat, que tinc el mono d´anar a buscar-ne!
    PEtons

    ResponElimina
  15. A mi m'agrada més amb la pasta tradicional de tota la vida que no pas la precuinada, pot ser per el costum.
    La beixamel deu ser molt bona amb les trompetes de la mort.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Un plat exquisit i deliciós! Crec que t´ha quedat prou bé? Què et va dir el cuiner oficial?

    ResponElimina
  17. Doncs t'ha quedat molt bé, idel per aquest dies de pluja.
    Petons

    ResponElimina
  18. Quina lassanya més bona, la de carn m'agrada però la de verdures és la meva preferida, i més si porta bolets!!! M'has fet recordar que fa molt temps que no en faig... Respecte la pasta de lassanya, a molts supermercats només la trobo precuinada i la normal ja no la tenen! :( Però veig que també queda bé! I la betxamel de trompetes de la mort... que guai!! no se m'havia acudit mai!
    petons!
    Bet

    ResponElimina
  19. Aquest any hem de tirar de bolets en conserva, secs o congelats, perquè de frescos em sembla que en veurem pocs. A veure si ara que ha plogut una mica s'animen a sortir... Aquesta lassanya vegetal té una pinta divina!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  20. Oh! Que bona aquesta lassanya! I molt bona idea fer servir les trompetes de la mort per la beixamel! Molt gustoses!
    Petons!

    ResponElimina
  21. Ei!! que no havia fitxat en aquesta entrada!! ho acabo de veure, jaja!!

    A mi també m'agraden més les plaques sense precuinar però aquestes queden prou bé. M'encanta la idea de fer una beixamel amb bolets. Jo l'hauré d efer amb camagrocs que de trompetes no en vaig trobar ni aquest any ni el passat :(

    ResponElimina
  22. Una recepta de tardor, tardor... a veure si la temporada de bolets comença d'una vegada i podem fer les receptes pendents! petons!

    ResponElimina