dimarts, 19 juny de 2012

Gratinat de verdures amb beixamel

Recordeu que ens quedava mitja coliflor a la nevera? els seus enemics no patiu, altra vegada la podeu substituïr per patata, bròquil o carbassa. Avui us proposem un plat senzill, a base de verdures, però no per això menys gustós.
Els menys adeptes a la cuina vegetariana hi podeu afegir uns retallons de pernil, salsitxes o allò que us vingui de gust. Els ingredients són els que rondaven per la nevera, però com a bon plat d'aprofitament hi podeu fer tots els canvis que volgueu, i segur que queda igual de bo!



Ingredients

1 porro
1/2 carbassó
1/2 albergínia
1 pastanaga
1/2 coliflor
pinyons
pebre vermell (picant de la Vera)
sal, pebre, oli d'oliva

Per la beixamel
500ml de llet
50g de mantega
30g de farina
1 tallde formatge de nous

Formatge ratllat (parmesà)

Tallem i rentem la coliflor. La posem a bullir en un cassó amb aigua, sal i un rajolí d'oli.

Rentem les verdures, tallem el porro i la pastanaga a rodelles i l'albergínia i el carbassó a trossos d'uns 2 cm. Els sofregim amb oli d'oliva, sal pebre i el pimentó. Quan la coliflor sigui cuita l'afegim a les verdures. Hi afegim un grapadet de pinyons.

Rossegem la farina amb la mantega, i afegim la llet freda i anem remenant, hi afegim el formatge. no parem de remenar fins que la beixamel agafi la consistència adequada. 

En una safata posem una capa de verdures, la cobrim amb beixamel, hi afegim la resta de verdures i acabem de cobrir-les amb la resta de beixamel. Cobrim amb el parmesà ratllat i cap al forn a gratinar.

31 comentaris:

  1. "cocotte" perfecte...i un punt de pebre vermell!! jeje
    Un peto

    ResponElimina
  2. Una manera diferent de menjar verdures....
    Per cert, em podries recordar on puc trobar la entrada del viatge a Venecia....es que marxem la setmana entrant i quan el vaig llegir estava força bé...
    Gràcies.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres no hi hem anat a Venècia! però potser a les receptes viatgeres trobes l'entrada que bueques. Bon viatge, passeu-ho molt bé!!

      petonets

      http://www.eltallerdecuina.cat/2012/05/receptes-viatgeres-2012.html

      http://www.eltallerdecuina.cat/2011/03/segon-aniversari-i-repte.html

      Elimina
    2. Nena.....que m'he confos!!!! Que no sou vosaltres, els de Venecia...jejeje
      Gràcies de tota manera...
      Petonets.

      Elimina
  3. Oh, quina pinta! En aquesta cassoleta, que bo que es veu!
    Marta

    ResponElimina
  4. ui que bo! I això que has dit de fer-ho amb carbassa... em tempta molt! Amb col-i-flor ja ho he provat i m'encanta... a veure si amb carbassa supera! Petons

    ResponElimina
  5. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ho faré segur!!

    ResponElimina
  6. Plat vegetarià i amb toc de pebre vermell de la Vera??! Daaaaaameeeeeeeeeeee!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. A mi la coliflors no em va. Però així amagalmada amb la resta d´ingredients crec que me la menjaria...Trobo que heu fet una bona recepta.

    ResponElimina
  8. A cas la coliflor ens encamta, així wue aquesta receta em sembla sensavional. Una manera molt gustoas deenjar verdura!

    ResponElimina
  9. una manera disfrasada genial para comer verduras,asi son mas buenas seguro
    peto

    ResponElimina
  10. m'encanta que estiguin napades amb beixamel, és una bona manera que els que no els agradi les verdures en menjin! petons

    ResponElimina
  11. Doncs a mi no em treguis la colifor i amb molta beixamel!!!!! Petons

    ResponElimina
  12. Aquestes receptes d'aprofitament m'encanten!!!

    petonets

    ResponElimina
  13. Buenisimo este platito, me encanta la colifor con bechamel, el próximo día la hago asi. Petons

    ResponElimina
  14. Te una pinta mooolt bona...petons

    ResponElimina
  15. A mi tal qual ja em va bé, no hi afegeixo ni trec res!;)
    Petons.

    ResponElimina
  16. com m'ha agradat aquesta proposta! 100% sana i ben gustosa amb aquesta beixamel, que bona....
    No saps com envejo la gent que té cocottes! jeje enveja sana però ;)
    Petons!!

    ResponElimina
  17. buaaaaaaa, que dolenta ets!!! ;P ok, ja miro amb que la faig!!! petonets

    ResponElimina
  18. M´agrada molt!!! encara que el forn ara em fa un pal!!! la puc fer al forn de la meva mare allà s´està mes fresquet:)) Petons

    ResponElimina
  19. Fa uns mesos vam comprar un romanesc, més per l'aspecte (i per poder-lo fotografiar) que pel coneixement culinari que en teníem. Va acabar fet al vapor i gratinat al forn amb beixamel. Va agradar tant que hem hagut de repetir diverses vegades! M'ha recordat molt a la teva recepta :-)

    ResponElimina
  20. Alba, aquest gratinat d'aprofitament ha d'estar molt bo. Jo uso el forn tot l'any.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  21. Boníssim!!! A mi m'encanta la beixamel, tot l'any també.

    ResponElimina
  22. Si senyora, visca les verdures i la creativitat. Així amb la beixamel i aquests pinyons...ha de ser un platet digne de la millor taula!. Una abraçada!

    ResponElimina
  23. Sí, senyors, això és una bona recepta d'aprofitament!!
    A mi si que m'agrada tot el que hi heu posat; encara que a casa no sé si tendria molt d'èxit la coliflor...bé, si la camuflo mooolt amb la beixamel potser podria passar. Si ho provo la faré amb coliflor per a la gent gran (és a dir, per a mi ;D) i amb patates per al nen de la casa!
    Aiiiiiiiiiii, com m'agraden aquestes olletes!!!!!
    Petons!

    ResponElimina
  24. Aquestes receptes d'aprofitament de vegades són les que queden més bones. Llavors passa que quan les vols repetir ja no recordes ni els ingredients que vas arreplegar de la nevera.
    Una altra cosa. Ahir vaig fer la coca de Sant Joan del teu post de l'any passat. Bé, tu hi posaves crema i jo només vaig posar-hi sucre i pinyons. No em pensava pas que em quedaria tan bona. No tinc gaire paciència amb aquestes masses que s'han de deixar reposar per això encara estic més sorpresa.
    Petons

    ResponElimina
  25. delicios.. i amb pinyons!! en prenc nota!..

    ResponElimina
  26. A ver quien se resiste a comer verduras así!!! Bss

    ResponElimina
  27. Que boníssima Alba!
    Ei, a veure si més endavant us animeu a afegir un apartat de receptes pels petitons! Estic perduda en el món de la sèmola...

    ResponElimina
  28. Mmmm , qué buenísima pinta , lo intento hacer ...
    Un besazo

    ResponElimina
  29. Doncs a mi m'agradaria segur!!!
    Hola guapus, de mica en mica vaig tornant, encara que durant l'estiu és difícil fer-ho ben bé del tot, a més, m'he enbrancat en alguns nous projectes que potser ja no em deixaran tan de temps pel i pels blogs, però me'n recordo de tots vosaltres.
    Una forta abraçada ben forta, us porto al cor!

    ResponElimina