diumenge, 19 d’agost de 2012

Hummus

Seguint en la línia de plats senzill i fresquets per l'estiu, us proposem uns gotets d'hummus amb ruca i pinyons, que tindreu enllestits en un moment i que us faran quedar bé. Tant els podeu servir com a aperitius o pica pica en gotets petits, o bé com a primer plat en un got de txacolí. Si és així us recomanem afegir-hi uns dauets de tomàquet amanit.

Un plat senzill però complert, ja ens aporta proteïnes, fibra, àcids grassos poli i monoinsaturats, vitamina C, ferro, potassi i magnesi.



Ingredients

250g de cigrons cuits
2 gra d'all
1 cullerada de tahina (pasta de sèsam)
el suc de mitja llimona
un bon raig d'oli d'oliva
pebre vermell
curri
sal
ruca
pinyons

Al pot de la batedora triturem: cigrons, tahina, el suc de la mitja llimona, el gra d'all (prèviament li treiem la part verda del centre), oli, pebre, pebre vermell i curri. Corregim de sal.
Omplim el fons d'un got amb hummus. Amanim amb oli d'oliva i pebre vermell. Hi afegim unes fulles de ruca i uns pinyons.

Bon profit!

10 comentaris:

  1. tothom parla d'humus aquest estiu, fins i tot aquest dia i havia una paradeta a una fira d'Altafulla que en venien... però la veritat es que no n'he provat mai? intentaré fer-ne, però la pasta de sèsam...? on la puc trobar?? Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pasta de sèsam la pots trobar a les botigues de dietètica i productes naturals, jo la compro al Santiveri. Tot i que també n'hi ha a alguns supermercats.
      Si no en trobes, la pots substituir per una cullerada de llavors de sèsam, que en quedar triturades també van bé.
      anima't a fer-lo, que és senzill i resultón!!

      Elimina
  2. Un hummus entra bé sempre, però a l'estiu...
    Des de Vallmoll amb molta calor!
    Nani

    ResponElimina
  3. Sempre entra bé, i és molt bo! i fàcil de preparar!

    ResponElimina
  4. Hosti aquesta tenia ganes de que la penséssiu que us queda molt bò.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Que sa es menja a casa vostre!!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. A mi m'encanta l'hummus... amb una amanida queda genial! Petons

    ResponElimina