dimarts, 15 de novembre de 2011

Panets prenyats

Avui és dia 15, i com cada més toca repte. Aquesta vegada els companys dels Fogons i la Marina de Xocolata desfeta ens han reptat a fer pa.

A mig camí entre els panets de llet per esmorzar de Xavier Barriga, i els bollos preñaos que es menjaven a les festes asturianes, he preparat aquests aperitius per un vermutillo que fèiem a la feina. Els hem menjat que encara estaven calentets, i la veritat és que han agradat força.



Ingredients

500g de farina de força
250g de llet
25g de llet en pols
20g de mel
12g de sal
1 ou
40g de sucre
50g de mantega
25g de llevat fresc

Sobrassada
Frankfurts
ou, sèsam, herbes

Com els fem?

Fem la mantega a temperatura ambient a trossets petits. Preparem la massa pastant tots els ingredients, incorporant el llevat al final. La massa ha de quedar ferma però llisa. La tallem a porcions que deixem reposar uns 30 minuts. Posem al centre de cada porció el farcit desitjat (un bocí de frankfurt o de sobrassada) i li donem forma de bola amb les mans. Els anem col·locant a la safata del forn sobre paper sulfuritzat. Les pintem amb ou i posem herbes prvençals sobre els de sobrassada i llavors de sèsam sobre els de salsitxa. Els deixem fermentar 60-90 minuts, mentres prescalfem el forn a 250ºC amb un recipient ple d'aigua a dins que vagi fent vapor.
Quan els panets hagin doblat el seu volum els enfornem a 230º uns 12 minuts.

37 comentaris:

  1. Que bons!! i bonics que t'han quedat!

    Petons

    ResponElimina
  2. Pero que bons... sobrassada, frankfurt.... tot m'encanta!! I m'encanta la forma rodona tan perfecta que t'han quedat! Me'ls emporto :)
    Petons

    ResponElimina
  3. Una bona ideia! i m'agrada el títol! Jo me n'agafo un de sobrassada!
    Petons família!

    ResponElimina
  4. Eh1 Que em coincidit amb el sabor del pa... es que la sobrassada es boníssima.I el frankfurt...
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Preñaos? jajajajajajaja. M'encanten els pans amb farciment dins! la propera vegada que feu un vermut m'avise, ok???? Per cert, a l'aperitiu hi haviuen ganxitos????? ;) molts petonets parella

    ResponElimina
  6. Aquest fa mes temps que els vull fer!!!! això de que tinguin sorpreseta dintre em fa una gràcia!!! t´han quedat de cine!!!Petons

    ResponElimina
  7. Una aportación fabulosa..

    Te han quedado estupendos.

    Besos y buena semana.

    ResponElimina
  8. Amb aquests panets ja tens l'entrepà complet, je je je... han de quedar molt gustosos!

    ResponElimina
  9. Mmmmm deliciosos, quina bona pinta que fan!!!!

    ResponElimina
  10. Ai, ai, ai! A mi també m'han vingut al cap els ganxitos!
    Ja m'agradaria fer vermutillos així a la feina...
    Petons.

    ResponElimina
  11. I com no han d'agradar, si són tremendos!!!! que bons, pa i farcit!!!
    Un petonàssss!

    ResponElimina
  12. Mmm!!!! el "prenyat" de sobrassada ha d'estar espectacular!! trobo que és molt bona idea per fer un pica pica, els de la feina deurien estar super contents!! :) Petonets!
    Bet

    ResponElimina
  13. Quin aperitiu mès apetitòs!!!!!
    T'han quedat xulisims!!!

    ResponElimina
  14. Ostres aquests panets han de ser un vici!

    ResponElimina
  15. Jajaja!! no podrieu haver fet un pa diferent, uns preñaos!! si senyora!! jajajaja!!
    Aquests panets serien els prefes de l'Arnau!! sempre que en veu en algun lloc, en compra i és que estan tremendos!

    El llibre de Pan en casa a mi m'agrada molt. De moment he provat els panets d'hamburguesa (boníssims), els llonguets (que no em van sortir bé...el pa amb crosta, em costa molt) i aquests de xoco. Hi ha moltes receptes interessants i força fàcils per fer a casa sense massa mare. Jo us el recomano!!

    Petonets guapos!! (al ganixito també!! ;) )

    ResponElimina
  16. que macos i que rodons t'han quedat,i segur que estan molt bons.petons

    ResponElimina
  17. GENIALES ...nunca los he hecho pero me animaré se ven exquisitos ...que doraditos bsssMARIMI

    ResponElimina
  18. M'encanten! els vaig provar a Logroño fa molts anys i des d'aquell dia que sempre n'he volgut fer. Farcits de sobrassada també ha de ser un escàndol de bons eh.
    Petó!

    ResponElimina
  19. M'apunto on has dit que es el vermutillo! jejeje
    que bons amb una mica d'Izaguirre. Bsss wapa.

    ResponElimina
  20. Ooooooooh!! M'acabeu de robar el cor fent pans prenyats!! jajajajaajaja Sou els millors!
    Han de ser una autèntica delícia, com és que no m'he avisat pel vermutillo!? ;)
    Moltes gràcies per participar macos!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  21. te han quedado perfectos y con sorpresa interior muy buena
    beso

    ResponElimina
  22. Quina bona idea!!! Quins panets tan bons.... m'encanten!!! La foto ja ho diu tot!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  23. Em quedo amb el de sobrassada sense dubtar-ho ni un segon. Ara, no els faria cap lleig als altres eh? Boníssims nois!
    Petonets i moltes gràcies per participar!

    ResponElimina
  24. Què bons!!! Quina sort els de la teva feina!

    ResponElimina
  25. aquesta prenyamenta no dura ni 9 segons a taula... que bons!!

    ResponElimina
  26. Uns panets amb sorpresa!!! segur que no han durat gaire!!!

    ResponElimina
  27. Quina pinta! Molt bona idea per un sopar pica pica. Una pregunta, segueixen bons l'endemà de coure'ls?

    ResponElimina
  28. Mmmmm, quina pinta tan irresistible, tots rodonets i daurats!
    És un pa "amb sorpresa" excel.lent, segur que has quedat genial al "vermutillo" ;-D

    Petons!

    ResponElimina
  29. Caram, com ens cuidem a la feina amb aquests aperitius tan bons... una idea molt original i molt bona.
    Petons

    ResponElimina
  30. Alba, que bons aquest panets farcits!!! Els companys de feina estaran encantats amb tu! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  31. T'han realment bonics (i segur que bons).
    Nani

    ResponElimina
  32. Segur que a la feina et van aplaudir amb aquest "vermutillo" que els vas portar!. Quin caprici!

    ResponElimina
  33. Con sorpresa dentro jaja, geniales y deliciosos.
    Un besito

    ResponElimina
  34. Mmmm que bons, i amb el farcit encara més!!

    ResponElimina
  35. Doncs calentons potser m´agraden més amb el farcit de carn. Quan menjo croissants amb saltxitxes o formatge me'ls escalfo i són deliciosos.

    ResponElimina
  36. Que bons amb aquest farcit, t´han quedat ben bonics... gaudeix-los. petons,

    ResponElimina
  37. No m'estranya que hagin agradat, tenen una pinta tremenda!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina