dissabte, 17 desembre de 2011

Vichisoise amb formatge La Peral

Quan vivia a Oviedo de dilluns a dissabte no em sobrava temps per res, entre l'estudi, les classes, els simulacres... però hi havia algunes coses sagrades: la xocolata al Recuelo després del simulacre, sortir dissabte a la nit amb la colla, anar d'excursió el diumenge malgrat la pluja i la ressaca...


Tot i així, amb la Maria trobàvem petits monents per donar-nos petits plaers. I en terra asuriana quin més gran plaer que el formatge. Així vam descobrir el formatge La Peral. Un semiblau de llet de vaca que no podeu deixar de tastar!


Quan vaig tastar la vichisoise amb formatge blau de la Judith del Món de Juju (gran experta en cremes i altres meravellosos experiments culinaris) vaig pensar que amb La Peral no em podia fallar. I així ha estat!!


Ingredients

4 porros
3 patates grans
100 g de formatge La Peral
600 ml de brou de pollastre
150 ml de llet fresca
Sal
Pebre


Com la fem?

Posem en una olla el brou de pollastre. Quan comenci a bullir, hi afegim els porros i les patates tallades a daus, ho salpebrem, hi tirem un bon raig d'oli d'oliva i ho deixem bullir durant mitja horeta a foc mig. Un cop transcorregut aquest temps, ho posem en un recipient i ho passem per la batedora fins que quedi una crema fina, sense grumolls, aleshores hi afegim la llet i el formatge  i ho tornem a batre.


14 comentaris:

  1. És l'única que no vaig provar per la meva aversió al formatge fort... però si no fos una rareta formatgera segur que m'encantaria! jajaja De la Judith passada pel sedàs del taller? Genial!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Recordo que quan vam anar a Astúries (deu fer ja uns 5 anys) vam comprar algun formatge així... ves a saber, potser era el mateix que tu dius! M'agrada molt la vichisoise (mai sé com s'escriu!!) però no l'he menjat mai amb formatge blau, a veure si m'animo a provar-ho!!

    ResponElimina
  3. No conec aquest foramtge concret, però em puc imaginar molt bé com lliga amb la vichissoise. Ha de quedar molt bé i molt més gustosa!
    A Oviedo hi ha la pastisseria Camilo de Blas super famosa. La coneixes?

    ResponElimina
  4. muy buena siempre la vichisoise y esta version con este queso La Peral seguro que es mas buena
    peto

    ResponElimina
  5. doncs segur que us ha quedat boníssima! ja saps que els formatges forts i blaus no m'agradenmassa, però últimament els vaig intri¡oduint poquet a poquet!!! la propera vegada tastaré aquest!!! molts petonets guapa. me l'emporto pel facebook!!! ;))))

    ResponElimina
  6. Hola,
    No conec aquest formatge, però vaja que segur que li va de meravella a la cichissoise. I amb aquesta ampolla tan ben guarnida queda xulíssim!! PEtons

    ResponElimina
  7. M' apunto a la llista dels ignorants del Peral..Déu ser un formatge molt local, no? Jo he estat a Oviedo però no l' he tastat.

    ResponElimina
  8. Los quesos Asturianos sin duda son una maravilla! una crema calentita sin duda apetece muchísimo en estas fechas!Ptnts maca.

    ResponElimina
  9. Veig que queda pendent de publicar una entrada amb una taula de formatges asturians, seguint l'exemple de l'Íngrid de my lovely food!

    ResponElimina
  10. Buf!!! com ha d´estar aquesta cremeta!!! boníssima!!! petons

    ResponElimina
  11. Ei, jo també conec La Peral!!! Fa poc els avis han estat a Gijón i ens n'han portat, i fa molt poc també que se'ns ha acabat, és una passada de formatge i amb aquesta crema, ideal!

    ResponElimina
  12. He vist la recepta. Crec que el més important és que el porro s'ha de sofregir. La crema surt extraordinàriament més bona que si només es bull. La resta va a gusts, la llet fresca es pot substitutir per nata, si es vol o per llet normal (jo ho faig així). Si no es té brou de pollastre, es pot posar algun tipus de concentrat.... i si no en voleu, també queda molt bona sense. Jo no hi pos formatge, però segur que també que magnífic.

    Però per a mi la gran diferència és el de sofregir el porro.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, nosaltres també sofregim el porro quan fem vichissoise i queda mes gustós. Pero en aquest cas seguiem la recepta del mon de Juju i la vam voler fer com ella. Gracies per la teva aportació!!!

      Elimina
  13. Tens tota la raó, nosaltres també sofregim el porro quan fem vichissoise i queda mes gustós. Pero en aquest cas seguiem la recepta del mon de Juju i la vam voler fer com ella. Gracies per la teva aportació!!!

    ResponElimina