dilluns, 11 juny de 2012

Tomata farcida de cremós de coliflor i llanegues

Al carnisser de sota casa li agrada provar coses noves, amb això coincidim. Per això, quan avui he vist que havia fet unes botifarres de faves, pernil i ceba no m'he estat de comprar-les. I unes botifarres noves mereixien una guarnició nova.

A la fruiteria tenien maques les tomates i la coliflor, i aleshores he pensat en farcir les tomates d'un cremós de coliflor i donar-los un toc de gràcia amb unes llenegues saltejades. I heus aquí el dinar d'avui.

Als que no us agradi la coliflor, que us conec, la podeu canviar per una sopa freda de patata i porro.






Ingredients
2 butifarres de faves i pernil
2 tomates de cor de bou
1/2 coliflor petita
1 cullerada de formatge en crema
oli d'oliva
1 pot de llenegues
sal i pebre


Punxem les botifarres i les posem sobre la graella del forn, a temperatura alta fins que quedin cuites al nostre gust.

Tallem a trossos la coliflor, la posem en un cassó, cobrim amb aigua i portem al foc amb un rajolí d'oli i un pessic de sal. La deixem bullir fins que sigui cuita. La triturem amb un bon raig d'oli i una cullerada de formatge crema, fins obtenir una emulsió fina i sense grumolls. La deixem refredar una mica.

Saltegem les llenegues amb un xic d'oli, sal i pebre.

Rentem i obrim les tomates. Les farcim amb el cremós de coliflor. Hi posem pel cim el bolets, sencers o picadets, com ens agradi més.

Emplatem amb les botifarres.

Bon profit!!!!


Maridatge


Ara feia temps que no us presentàvem cap vi, i volem acompanyar aquest plat amb un descobriment que hem fet fa poc, el Celistia Tierra negre. Un vi del celler Costers del Sió (D.O. Costers del Segre). 
Com que nosaltres no en som uns experts us deixem la nota de tast del propi celler, el que us podem dir és que és un vi que ens ha sorprès ben gratament.

Vista: Atractiu color vermell robí amb reflexos violacis
Nas: En l’aroma d’aquest vi hi són presents les notes de fruita vermella fresca, conjugades amb les subtils notes de les aromes terciàries del fons, que li transmeten complexitat.
Boca: En boca és un vi expressiu, ampli i amb un pas llarg

23 comentaris:

  1. A mi m'agrada la coliflor!! yuuuju! Em podeu convidar a dinar, us ho tinc dit! :P
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quina botifarra! Amb faves incloses ja tenim el plat complert! Ara, jo tampoc no faig cap lleig al tomàquet farcit de coliflor, boníssim! Petons

    ResponElimina
  3. Jo com la Sandra, m'agrada la coliflor, ja em menjaré el plat de la Judith, ja,ja,ja
    Molts petonets.

    ResponElimina
  4. No sé pas que em sopren més, si les botifarres de faves o aquests tomàquets farcits de coliflor, je je je... Totes dues coses em semblen molt originals i han de ser ben bones!

    ResponElimina
  5. Que original, a mi també m'agrada toooot...com m'agradaria provar-ho. petons

    ResponElimina
  6. ´M'agrada molt el teu blog i m'ha sorprès el tema del maridatge. S'agraeix molt.
    Felicitats
    Mónica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica! no sóm experts en vins, però ens agrada tastar-ne de nous i compartir-ho amb vosaltres.
      Petonets

      Elimina
  7. Mira que costa a casa la coliflor, però no a mi sino a la resta! Així que aquests tomàquets els hauré de fer amb l'alternativa si no vull menjar-los jo tots, hehe.

    ResponElimina
  8. Mare meva que bo!!! tan la botifarra com evidentment els tomàquets!!! m'han sorprès molt, tinc ganes de tenir temps i provar de fer-los, ja us ho explicaré, m'encanten les vardures farcides!! :) Petonets!

    ResponElimina
  9. m'encanten els tomaquets farcits, i m'encanta la teva proposta! genial!

    ResponElimina
  10. Hola,
    A mi si que m'agrada la colifor i em sembla una idea super original farcir el tomàquet! I les botifarres també són ben originals. Un bon dinar, i tant! PEtons

    ResponElimina
  11. Caram, que bona combinacio!! M'agrada molt la coliflor i tenir una manera alternativa per preparar-la esta molt be! Petons

    ResponElimina
  12. Pues se ven deliciosos.
    Y con propuesta de vino y todo......... que bueno.
    Besos.

    ResponElimina
  13. quin acompanyament més deliciós per aquesta botifarra, perquè a mi sí, m'agrada la coliflor!!!

    petonets

    ResponElimina
  14. Un plato super original, me gusta mucho. Un beso

    ResponElimina
  15. uf! menys mal que em doneu una alternativa, perquè no soporto al coliflor!!! molts petonets guapos, i a veure si us "veiem" més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem desapareguts perquè anem de bòlit, esperem tenir un juliol més tranquil!!!!!!!
      petonets

      Elimina
  16. Un bon acompanyament per una bona botifarra segur que en veu gaudir-ne força
    Petons

    ResponElimina
  17. Estàs feta una artista!!
    tant el tomàquet com la botifarra han d'estar boníssims!
    Ptns!

    ResponElimina
  18. M'agrada la idea del farciment dels tomaquets...
    Petonets.

    ResponElimina
  19. m'encanta. Ha de ser boníssim!m petons!

    ResponElimina
  20. per cert, és probable que en un futur m'acabi fent pesada, però acabo de veure que vareu fer el transmongolià i jo l'estic començant a organitzar per l'any vinent! o sigui que et bombardejaré amb preguntes!

    ResponElimina
  21. Alba, m'agrada molt l'acompanyament que has preparat. I mira que jo per la coliflor sóc una mica especial. M'agrada, m'agrada.
    Nani

    ResponElimina