dimecres, 29 de febrer de 2012

Pastís de formatge japonès amb maduixes amb nata

Quan vaig llegir el repte de Film&Food vaig pensar que per fi publicaríem una de les receptes que vam cuinar al curs de cuina a la Xina. Però teníem un pastís d'aniversari pendent, i no podíem deixar la Moni, la Judith i l'Yves sense pastís d'aniversari!! Així que calia fer una pastís d'aniversari oriental. No ens va caldre pensar massa, feia temps que volíem fer el pastís de formatge japonès que l'Ana havia publicat a Love Food. Això si, calia incorporar-hi un producte de temporada, cosa que tampoc ens va costar massa: comença a haver-hi maduixes!!
Pastís de formatge, maduixes i xocolata va ser la combinació guanyadora. Nosaltres l'hem trobat deliciós, a viam què us sembla a vosaltres!!






Ingredients
450g de formatge en cema (mascarpone, philadephia...)
100 g de llet sencera
55g de mantega
6 ous  (separar rovells i clares)
150g de sucre
60g de farina de rebosteria
20g de farina de blat de moro (Maizena)
1/2 culleradeta de cremor tàrtar o 1 sobre de gasificant o 1 cullerada de suc de llimona
1 cullerada de suc de llimona
1 mica de sal
3 cullerades de cacao en pols

nata per muntar (35% de matèria grassa)
maduixes
sucre

Com ho fem?


En un cassó, a foc suau, posem la crema de formatge, la llet i la mantega. Ho anem remenant   fins a obtenir una barreja homogènia. Deixem refredar.

Hi afegim les farines passades per un sedàs, incorporant-les  bé a la barreja de formatge, amb els rovells d'ou i una cullerada del suc de llimonaRemenem .

Muntem les clares d'ou amb el gasificant (o cemor o suc de llimona) fins a obtenir una barreja escumosa Hi afegim poc a poc el sucre, i les muntem a punt de neu.

Afegim les clares a la barreja de formatge i ho barregem molt bé però amb cura, amb moviments envoltants. Dividim la massa en dues parts, i a una hi barregem el cacau en pols passat pel sedàs perquè no ens faci grumolls.
Aboquem la massa (primer la part clara i despés la de xocolata) en un motlle que abans haurem untat amb mantega.

Enfornem al bany maria 75 minuts a 160 ºC fins que la superfície es torri lleugeramentApaguem el forn i hi deixem el pastís a dins uns 50 minuts més.
Deixem refredar el pastís abans de desenmotllar-lo.


Diuen que aquest pastís és millor menjar-lo d'un dia per l'altre, així que ara l'hauríeu de deixar a la nevera fins demà. En sereu capaços?

Per decorar el pastís:
Muntem la nata amb sucre al gust (nosaltres 2 cullerades per 250ml de nata) i unes gotes d'essència de vainilla.
Tallem les maduixes.
Tallem el pastís ja fred (millor d'un dia per l'altre) i el facim amb nata i maduixes. Reservem part de la nata i les maduixes més maques per decorar el cim del pastís.



30 comentaris:

  1. M'encanten tots els pastissos de formatge i aquest, amb els dos colors, queda molt vistós. Amb les maduixes i la xocolata ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  2. Es preciós, quina presencia alhora bonica, delicada i 'rústica', no se com dir-ho d'altra manera. Fantàstic.

    ResponElimina
  3. molt vistós i sobretot amb una pintorra.... quin tallot em menjaria!

    ResponElimina
  4. Ui, ui, ui, el text està ple de bruixetes! ja,ja,ja
    M'encanten els pastissos de formatge i les maduixes i la nata, suposo que no en queda, oi? Bé, ho he intentat.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. Jajajajaja només faltem la Paula i jo de bruixetes en aquesta intro, eh? jajajaja M'encanta reina, heu matat "dos pájaros de un tiro" i a sobre amb un pastís fantàstic!! Ole vosaltres!!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sandra i Paula, és que no sabíem com fer-ho per incloure-us!! A la propera us farem sortir com sigui!!
      petonets

