dilluns, 2 abril de 2012

Risotto de faves

En Marc i la Maria de Kubkiss ens van regalar una caixa de fruita i verdures delicioses. Hi havia un bon grapat de faves, molt tendretes. Vam decidir recórrer a l'índex de la recepta del 15, i ens vam quedar amb la recepta dels amfitrions: risotto de faves amb butifarra negra i cruixent de parmesà, que a casa s'ha convertit en el risotto Martirio. Sabeu per què?



Ingredients

100g d'arròs bomba
1 bol de faves tendres pelades
1 manat d'espàrrecs tendres
1 pastanaga
1 ceba tendra
parmesà
crema d'idiazabal
butifarra negra de ceba
Brou de verdures

Pel cruixent
parmesà ratllat
llavors de sèsam ros i sèsam negre

Com ho fem?

Sobre un silpat o paper de forn fem unes muntanyetes de parmesà ratllat i unes llavors de sèsam pel cim. Ho enfornem uns 5 minuts amb el forn prescalfat a 190ºC. Quan quedi com una galeta cruixent, retirem i reservem.

Posem el brou a escalfar.

En una cassola sofregim la ceba, la pastanaga i els espàrrecs tallats a brunesa. Hi afegim l'arròs i el saltegem una mica. Hi anem afegint el brou calen, corregim amb més brou calent quan l'arròs ho demani. A mitja cocció hi afegim les faves pelades. Un cop cuit, hi afegim el parmesà ratllat i una cullerada de crema d'idiazabal o de mantega.
Deixem reposar 5 minuts, mentrestant fregim uns dauets de butifarra.

Emplatem donant forma de cara al risotto, i guarnim amb la butifarra a mode d'ulleres i el cruixent de peineta. és o no és la Martirio???



Bon profit!!

24 comentaris:

  1. Jajajajja com vaig riure el dia que vas dir que s'assemblava a la Martirio! :) ha d'estar boníssim aquest risotto, a veure si quan torno a casa trobo faves i el faig! petonets!
    Bet

    ResponElimina
  2. Ala Alba,
    Volia fer un risotto de faves pel 15 i m'has passat davant...hauré d'anar pensant una altra. M'agrada la teva presentació i jo tinc un model de pastís amb "peineta" de xocolata, ja el veuràs el dia que el publiqui.
    Bona setmana,
    Nani

    ResponElimina
  3. Els amfitrions ens sentim molt honorats de que hagis versionat tan estupendament la nostra recepta... li has donat el toc de gràcia que li faltava, ole la Martirio!! jajaja
    Petonets cracks!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Que barbaridad este plato se merece un aplauso estará riquísimo.
    Saludos

    ResponElimina
  5. Un risotto de temporada que segur ve molt de gust
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Imaginació no us en falta, us cridaran dels restaurants per posar noms als plats! ja,ja,ja
    Molts petonets.

    ResponElimina
  7. M'heu fet riure de bon mati. A casa tambe tenim alguns plats "batejats" amb noms...jeje
    Fa molt bona pinta, aquest risotto...
    Petonets

    ResponElimina
  8. saps que era fan de la martirio???? m'encantaven les seves ulleres i les peinetes. Les faves no m'agraden, però no patiu que hi han 1000 coses que si!!! petonets

    ResponElimina
  9. Ole la peineta! Com es deu dir en català?
    Un bon rissoto, per aquests dies mig ennuvolats i plujosos, va perfecte.
    PEtons

    ResponElimina
  10. Quina meravella primaveral :)

    ResponElimina
  11. Aiiiiiiiiii, quines rialles cada vegada que batejau una recepta!! Imaginació us sobra, eh? Segur que aquest risotto martirio està boníssim. I sí, és clavadet a la Martirio.
    Vaig a pasar revista a les receptes pendents. Ja sabeu que arribo quan arribo, però que em poso al dia de tot!!!

    ResponElimina
  12. que graciós en Martirio!!!! aquest rissotto ha de ser deliciós! per cert em sembla que un dia d'aquests faré appeltaart!!! era boníssimaaaa***

    muas

    ResponElimina
  13. Sí i té una gran retirada a la martirio. Un risotto bonísim! A mi m'encanta l'arròs

    ResponElimina
  14. Hola maca!
    Felicitats per el cumpleblog.
    Aquest risotto deu está delciciós.
    Petons

    ResponElimina
  15. Un risotto molt primaveral i segur que deliciós, m'encanta la presentació tan divertida.
    Petons

    ResponElimina
  16. Mmmm noia que bé descobrir-te!!!! aquest risotto és genial!!! no l'havia vist amb fabes i m'agrada moolt!!!vaig a donar un tomb pel teu blog, que ja has guanyat una nova admiradora!!! petons

    ResponElimina
  17. Vaya risotto más rico. Me encanta la foto final, con el emplatado. Queda de lo más apetecible. Un beso.

    ResponElimina
  18. No soc gaire amiga de les faves però aquest rissotto no hi faria cap lleig, em sembla que ens portaríem bé.
    Ostres, la recepta viatgera, a veure si enguany hi participo, l'any passat no ho vaig fer, això que hi vaig donar voltes. No he sigut gaire viatgera durant la meva vida, el menjar m'ha marcat poc durant el viatges, però si hi penso segur que surt alguna cosa.
    Petons, guapus!

    ResponElimina
  19. Quina sort aquest regal!
    UNa gran recepta viatgera, ha de quedar un risotto gustós i sensacinal. I ara que les faves són tan tendres s'ha d'aprofitar ;)

    ResponElimina
  20. Upsss. Gairebé se'm passa aquesta recepta.
    Per aquí hem demanen un risoto, oido cocina...
    Petonets.

    ResponElimina
  21. Mare meva!!! Quin risotto tant deliciós!!

    ResponElimina
  22. Pues se parezca a martirio o no tiene una pinta estupenda.
    Bsitos

    ResponElimina
  23. Ja, ja! Olé la Martirio!! Es que l'heu clavat nois. M'encanta!!!!!!! Petonets

    ResponElimina