      Elimina
  6. Al frigorífic? No sé si el trobaria l'endemà...
    Nani

    ResponElimina
  7. Jaja, molt be, jo no he pogut participar en Film&Food aquesta vegada ...
    Molt bo el pastís.
    Petons

    ResponElimina
  8. Ummm delicios!!! dels meus preferits!!! Muaks

    ResponElimina
  9. Ostres, quina bona pinta que fa aquest pastis....
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Quin tall més temptador!!!! amb aquest farcit irressistible!! molt bona proposta pel repte. Petons,

    ResponElimina
  11. perfecto este pastis de dos colores y con queso y la nota final de la fresa,muy bueno
    peto

    ResponElimina
  12. Uau!!! quin vici de pastís!! m'encanta la combinació guanyadora!! m'hauria agradat fer algun postre oriental, però no en vaig trobar cap més a part dels pastissets del Doraemon! jeje Per cert, he buscat el magret d'ànec dibuixat, és una passada! :) petonets!!

    ResponElimina
  13. Que bonissim aquest pastis!!!! M'encanta!!!
    Com diuen en castella: esto si que es matar dos pajaros de un tiro!!! jijijijiji Una passada...
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  14. Síiiiiiiiiiiiii, jo també vull el meu moment de glòria a la introducció!!!! Jajajajaja!!
    M'agraden molt els pastíssos de formatge. Bé, realment m'agraden tots els pastissos, però els de formatge encara més. Aquest té molt bona pinta, però té un problema...impossible del tot que faci un pastís i no el pugui tastar el mateix dia!! Pensaré com puc arreglar el problema, però m'apunto la recepta.
    Petons!

    ResponElimina
  15. A la Xina vareu fer un curs de cuina???? Això si que és aprofitar els viages, ho trobo genial.
    Us ha quedat molt bé. Jo en una ocasió també el vaig fer el pastís de formatge japonés i és realment peculiar, ens va agradar.
    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma va ser un cus d'una tarda, però va ser molt divertit! Ens van porta al mercat (una mica espeluznant: hi havia una parada gats i gossos!!) i després a cuinar i jalar.
      petonets!

      Elimina
  16. sí senyora! tu mates dos ocells d'un tret!!! quina cosa més bona! he vist la recepta a uns quants blocs, itinc moltes ganes de menjar-neª!!!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  17. Después de un montón de recetas saladas... muy original este pastel tuyo.
    Me gusta.
    Besos

    ResponElimina
  18. n'estic segura que era deliciós, perquè s'em fa la boca aigua només de veure'l!!

    molts petonets
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  19. Aquest pastís causaria furor al Japó! però compte que són molt llestos és un pastís genuïnament català.. Per llepar-se els dits i de les maduixes del damunt ja m´encarrego jo... je ,je,je

    ResponElimina
  20. Fantàstic aquest pastis cuit a vapor. Mot bon amb nata i maduixots
    Bona cuina

    ResponElimina
  21. Mai hagués dit que fos una recepta oriental. Té una pinta espectacular!!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  22. Ostres quina bona pinta aquest pastís!!!

    ResponElimina
  23. Tenés razón! Coincidimos en la receta! Aunque la tuya está mucho más elaborada. Yo lo hice peladito nomás. Con las frutillas me parece que hacen el matrimonio perfecto.
    cariños

    ResponElimina
  24. Ohhhhh quina recepta més bona, ha de ser deliciós...m´ha cridat l´atenció que fos un pastís japonès, els orientals no solen tenir moltes receptes de postres, així que doblement atraient...un petonet

    ResponElimina
  25. Wooooowww!!! això és tremendo nois!!! un dos per 1 super ben adaptat!! em xifla el pastís de formatge! he dit mai que és el meu postre`preferit??? No podrieu haver triat millor recepta :) Molts petonets guapos...sento no venir a veure-us, però no tinc tempssssss de res :(
    Muaaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
  26. Quina passada de pastís de formatge, i dius que és japonès??? ara mateix em poso a investigar. Quina pinta tan bona, i no és extrany si porta tot el que m'encanta: formatge, xocolata, maduixes i nata, no hi falta res.
    Petons

    ResponElimina